A győri lecke

2020. január 27. 11:45

Bauer Tamás
Facebook
A Fidesz győzelmében biztos szerepe volt annak is, az ellenzéknek jól láthatóan nem volt átütő jelöltje, a második választásra sem.

„Szoros eredmény várható – nyilatkozta a választás délutánján az ügyeletes politológus. Azután a fideszes jelölt fölényesen legyőzte az ellenzéki összefogás jelöltjét. Pollreisz Balázs kevesebbet kapott, mint októberben Glázer Tímea. Októberben másfél százalékkal nyert a Fidesz, most tizenhét százalékkal.

A jelek szerint Győrben ma is biztos többsége van a Fidesznek, és ezt a Borkai-ügy sem ingatta meg. Ugyanúgy, mint Debrecenben, Kecskeméten, Székesfehérváron. Nemcsak a kistelepüléseken nagy tehát a Fidesz főlénye, de a nagyvárosok mintegy felében is. Olyan városokban tehát, ahol az emberek nemcsak a fideszes médiából tájékozódnak, ahol van egyetem, ahol adottak az ellenzéki politizálás infrastrukturális feltételei.

Biztosan szerepe volt ebben, hogy néhány, baloldalinak számító helyi politikus az utolsó napokban látványosan a fideszes jelölt mögé állt. Azután annak is, hogy az ellenzéknek jól láthatóan nem volt átütő jelöltje: Glázer Tímea sem volt az, és a későn megtalált Pollreisz Balázs sem volt az, bármilyen derekasan küzdött is a kampányban. A lényeg azonban valószínűleg nem ez, hanem az, hogy Győrben a többség még mindig a Fideszben bízik, nem lát vele szemben alternatívát. Márpedig addig nem lehet országosan legyőzni a Fideszt, amíg oda el nem jutunk, hogy az emberek jelentős többsége elforduljon a Fidesztől, viszolyogjon tőle, megvesse a Fidesz vezető politikusait. A győri példa arra figyelmeztet, hogy ettől továbbra is sokkal messzebb vagyunk, mint ahogy azt – nyilatkozataikból ítélve – számos ellenzéki politikus gondolja.

Van tehát min fejet törni.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 81 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Annyira jellemző Bauer szóhasználata a "demokrata" gondolkodásra... A cél nem az, hogy jobb alternatívát kínáljanak, hanem hogy az emberek "viszolyogjanak" az ellenféltől, és "megvessék" azt. Vagyis az ösztönökre, az érzelmekre kell hatni, ha kell, manipulációval is. Ez volna a sokat emlegetett "szellemi fölényük"...

Válaszok:
hátakkor | 2020. január 27. 14:51

Tőletek viszolyognak az emberek, nem a Fidesztől, tetű ávósfattyú rohadék.

És közben Bauer pártja van tele viszolyogtató figurákkal.

Persze, egymás fejét fogják törni:-)

Érdekes, mennyire érdektelenné tud válni egy "személyiség", ha már nem övezi a hatalom glóriája.
Ez a fazon mindig ilyen unalmas volt, vagy csak nyugdíjas korára kezdte el rágni a csepűt?

Isten, akiben Bauel nem igen hisz, tartsa meg ezt a jóóó szokásukat!

Már nektek is kínos, mi?
De kösz, maradjon a tiétek.

"Tökéletes írás."

Hja, a maga nemében az. :-))))

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés