Ajándék

2020. január 29. 9:42

Markotay Csaba
Népszava
A Fidesznek egyszerű, lebutított és végtelenszer ismételt üzenetekre van szüksége most is.

„Pedig Orbán Viktor már kezdett újabb szellemeket kiengedni a palackból, amikor a gyöngyöspatai romák »munka nélkül felvett milliós kártérítése« és a börtönökbe zárt emberek sorozatos perei ellen hangolt, hogy a bíróságokkal szembeni fideszes kirohanásokról ne is beszéljünk. Igaz, ezekkel az a baj, hogy a szélesebb közvélemény számára kevéssé érthetők, nehezen fogyaszthatók, márpedig a Fidesznek egyszerű, lebutított és végtelenszer ismételt üzenetekre van szüksége. Amilyen a rezsiharc volt, amivel le is tudták a 2014-es kampányt, és választást nyertek vele; 2018 előtt pedig a migrációs téma segített be. Azóta viszont valahogy nem állt össze az igazi történet. Olyannyira, hogy a legutóbbi időkben a sorosozást már a romákkal is próbálták összehozni, de mindenki érezte, hogy ennél több kell.

Erre jött a hír, hogy »egy mintegy 60 fős migránscsoport január 28-án 5 óra 30 perc körül a Röszke Közúti Határátkelőhelyen megpróbált jogellenesen az ország területére bejutni«. Minden megvan. Röszkei régi közúti átkelő (ahol 2015 szeptemberében összecsaptak a bejutni akarók és a rendőrök), tömeg (60 ember azért már valami), migránsok és erőszakos fellépés. Sőt, a biztonsági őr figyelmeztető lövései. Soron kívül összehívták a migrációs munkacsoportot, amelynek fényét Orbán jelenléte emelte. 
Elvégre »áttörési kísérlet« volt, vagy mi. Ez pedig valódi ajándék a Fidesznek. A régi-új ellenség kikövezi az utat 2022-re.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 133 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Értem. Szóval a Fidesz szervezte be azokat a menekülteket, hogy rohamozzák meg a határátkelőhelyet.
Ez már az a szint, hogy Putyin irányít mindent és mindenkit a háttérből, ideértve Orbánt is.

Egyszerű üzenetekről pedig elég kontraproduktív beszélni azon a baloldalon, ahol '98 óta beragadtak abba, hogy a Fidesz korrupt és leépíti a demokráciát - azóta is ezt a kettőt variálják meg színezgetik.

"Egyszerű, lebutított üzenet fideszeseknek:
Már az egész világon körözik a vizes vb volt gazdasági igazgatóját.
(nem én mondtam, ezt írja az újság)"

Miért, mi rendkívülit csinált az istenadta?

Más:
A hatóság kiadta Welsz Tamás holttestét a gyászoló hozzátartozóknak, s egyben kézbesítették a végleges orvos szakértői jelentést is, amelyben egyértelműen a férfi öngyilkosságát állapították meg - írja a Blikk.

A lap úgy tudja a családnak megküldött vizsgálati anyagban nem szerepel az, hogy milyen módon végzett magával a Simon Gábor-ügyben indított nyomozás koronatanúja, a nem nyilvános nyomozati anyagban megnevezték a hatóságok, hogy valóban nátrium-pentotál vegyületet vett be a férfi.

Érdeklődöm, hogy a "szegregáció" vagy a nácizás, európaimagyarozás, stb. nem ilyen egyszerű, lebutított végtelenül ismételt (populista) üzenet-e?

Nem, nekik ez nem elég, őket fizetik azért, hogy ezt terjesszék. (vagy ingyen, meggyőződésből vannak itt - akkor hülyébbek, mint amilyennek gondoltam őket)

Sőt, '15-ben is a TEK adta Ahmednek a megafont, meg a köveket a kezébe, ugye? :)

Jogállam megszűnése, diktatúra, fékek és ellensúlyok, stadion, cigánytörpe, rasszizmus, fasizmus, Putyin.

" Ez pedig valódi ajándék a Fidesznek. "
A hozzáállásotokkal tettétek azzá.
A cigány-, és börtönüggyel sem tudtok mit kezdeni.

Először leciganyozzak OV-t, aztán rasszistznak. Viccesek ezek a fiúk.

A libsiknek egyszerű, lebutított és végtelenszer ismételt üzenetekre van szüksége most is. Klímavészhelyzet, diktatúra, antiszemitizmus, menekültek, korrupció.

Igen, az O1G ikonikus baloldali üzenet. Jól igazolja a híres baloldali intellektuális fölényt.

:-) ezt meg ők sem értik:-))))

1. Ha bírálat éri a mai, erőltetett liberális ideológiát, az önkényesen meghatározott "értékeket", akkor vita helyett lopás, korrupció, fasizmus, antiszemitizmus, rasszizmus. Ezzel, kikerülve a lényeget minden meg van magyarázva.

2. Amit tehát egy mai liberális kimond, az felsőbb rendű, az vitán felül áll. Aki ellentmond, az lehet akár Nobel díjas is, helyből csak lekicsinylést, gúnyt érdemel.

3. Aki kritizálja az EU-t, aki másképpen képzeli el, tehát nem fogadja el feltétel nélkül - lásd seggnyalás - az nem európai, az keresztény gyűlöletkeltő, az bármilyen negatív jelzőt megérdemel, szóval ettől kezdve, a dolgot innen nézve szintén nincs miről beszélni.Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés