Egyelőre nem csináltuk meg a házi feladatot

2020. január 27. 10:45

Hadházy Ákos
Facebook
Hátradőltünk és azt gondoljuk, 2022 már megvan csak azért, mert Budapestnek és néhány nagyvárosnak nem fideszes vezetése van.

„A fideszes Dézsi Csaba bőven 50% fölötti eredménnyel nyert, így nem lehet rákenni a vereséget az ilyen-olyan okból elinduló, »futottak még« jelöltekre. Érdemes inkább egy kicsit elgondolkozni, hogyan lehetséges, hogy Borkai Zsolt dicstelen szereplése és bukása után még mindig megingathatatlan a Fidesz Győrben. Ehhez egyelőre csak néhány gondolatot kínálnék:

1)ELKÉNYELMESEDÉS: Kicsit úgy érzem, megvalósult, amitől okt 13 óta tartani lehetett. Az ellenzékben hátradőltünk és azt gondoljuk, 2022 már megvan, pusztán azért, mert Budapesten és pár nagyvárosban nyertünk. A valóság ezzel szemben az, hogy a magyar lakosság 2/3-a továbbra is fideszes városvezetés alatt maradt, és az ellenzéki vezetésű kerületekben, városokban is a kormánynak van nagyobb befolyása a történésekre, hiszen a kormány folyamatosan szűkíti a helyi testületek hatásköreit és mozgásterét. És akkor még nem beszéltünk az olyan intézményekről, mint az ügyészség, az ÁSZ, a NAIH vagy az MTVA – ezek lojális vezetői ugyanúgy a helyükön maradtak.

2)JÁTÉKSZABÁLYOK. Aki nem érti , hogy a Borkai botrány után hogyan nyerhet egy városban a Fidesz 55 százalékkal, az semmit nem ért. Addíg, amíg pl. a propagandagépezetet nem állítjuk meg, ez a baleset BÁRMIKOR megtörténhet. A Fidesz abban a helyzetben van, hogy emberek milliói számára bármit ki tud magyarázni, mert emberek millióinak agyát moshatja a kézivezérelt propagandával. Ha ezen csak picsogunk és nem TESZÜNK ELLENE, megérdemeljük ezeket a megalázó vereségeket.

3)NINCS ELÉG AKTIVISTA: Az ellenzéknek az a dolga hogy 2022-ig megtalálja azokat az embereket, akik dolgoznak a kampányban, és aztán okosan meg is szervezze, pontosan mit, hol és hogyan dolgozzanak a legnagyobb hatás eléréséért. Ezt a házi feladatot egyelőre nem csináltuk meg.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 49 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Bizony, Ákos! Gyuri tanító bácsi intőt fog adni. Aztán megvonja az apanázst...

Az écesgéber felemelkedése és bukása.
Neki már csak a lópikula jár a markába.

Az meg sem fordul a fejében, hogy az emberek Győrben elégedettek a városvezetéssel közösen elért eredményekkel, dacára az apokaliptikus szegénységről vizionáló ellenzéki valóságértelmezésnek. Arra sem gondol, hogy nem mindenhol óhajtják sokszor "bizonyított", "megújult" demokratákra cserélni a "rezsimet".

Válaszok:
ThunderDan | 2020. január 27. 12:09

Ezeket a hadakozásaikat nem a filantrópia vagy a humanizmus vezeti, hanem az anyagi érdek. Jogvédőként, fotelfilozófusként, megmondóemberként - ezt most influenszernek illik mondani - vagy érdekképviselőként kitűnően meg lehet élni. Csak hát ezekhez afféle munkaköri kötelesség az ellenséggyártás... Meg a sajátos valóságértelmezés.

Na igen.

E helyett képes azt mondani, hogy "baleset" (!) Dézsi megválasztása. Amíg ennyire delíriumos és minden objektivitást nélkülöző a "helyzetértékelésük", addig persze hogy lehetetlen ellenzéki részről a helyes konklúziók levonása.

10/10

Régóta mondom, ezekhez képest még a 2002-es MSZP-be is több józanság és objektivitás szorult (pedig hát...). Legalább alaptényekkel (jól hasító gazdaság) nem vitatkoztak, hanem azzal kampányoltak, hogy a pénzt majd jól szétosztják a zemberek között...

Milyen egy átlagfideszes egy nyilván átlag feletti "európai demokrata" szerint?

Orbánnál nincsen jobb, s ezt nem akarjátok beismerni. A választók többsége azonban minden ellenzéki áskálódás ellenére tudja.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés