Tiltakozom Niedermüller Péter gyűlöletkeltő szavai ellen

2020. január 29. 9:28

Novák Katalin
Vendégszerző
Tiltakozom az ellen, hogy a magyarok jelentős részét valaki rémisztő képződménynek nevezze.

Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár írása

 

Az ellenzéki összefogás polgármestere, Niedermüller Péter rémisztő képződményként írta le a magyar emberek többségét. Amikor először hallottam, alig akartam hinni a fülemnek. Sok gyűlöletteli állítást hallottam már ellenzéki politikusoktól – volt, aki patkánynak minősítette a Fidesz szavazóit –, mégis meglepett, hogy valaki ilyen megvetéssel beszéljen az emberek egy jelentős csoportjáról.

Kikkel is van baja a „Demokratikus” Koalíció politikusának? A heteroszexuális fehér férfiakkal és nőkkel, akiket egyszerűen „rémisztő képződménynek” titulált az ATV egyik esti műsorában, ahol szó szerint a következőket mondta: „Hogyha megnézzük azt, hogy mi marad, ha lehántod ezeket a gyűlöletvalamiket, ugye fölsoroltuk: a nem magyarok, a mások, a migránsok, a romák, a nem tudom én mik, akkor ott marad egy rémisztő képződmény középen: ezek a fehér, keresztény, heteroszexuális férfiak – meg azért nők is vannak közöttük.”

Mivel nem szeretek a kontextusból kiragadva értelmezni mondatokat, az első döbbenet után megnéztem a stúdióbeszélgetésről készült felvételt is, ami – ha lehet – csak tovább rontott a helyzeten. Amikor ugyanis a fenti szavak elhagyták a kulturális antropológus végzettségű Niedermüller száját, ahelyett, hogy elszégyellte volna magát, önnön nagyszerűségétől elragadtatva tovább fejtegette gyűlöletkeltő gondolatmenetét. Sőt, hozzátette, hogy „ez a családelképzelés”. Majd a keresztény, heteroszexuális fehér embereket határtalanul unalmasnak nevezte, akikben nyoma sincs a progressziónak, innovációnak, kreativitásnak. Mindeközben a beszélgetés többi résztvevője – köztük a nagy ellenzéki összefogás egy másik pártja, a „Párbeszéd” országgyűlési képviselője – nem egyszerűen szó nélkül hallgatták ezeket a minősíthetetlen kijelentéseket, hanem széles mosollyal arcukon, még hozzá is fűztek egy-egy jelzőt. 

És ha valaki azt gondolná, hogy a szereplés miatti izgalom hevéből ocsúdva bármelyikük önkritikát gyakorolt, vagy akár az ellenzéki összefogás pártjai közül valamelyik elhatárolódott az elhangzottaktól – az egymás iránti tisztelet és a gyűlöletbeszéddel szembeni zéró tolerancia jegyében – ki kell, hogy ábrándítsam: éppen ellenkezőleg történt. Elvtársai egymásra licitálva igyekezték védeni a védhetetlent, magyarázni a magyarázhatatlant. 

Én tiltakozom Niedermüller Péter gyűlöletkeltő szavai ellen. Tiltakozom az ellen, hogy a magyarok jelentős részét valaki rémisztő képződménynek nevezze. Tiltakozom az ellen, hogy a keresztény, heteroszexuális, fehér embereket pusztán e tulajdonságaik miatt bárki a fejlődés, a kreativitás akadályozójának minősítse. Tiltakozom az ellen, hogy a széles nyilvánosság előtt vallási meggyőződés, szexuális orientáció és bőrszín miatt bárkit megbélyegezzenek, ellenük uszítsanak! Tiltakozom az ellen a kijelentés ellen, hogy a férfi és nő kapcsolatán alapuló család megvetendő, ami felett eljárt az idő. Visszautasítom azt az állítást is, hogy a keresztény, fehér emberek határtalanul unalmasak. 

A magyar családpolitika progresszív, innovatív és kreatív. Alapelve, hogy szabadságot adjon, hogy lehetőséget teremtsen, hogy bővítse a mozgásteret. Magyarországon az Alaptörvénynek megfelelően a házasság férfi és nő kölcsönös elhatározásán alapuló kapcsolat, azok a heteroszexuális párok, akik nem szeretnének házasságot kötni, regisztrált élettársi, a homoszexuális párok pedig bejegyzett élettársi kapcsolatot hozhatnak létre. A gyermekgondozás első három évét akár az édesanya, akár az édesapa otthon töltheti gyermekével, a családi adókedvezményt a szülők tetszés szerint oszthatják meg, a kisgyermek mellett egészen korán munkát lehet vállalni, ilyenkor ott a bölcsőde ingyenes étkezéssel, de a nagyszülő is mehet gyedre. A fiatalok a közös életkezdéshez olyan segítséget kapnak, amilyet korábban soha. És ha valaki ezzel együtt úgy dönt, hogy nem köt házasságot, nem vállal gyermeket, vagy a lehetőségek közül semmit sem szeretne igénybe venni, úgy természetesen ezért nem éri hátrány. Közel kétszer akkora összeget fordítunk GDP-arányosan családtámogatásokra, mint a fejlett országok átlaga. 

Én ezt tartom progressziónak, innovációnak és kreativitásnak. Az, ha megtagadjuk zsidó-keresztény gyökereinket és keresztény életformánkat, az, ha nemet mondunk a hagyományos családra, az, ha a migrációs nyomásnak engedve ellenőrizetlenül eresztjük be a tőlünk eltérő kulturális, vallási és nyelvi háttérrel rendelkező tömegeket Magyarországra, az nem progresszió, nem innováció, nem kreativitás. Az megítélésem szerint a magyar emberek jövője szempontjából súlyos hiba és felelőtlenség. Az pedig, ha az állítólagos gyűlöletkeltés ellen valódi gyűlöletkeltéssel lép fel valaki, mint ahogy tette azt Niedermüller Péter és a hozzá asszisztáló Tordai Bence, elfogadhatatlan, elutasítandó!

Összesen 233 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Nono.
Ezt a gép jelzi vissza, még kísérleteznek. Nem kell minden miatt parázni. A 400 karakter is átmenet, szerintem.

És mégis itt kotlasz naphosszat. Nem sajnálod ránk pazarolni a drága életidődet?

Szeretettel üdvözöljük a vuhani turistákat hazánkban!

" Az egyik, 29 fős társaság – amelynek 18 tagja éppen vuhani – Horvátországból Szarajevóba érkezett, ahol megvizsgálták őket, és úgy találták, hogy nem hordozzák a koronavírust. Ez azért is jó hír, mert a csoportos körúton a szerb Blic információi szerint úgy tervezik, hogy Budapestet is útba ejtik, mégpedig pénteken."
Forrás: blikk.hu

Mitől nevetsége, Novák Katalin? Attól, hogy meg tudja fogalmazni a véleményét?
Ha ő nevetséges, akkor ez azt jelenti, hogy te, se fehér, se heteroszexuális, se keresztény - mondjuk azt mindig is tudtuk, nem vagy.

Ami a szemöldökét illeti egy csomó nő készített ilyen szemöldököt magának a kozmetikusával. Úgyhogy le vagy maradva.

Miért tehén? Nem is volt az, és le is fogyott.

Neandermüller a becsületes neve.

Na ne hülyéskedjél már. Rengeteg lakópark épül.

Ez egy nagyon jól, minden oldalról megvilágított tiltakozó írás volt. Köszönjük!
Van egy olyan gyanúm, hogy azért Neandermüller fejébe nem tudott bevilágítani.

Úgy látom, hogy már régen láttál tehenet.

Le ne mondjon ezek után ez a balfasz, legalább látni mi is a DK ha kis hatalomhoz jut.

Nekem nincs ilyen szemöldököm, mert nem vagyok sötét hajú és nem is festetek ilyet.
Egy hírességet sem látsz megcsinált szemöldök nélkül.
Ne borzadj, ne képzelődj!

Kihagytad, hogy férfi. Ez nem véletlen ugye?

"- Magyarország egy New Yorkban bejegyzett, izraeli cég."
Ez nem tükrözi a valóságot. Ez jobban közelít, nekem jobban tetszik:
- Magyarország egy New Yorkban bejegyzett, - nem USA-beli - New York-i cég.

Na figyelj! Most olvasd el magadban háromszor.
Aztán hangosan kétszer.
Szólj, ha megértetted! Kikérdezlek.

Szomorú hírem van a számodra. De bizony, hogy ott tartunk.

Látod, hogy nem megy neked a szövegértés. Kopasz.

Akkor minden rendben.
Jó szórakazást és koholást.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés