Átlagos esetek

2020. január 28. 17:35

N. Kósa Judit
Népszava
Orbán Viktor nagyon jó lóra tett, amikor előrántotta a zsebéből a gyöngyöspatai kártérítés ügyét.

„Orbán Viktor nagyon jó lóra tett, amikor előrántotta a zsebéből a gyöngyöspatai kártérítés ügyét. Joggal feltételezte, hogy a magyarok zöme mit sem ért abból, miért is ítélte meg a bíróság ezeknek az embereknek a pénzt: nem pusztán mert nem mehettek uszodába, hanem mert egész egyszerűen elvették tőlük a jövőt. Az átlagember, de még a kocsmában hőbörgő sem tudja elképzelni, milyen az, ha valaki analfabétán kerül ki az iskolából amiatt, hogy hattól tizenhat éves koráig nem is próbálják megtanítani semmire. Készséggel elhiszi a hatalomnak, hogy ott, ahová a mentő sem megy be, még ha emberélet van is veszélyben, nem azok a szabályok érvényesek, mint az ország szerencsésebb felén. Ami jár, az jár, ami nem jár, az nem jár.

Persze mielőtt tágra nyílt szemmel csodálkozni kezdenénk azon, hogy Orbán ezt meg merte lépni, nem árt emlékeztetni magunkat: ezt csinálja már egy évtizede. Kihasználja a lecsúszástól fenyegetett széles rétegnek azt a kényszermozgását, hogy miközben fölfelé nyújtogatja a karját segítséget keresve, elszántan tapos lefelé. Igen jól reagál tehát minden olyan meggyőzően előadott szövegre, amelyből megtudhatja, ki is az igazi felelős az ő bajaiért. A migránsok, akik elözönlik szép hazáját; a hajléktalanok, akik nem átallanak vitelszerűen élni; a tébérendszer potyautasai, akik milliárdokat síbolnak el a közös kasszából – ki fog még derülni róluk az is, hogy minden várólistára duplán íratják fel magukat –, és most a romák, akik munka nélkül kapnak százmilliókat, miközben mások keccsölnek.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 57 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Igen, rátapintott a lényegre.

Ebbe is bele fogtok kavarodni, mint a betolakodók pártolásába.

Mit jelent az N a név előtt? nímand?

Vedd ki a kezed az alsóból, mert teljesen kiszőrösödik.

Gyerekek, ti teljesen hülyék vagytok. 400 karakterben érvelni nem lehet, csak hőbörögni. Mire jó ez? Az egyetlen normális fórumnak is vége. Isten veletek!

Válaszok:
Agnieszka | 2020. január 29. 11:09

Egyetértek. Miután hagyják a nick lopást, ami szintén felháborító, vszg. csak abból értenének, ha egyszerre csak tekintélyes számban fölhagynánk a kattintgatással, kommenteléssel.

A nick lopás a rosszabb. A 400 karakterre van megoldás, részben lehet tömöríteni, részben lehet szabdalni, de ez akkor is nagyon barátságtalan volt.

Ezzel azt mondod, hogy Orbán Viktor lovizik?

Hogy te milyen hazug vagy!
Mehettek uszodába, de akinek nem volt felszerelése az nem úszhatott, ahogyan egyik uszodában sem.
Mennyi hiányzásuk is volt azoknak a gyerekeknek?
Budapesten is volt, akiknek megvolt a 200 óra hiányzásuk, évente. És 16 éves korukra sem végezték el a négy általánost, mert lógtak.
Jaj, de sajnálom, hogy nem voltál ott tanár, mert mindjárt másképp látnád a világot.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában