Koronavírus: három újabb megbetegedést mutattak ki Németországban

2020. január 28. 22:34
Mindhárman az első beteg munkatársai.

Három újabb esetben mutatták ki az újtípusú koronavírus okozta megbetegedést Németországban, valamennyit Bajorország tartományban, a bizonyítottan fertőzöttek száma így négyre emelkedett – közölte kedd késő este a tartományi egészségügyi minisztérium.

Mindhárman ugyanannál a vállalatnál dolgoznak, amelynél az első beteg, aki egy belső továbbképzésen kapta el a fertőzést egy kínai kolléganőjétől – áll a közleményben. A három új beteget egy müncheni klinikán helyezték el, elkülönítve, ugyanúgy, mint az elsőt, akinél hétfőn mutatták ki a fertőzést.

A cégnél mintegy 40 olyan személyt azonosítottak, akik szoros kapcsolatban lehettek a fertőzöttekkel. Esetükben szerdán elvégzik a kórokozó jelenlétét vizsgáló tesztet, és a vírus elleni védekezés irányítására a tartományi egészségügyi és élelmiszerbiztonsági hatóságnál felállított munkacsoport szakértői alaposan ki is kérdezik őket – nyilatkozott Melanie Huml egészségügyi miniszter.

(MTI)

Összesen 52 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Elnézve a járvány adatait, mortalitását, ez bizony fényévekre van egy jobb influenzajárványtól (olyan három nagyságrendre a fertőzöttek számát, halottakat nézve). Miért ez a hihetetlen rettegés?

Qrvára nem tudják még azt sem hányan kapták el. A fertőzöttek egy része bizonyosan tünetmentes. Kb így adta át a vírust a kínai csaj a németeknek. Valami 6000 fertőzöttről tudnak - ez egy hónap alatt semmi egy influenzához képest. A mortalitásról a fentiek miatt nem lehet érdemben beszélni az 1-3% között lehet az eddigi adatok alapján.

A SARS valóban tíz százalékos mortalitású volt- ám összesen nem volt 800 áldozat! A 2012-es közelkeleti SARS 850 áldozattal már 35% mortalitást mutatott, de azt valahogy mindenki elfelejti. Azért ezek nem túl magas esetszámok...

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés