Nem veszem fel az elém dobott kesztyűt

2020. január 27. 7:54

Niedermüller Péter
Facebook
Maradjunk abban, hogy vagy nem ismerik ebbéli meggyőződésemet, vagy másként értik szavaimat.

„A Magyar Hang egy, az ATV-n elhangzott beszélgetésben tett megjegyzésemet úgy értelmezi, hogy én rémisztőnek gondolom a fehér, keresztény hetero férfiak és nők csoportját. Erről természetesen szó nincs. De nem veszem fel az elém dobott kesztyűt, én nem fogok senkit rosszindulattal vádolni. Maradjunk abban, hogy vagy nem ismerik ebbéli meggyőződésemet, vagy másként értik szavaimat. Akkor most elmondom még egyszer kicsit másképpen. Hátha így könnyebb lesz.

A beszélgetés a Fidesz kommunikációs válsága körül forgott. Ebben az összefüggésben mondtam, hogy a kormány ma már nyíltan szélsőjobboldali politikát és propagandát folytat, a „fehér nacionalizmus” retorikáját használja. Ennek lényege, hogy mindenkit kiközösít, s ha ennek a gyűlöletkeltő stratégiának a különböző rétegeit lehántjuk, akkor egyetlen csoport marad, a fehér, keresztény, hetero férfiak és nők csoportja, és ez rémisztő. Nem az emberek, nem ez a csoport, hanem ez a kommunikációs stratégia a rémisztő. Nekem az égvilágon semmi bajom nincs a fehér, keresztény, hetero férfiakkal és nőkkel, csak azokkal, akik korlátozzák mások jogait és kirekesztenek másokat. Ha ők szabadon akarják követni saját meggyőződésüket, akkor egy demokráciában ezt nem lehet megtagadni másoktól sem. A kormány azonban nem törődik a demokráciával, hanem arra a célra használja őket, hogy tőlük megkülönböztetve másokat megbélyegezzen. Miközben semmi, de semmi joga nincs a kormánynak arra, hogy ezekre az emberekre hivatkozva mindenki másra rákényszerítse a saját akaratát, hátrányosan megkülönböztesse a neki nem tetsző magatartás- és viselkedésformákat, és durván korlátozza a mindennapi élet szabadságát. Megítélésem szerint ez a lényeg, erről kellene beszélni.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 103 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Gyűlöletkommunikációt ti folytattok, Péter. Szélsőbaloldali, radikálisan liberális alapon. Az "európai demokraták" retorikáját használva. Mindenkit kiközösítetek, aki nemzetben, családban, vallásban, hagyományban és közösségben gondolkodik. Egyetlen csoport marad: a transzgender szupranacionális fogyasztói anarchisták csoportja. Ez rémisztő.

Niedermüller: Nekem az égvilágon semmi bajom nincs a fehér, hetero keresztényekkel, akik „rémisztő képződmények”.
És láthatóan elhiszi, hogy ezt a hülye magyar elhiszi...

Tömény rasszizmus

„A rasszizmus olyan gondolkodásmódot jelent, amely az emberek külső vagy belső tulajdonságait kiemeli, ezekhez morális, társadalmi vagy politikai különbségeket rendel hozzá, és az így létrehozott csoportok között – feltételezett tulajdonságaik vagy értékeik alapján – hierarchiát állít fel.”

Niedermüller Péter: „különböző rétegeit lehántjuk, akkor egyetlen csoport marad, a fehér, keresztény, hetero férfiak és nők csoportja, és ez rémisztő”

Niedermüller Péter az általa alkotott csoport külső és belső tulajdonságait kiemeli, ezekhez morális, társadalmi és politikai különbséget rendel és ennek alapján hierarchiát állít fel. Vagyis tömény rasszizmust valósít meg.

A „rémisztő” szóval való magyarázkodás pedig mellébeszélés.

"Ott sem vótál az ATV-ben."

Meg nem is emlékszik rá.

Niedermüller tovább firkálja a kormányra kivetített saját marhaságait. A kormány ugyanis nem "kirekesztő", hanem egyszerűen valósítja a programját, MINDENKIVEL kommunikál, az EGÉSZ magyar nép kormánya, s eközben vitázik a nézeteit megkérdőjelezőkkel. Ez a dilis Niedermüller ezt értelmezi át, a saját torz szűrőjén keresztül láttatva, "fehér nacionalizmusnak" nevezve azt, ami összességében teljesen rendben van.

Tisztelt Niedermüller úr. Nem vagyunk hülyék, amit mondott és ahogy mondta, az teljesen világos. Kicsúszott önből a kamerák előtt valami, amiről nem nyilvánosan szoktak beszélgetni. Megesett már ilyen másokkal is. Legutóbb talán Bangónéval, de most hirtelen eszembe jut TGM, a szerencsétlen Landeszmann rabbi, az általam egyébként (önnel szemben) nagyra becsült Vajda Mihály ... Mosakodnia kell, mert amit mondott, az politikailag károkat okoz a pártjának. Ezt is értjük.

Freudi elszólás, igaza volt, aki ezt írta.
Egyébként szegény Niedermüllernek is csak annyi esze van, hogy a nyugati fősodort másolja, ott szokás minden rosszért a "fehér heteroszexuális keresztény férfiakat" hibáztatni - ami természetesen rasszizmus. De annyi baj, ezek ilyen hülyék, hogy nem veszik észre, minél több embert gyaláznak, annál kevesebben fognak rájuk szavazni.

Úgy értjük, ahogyan mondtad, te szemétláda!

Már szeretne kihátrálni önmaga mögül a gerinctelen, de ez már nem fog sikerülni! Nem lehet másképp értelmezni azt, ami teljesen egyértelmű.
https://mandiner.hu/cikk/20200..
Ez egy kirekesztő, szemét duma volt, amiért felelnie kell!

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés