Hümér felolvas

2020. január 27. 7:40

Bayer Zsolt
Magyar Nemzet
A néppárt a többivel összefogva üt-vág bennünket, hajigál a sarokba a lengyelekkel, olaszokkal, csehekkel együtt.

„Na most az a helyzet, hogy a néppárt vezetősége, Weberrel az élen, a hülye verseit olvassa fel nekünk liberalizmusról, nyitott Európáról, befogadásról, közös európai értékekről miegyébről, és mi szóltunk elsőnek, hogy ezek a versek unalmasak és hülyék. Ráadásul öngyilkossággal érnek fel. Azóta a néppárt a többivel összefogva üt-vág bennünket, hajigál a sarokba a lengyelekkel, olaszokkal, csehekkel együtt. És a helyzet a lehető legegyszerűbb ma már: hallgatjuk-e tovább is, összeverve és megfélemlítve a sarokban a több mint huszonkét oldalas költeményt, vagy távozunk végre, és mélyet szívunk a szabad levegőből?

Én az utóbbira szavazok. És nincsen szó sértődésről, a politikában állítólag nem szabad sértődősnek lenni. Vagyis nagy tisztelettel üdvözlünk mindenkit, különösképpen Weber őrmestert, ő most a soros, aki egy »jólelkű, nyájas altiszt benyomását szerette volna kelteni. Viszont a pártoló és jóindulatú arckifejezése egy áldozatát megnyugtató hóhér és egy kéjes vízión merengő elmebeteg vonásait egyesítette, valami diabolikus derűben«, szóval közöljük: semmiben sem értünk egyet veletek, úgyhogy távoztunk! Ezt kell tegyük!”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 78 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Aki a jelenlegi Néppárttal ért egyet, az Ujhelyivel, Niedermüllerrel meg Jávorral, illetve Csekáékkal ért egyet. Elég beszédes, hogy a magyar belpolitikának az említett képviselői lettek a Néppárt legnagyobb hazai támogatói.

A Néppárt megijedt, hogy esetleg a Fidesszel az élükön arculatot kapott volna a párt, és még a végén ne adj Isten, heves vitákba kellett volna keverednie a baloldali pártokkal komoly ügyek mentén, hajjaj, hiányzik ez a fenének, jobb az akolmeleg, nem erre szerződtek.

A nyugati "jobbközép" pártoknak az ősbűne, hogy míg a baloldal a 60-as évek vége óta gőzerővel olvasztja be magába a szélsőségeit, és erre senkinek egy k*rva szava nincsen, addig a jobboldal fél még a saját árnyékától is, és minden nagysága (az emberek kisebb kitérőkkel, és kevés kivételtől eltekintve változatlanul inkább a jobboldal felé hajlanak) ellenére összekuporodik, és meghunyászkodik.
Így történhetett, hogy hiába továbbra is komoly tényező a jobboldal szerte (a szabad) Európában, hiába töltöttek el ugyanannyi, vagy akár több időt kormányon, mint amennyit nem, a kultúrát, a médiát, az oktatást, az akadémiai szférát teljes mértékben elveszítették, gyakorlatilag önként, harc nélkül kivonultak ezekről a területekről.

A legsúlyosabb következménye a nemcselekvésnek pedig az évtizedek óta a tisztességes, jóravaló, ámbár naiv hazáját, földjét, tulajdonát, családját, szabadságát szerető és becsülő emberek megvezetett tömege, akik hiába élnek a minimálisra szűkült választásuk jogával, és szavaznak minden alkalommal a papíron hasonlóan gondolkodókra, jobboldali kormányok ide vagy oda, győzelem ide vagy oda, mégis azon veszik észre magukat, hogy mintha minden egyes alkalommal, még ha apró lépésekben is, de az ellenkező irányba tartana minden.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés