Simán nyert a Fidesz Győrben

2020. január 26. 19:46
Fölényesen nyerte a győri választást a kormánypártok jelöltje: Dézsi Csaba András az új polgármester.

100 százalékos feldolgozottság: 56 százalékkal nyert Dr. Dézsi Csaba András, a Fidesz jelöltje a győri időközi polgármester-választáson az ellenzéki ellenfelével, Pollreisz Balázzsal szemben. Az MSZP-s Pollreisz 39 százalékot szerzett.

Összesen 627 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Tudod Győrben van a választás. Így a győri a helyi forrás. Nem kell hozzá nagy tudomány.

Október 13.-án, 15 perc után kihozták Karácsony Gergely előnyét. Akkor nem kételkedtél? Érdekes a logikád, és sajátságos, de egyáltalán nem meglepő.

Válaszok:
hátakkor | 2020. január 26. 21:09

Kávé és popcorn bekészítve.

Meg jó lenne, ha ezáltal egy kicsit visszavennének a Gyurcsány körben, mert nagyon elszállt velük a ló. Mivel megmámorosodtak attól, hogy az eus választáson sikerült az emeszempésektől elszipkázni szavazókat. Ettől már úgy érzik, hogy előre megnyertek minden választást 2022-vel bezárólag.

Ez igaz, DE októberben Glázernek is annyi volt, és majdnem nyert... plusz számtalan alkalmatlan/karizmátlan ballib jelölt ténylegesen is nyert Karácsonytól Soproni Tamáson át Niedermüllerig.

Hogy áll a Mozgalom?

Helyes!
Helyreáll a rend.
2022, hajrá jobboldal!

Nekem is az jutott eszembe, hogy ha igaz, hogy Borkai miatt nyert Karácsony, akkor most az "összefogósok" eddigi, rövid, de "áldásos tevékenységük miatt nyert a Fidesz! 2022-ig bőven feleszmélnek az emberek, hogy kikkel van dolguk az ellenzéki oldalon.

Győr simán kivédte a Dobrev Kleint.

Siettek tájékoztatni.

56-39. Érti ember? A 39-ben valahol ott van a Mozgalom is. Majd kisakkozzátok Dobrevékkel.

???

Miféle "gyengébb Fidesz"?
Mihez képest gyengébb?

A sorozatban harmadik ciklusuk félidejében (minden kormány számára a legrosszabb időpontban)
- 52%-ot értek el az EP-választáson
- nagyjából hasonló eredményt hoztak országosan az önkormányzati választáson
- most egy olyan időközin nyertek 56%-kal, ahol érezhetően a teljes ballib ráfeszült a választásra az októberi 44 vs 43 után...

:)))))))))))))))))))))

Savanyú a szőlő, hehehe?

Bezzeg amikor nyer a moslékkoalíció, az minimum "a demokrácia ünnepe". Ha a Fidesz nyer, akkor "cigányok és bunkó parasztok (meg fideszbirkák)".
Aztán néztek ki a fejetekből 4 évente, a választásokon...

Gyönyörű a 40% Tunya. A Mozgalom kettővel ezelőtti elnöke szerint az ország kétharmada jobbikos, csak még nem tudja.

Ez rendben volna, csak Borkait tudnám feledni. Meg azt, ahogy az országos FIDESZ az utolsó utáni pillanatig ragaszkodott hozzá.

Semmit nem tudtattok hozzátenni Dobrevékhez.

Októberben, a Nagy Októberben három Jobbikos kiugrott a moslékkoalicióból.

Gratulálok Dézsi úrnak, s a győri polgártársaknak. Az ellenzéki hozzászólóktól nem vártam kulturált reakciókat.

A tét nagy volt, s bevallom, időnként tartottam attól, hogy a Fidesz elveszíti Győrt, s akkor a lavina nem áll meg. Különösen az keltette bennem a negatív érzést, hogy Orbán Viktor az októberi választásokhoz hasonlóan most sem aktivizálta magát, érdektelenséget sugallt, s a kormány általában véve defenzívában van, elszakadt a választóitól.

Míg Salvini naponta az utcán volt, a tereken, lóháton, a hűtőházban a lógó sonkák között, szóval frenetikusan küzdött a választók megnyeréséért. Calabriában is. De ugyanilyen aktív volt a győztes angol miniszterelnök is.

Persze holnap a Karc FM-ben a Kőrösi család el fogja mondani, hogy elég a defetizmusból, minden rendben van, le a huhogókkal. S ezt képviselik a műsorvezetők is a Paláverben. Csak zárójelben, én már eljutottam oda, hogy Bayert is lecsapom. Először jött Stefka, majd Lentulai, Jurák, Huth, s Bayer. Aki mérhetetlenül nagyképű és pökhendi lett, pedig van betelefonáló, aki felkészültebb nála, nem is egy.

Szóval, ha a Fidesz 22-ben is ennyire mozgósít, s számos ponton nem változik a kormányzás - mindenki tudja, hogy mik a kritikus pontok - , ha önteltek maradnak, ha ennyire elszigetelik magukat a szavazótábortól, s nem hallgatnak a támogatókra, nem kíváncsiak a talpasokra, akkor bizony más szelek fognak fújni.

Gratulálok az ellenzéki jelöltnek is, az Ő teljesítménye is elismerést érdemel, egy Fidesz fellegvárban ért el nem jelentéktelen eredményt.

A Mozgalom elérte a 39%-ot. :)

Gratulálok, az orvos/kardiológus győzelmében ugyan már előre biztos voltam.

Győr közel van Osztrákiához, dübörögnek, 40% vonzódik csak a komcsikhoz. A vasúton túli planelek népe.

Még annyit, sokan lekicsinylik ezt a mai győzelmet, pedig nem kellene, egyik oldal részéről sem.

A Fidesz ezzel levegőhöz jutott, kapott egy olyan pszichés mankót, aminek révén remélhetőleg leülnek a vezéri sátorban, átgondolják az eddigi hibákat, s nagyon gyorsan kidolgoznak egy olyan ütőképes stratégiát, ami reményt adhat a 22-es győzelemre. Itt most valóban az alkalmas jelölt kiválasztása volt a döntő. Így most kissé lassítható az ellenzéki gőzhenger, de nincs idő az elkényelmesedésre.

Az ellenzék számára is hasznos tapasztalattal járhat. Vélhetően marad idejük alkalmasabb , versenyképesebb jelöltek kiválasztására.

Azért kíváncsi lennék arra, hogy a Fidesz most milyen mozgósítási technikákat használt. Mennyire figyelnek a fiatalok mozgósítására, megnyerésére.

Itáliában huszonhárom óráig lehet szavazni két tartományban - Calabria, Emilia-Romagna, öt és fél millió szavazásra jogosult - , jelen állás szerint az előzőben 35, a másikban 58.8 százalékos a részvételi arány. S most vált ismertté, hogy Emilia-Romagna tartományban már a +szardínia effektusról" beszélnek. Ez mit is jelent. Bolognaban négy fiatal - az egyik az USA-ban tanult - néhány hónapja létrehozott egy úgynevezett szardínia mozgalmat, aminek szervezésében rövid időn belül fiatalok tízezrei töltötték meg a tereket, utcákat, egész Itáliában.

S most ez a szervezet aktivizálja erőteljesen az online térben a fiatal választókat, láthatóan nagyon eredményesen, a kormánypárti és ellenzéki jelölt fej fej mellett halad, de nem lenne meglepetés, ha a baloldal győzne. A Fidesznek e téren nagy a lemaradása,bűne, sokat kell fejlődnie az őket támogató civil szerveződések feltámasztása, megszervezése terén.

Amennyiben a két tartományba ellenzéki győzelem születne, úgy az akár kormányválsághoz, előre hozott választásokhoz is vezethetne. Magyarországon szerencsére nem volt ekkora a tét, de be kell látni, még nagyobb lett 22 okán.

A Mandiner törzsközönségének a lelkivilágát nem zavarták meg ezzel, de úgy tűnik, a FIDESZ központ már tavasszal mindent tudott az Adriai kalandokról. És senkit nem zavart, elindították a Borkait.

https://index.hu/belfold/2020/..

Igen, pl. Pénztáros Lőrincet csakugyan nem lehet visszavarázsolni gázszerelővé a 2022-es győzelem érdekében.

Mindenesetre elég életszerűnek tűnik a cikk.

Ilyenek miatt vagyok én most szabad vegyérték.

2014-ben leszavaztam az LMP-re, de azóta kilépett a Schifferből.

Már hogy ne nézz kriptofideszesnek. Nem vagyok fideszes. Dézsire valszeg leszavaztam volna, Tarlósra ténylegesen leszavaztam, Borkai miatt viszont hányinger tölt el főleg a FIDESZ pártközpont cinizmusa, és választókat leszaró hübrisze miatt.

Nem kevés... de mikor volt nekik kevesebb?

Soha. Amióta az ún. Jobbik ballib kispárttá vált, visszaállt a mindenkori kétosztatú politikai rendszer. Ez van. Ciklus közepén, az ismert előzmények után, ez egy nagyon is tisztességes eredmény. Mondhatnám, az összellenzéknek legalább annyi aggódnivalója van 2022-re, mint a Fidesznek.

De mi van, ha a cikk esetleg igazat ír? Mi van, ha úgy indították ősszel a Borkait, hogy mindent tudtak a "magánügy"-ről? Tök kizárt? Semmiféle kétely foga nem rág?

Az időzítés nyilvánvalóan nem véletlen. És? Akkor kisebb gáz, hogy Kubatovot nem az adriai parti zavarta, hanem hogy kiderült? Persze ha a cikk gonosz hazugságokat közöl Kubatovról, akkor nyilvánvalóan el fogja bukni a sajtópert, amit Kubatov természetesen elindít. Vagy nem.

Egyre hülyébb leszel. Ha nem tudsz mit írni, akkor ne égesd magad feleslegesen

Ennyire futotta az összefogásnak. Összesen ennyire.

Történetesen pár napja olvastam el egy rendőrségen tett vallomást, amit a vallomástevő simán megkapott fénymásolatban, kihozott, és barátilag megmutatott. Nem vagyok újságíró és nem országos ügyről van szó, de van ilyen. Ne vedd biztosra, hogy Borkai még lojális a FIDESZ-hez.

Van. Némi merengés. Most ugye ezt a választást megnyertétek, ha belegondolok, hogy személyesen Dézsire leszavaztam volna, egye fene: megnyertük, a következő választás még messze van, merengjünk együtt!

Mi lehet a Borkaival? Tegyük föl, hogy tényleg a tények ismeretében indították őt Kubatovék. Végigcsináltattak vele egy fárasztó, és végső soron igen megalázó választási kampányt, majd a választás másnapján ugyanezen tények alapján lemondatják. A te csőrödet semmi nem baszná? Mert az övét lehet, hogy bassza valami.

Ki tudja, mennyi pénze van most, hogy a barátai vélhetőleg elfordultak tőle? Mert ez ugye így szokott történni.

Na, ezek után jön egy újságíró, és rákérdez, mit vallott a rendőrségen. Esetleg még némi pénzmagot is ígér, ha elárulja.

Borkai ugye számodra sem tűnik feddhetetlen Grál-lovagnak?

A további merengést rád bízom.

Sajnálom, félreértetted a híreket.
NEM AZ "ÖSSZEFOGÁS " NYERT!
Az Budapest volt. Ott pedig már bőven beindult az osztogatás (úgy mint) kamu főpolgármester helyettesek, kerületi polgármester helyettesek, és egyéb tanácsadók kifizetőhelyeként, remekül működik, "törvényesen ,és tisztességesen".

Bocs, de ez tényleg modoros, ennyi igazsága van a fideszes olvtársaknak. Mi szüksége lenne a FIDESZ-nek a te kritikádra? Halad előre egy pályán, a pozíciókat már nagyon régen leosztották, a kapcsolati hálók kialakultak, a bennfentesek tudják, kiket kell meghívni az Adriára.

Ismerek azért én is tisztességes arcokat a FIDESZ-ben, meg - bár nem ismerem - ez a Dézsi is ilyennek tűnik, de azok meg maguktól is látják, mekkora a baj. Nekik sincs szükségük a kritikádra.

Ennyire látványosan ne szenvedj!, hehehe... Túl fogod élni, mint mi Karigerit, pedig nem egy jóízű falat.

Köszi, igyexik az ember.

Á, tudják ők maguktól is, hogy lassan följön rájuk a nap.

Ühüm. És a cikk állításával ellentétben valójában senki nem kérdezte meg a Borkait, hogy van-e alapja a zsarolásnak. Ez föl se merült a FIDESZ-es agytrösztben. Valójában nem erkölcsi analfabéták Kubatovék, hanem simán gyengeelméjűek. Akkor megnyugodtam.

Hogy Borkai megnyugodott-e, azt ne vedd biztosra. Tudván róla mindent, végignyomták egy választási kampányon, és utána egy nappal lemondatták. Nem a bolsi sajtó törölte föl vele a padlót, hanem a saját pártja.

Ha esetleg attól tartasz, hogy ezek után hajlandó lesz szóbaállni az Index-szel, szerintem nem tévedsz.

Sorolnád a neveket, hogy kiket kellene azonnal kirúgni? Annak esetleg volna némi hitele.

Ami engem illet: Habony, Kubatov, Németh Szilárd, Rogán.

Viszont vannak kirúgandó és mégsem kirúgható emberek: Mészáros Lőrinc, Tiborc István.

Ja, és igazából Orbán Viktor is megérdemelné a nyugdíjat, amit Mészáros Lőrinc folyósít majd neki.

Érdekes, hogy nem a neked szóló kommentre válaszoltál...

Szóval tudtatok a zsarolásról, ezt ugye leírtad. Lehetőségek:

1. Kubatov nem kérdezett rá, hogy van-e alapja, tehát gyengeelméjű.

2. Kubatov rákérdezett, megtudta, hogy igen, és mégis indította Borkait. Akkor erkölcsi hulla.

Ezért kellett tegnap fényes győzelmet aratnotok, különben már októberben meglett volna. Ja, illetve meg is volt. Csak Borkai Kubatov kényes ízlésének a választások után már nem felelt meg.

Ragassz inkább plakátot. Arra van igény, nem a tét nélküli kritikára. Vagy válassz ki konkrét ügyeket, és ekézz konkrét felelősöket.

Nem véletlenül írtam. Olyan arcnak tűnsz. És ezzel nem sértegetni akarlak: aktívan részt venni egy kampányban az a nemzet szolgálata. Sokkal több, mint fölemelni a valagunkat, és betolni valahová egy X-et, annál meg végképp sokkal több, hogy ezt se csináljuk, utána meg hápogunk a sok bunkón, aki kormányoz minket.

Viszont a plakátragasztástól a hatásos politikai véleméynformálásig még vezet egy út. Ezen az úton olyan konkrét megállapítások vannak, mint hogy pl. Kubatov az összes böcsületes plakátragasztót megalázta, amikor - tudván a dolgairól - engedte Borkait indulni.

Ha kívülállóként segíthetek galanczának: Kubatov? Nem kellene párton belül kivizsgálni az Index állításait? Ha tavasszal már mindent tudott Borkairól, majd engedte indulni, nem tűnik időzített bombának ez az ember? Milyen barmokat fog még támogatni fideszes színekben?

Egy nővérkének sem csapott a fenekére?

A bojler teste az megmarad.

Vagy államigazgatási szakember, aki úgy gondolja, hogy a nagy állami rendszereknek működniük kell, akármilyen bulikba jár a győri polgármester.

Az a nehéz a normalitásban, hogy egy bonyolult világban bonyolult világlátás következik belőle. Nem gondolkodol normálisan pl, ha nem veszed észre, hogy a rendszerváltás óta a FIDESZ idején történt meg először, hogy
- tartós GDP növekedés van
- lement a munkanélküliség, és ezzel a GDP növekedés haszna szétterült
- továbbá nem nőtt az államadósság.

Ez bezony egy mesterhármas, amit nagyjából a II. vh. óta nem csinált meg senki. Magyarázhatod persze, hogy EU, meg nemzetközi föllendülés meg kivándorlás meg Pénztáros Lőrinc, de ettől még tény, hogy van mit magyarázni. És Kohn bácsi bölcsességét nem olyan könnyű az ellenzéknek megkerülni: "ha egy üzlet beindul, nem kell bántani". Magyarország beindult. Miért bántanád azzal, hogy lecseréled a kormányát?

Azonban az sem normális gondolkodás, ha a fölsorolt tényekből az következik valaki számára, hogy helyes, ha lelkes fideszes talpasok a nemzet szolgálatának a jelszavával becsapva egy idősödő pornósztár képeit ragasztgatják a győri éjszakában. Ilyet normális párt nem enged meg magának, ha mégis, akkor normális választó nem azonosul vele.

Mivel normális választónak tartom magam, mérlegelek. Tarlós igen, Dézsi igen, Orbán talán, a 2022-es kínálattól függően. Az ilyen fideszes őstulkok, akik itt nyomják a hülyeséget, biztosan nem. Ha egy fideszes politikus az arcával vállalja azt a világlátást, amit itt pl. Mich olvtárs előad, biztosan számíthat részemről egy ellenszavazatra.

Talpas. Plakátragasztó. Olyan ember, akiken az adriai bulikon röhögni szoktak a megválasztottak. És nem írta, hogy Győrben ragasztotta a plakátot.

"Kubatovék" - tehát Orbán Viktorig fölfelé a FIDESZ pesti vezetése, ugyanazon tények ismeretében engedte indulni Borkait, amely tények ismeretében a megválasztása után egy nappal lemondatta.

Egy kicsit őt is sajnálom, de ő tudta, mit csinál. A stábja. Na az szívott kegyetlenül.

Persze. Hajrá. Várom. Ha szegény Kubatov nem tudott semmiről, és először Borkai vezette meg, most meg az Index állítja róla hamisan, hogy már tavasszal mindent megbeszélt a Borkaival, és mindenről tudott, akkor pereljen. Nosza! Nyerje meg a pert, és az Index fizessen a rágalmaiért! Ja, csak nem rágalmak. Akkor az szar ügy. Na, ez párton belül egy simán föltehető kérdés.

Kövér: Te Gábor, nézd már, mit ír rólad az Index! Te tényleg mindent tudtál a Borkairól?
Kubatov, a/ válasz: Nem, mocskos hazugság!
Kövér: Jó, akkor perelj, és maradsz pártigazgató.
Kubatov, b/ válasz: Igen, tudtam róla, de akkor jó ötletnek látszott.
Kövér: Rendben, de akkor most valami új állás után nézünk neked. A Felcsúti stadionnak pl. szüksége volna egy tehetséges környezetvédelmi menedzserre, és megkapod helyettesként a Borkait. Pártigazgatónak sajnos valami épeszű arcot kell választanunk.

Le fog ez így zajlani? Ugye tudod, hogy nem.

Jó, jó, mondom, várom a perindítást. Annak azért örülök, hogy te is érzed, milyen fontos kérdés, hogy Kubatov tudott-e Borkai viselt dolgairól, és ennek tudatában indította-e a választásokon. Ha esetleg igen, akkor ez a sztori nagyon nincs lezárva. A legegyszerűbb következményt említve, szétszórtak miatta egy helyi választás megszervezéséhez szükséges közpénzt.

Na ne gondold, hogy a szocik nem nyírtak ki portásig bezárólag mindenkit 2002-ben. Itt kérem háború van.

De bazmeg, mi újat tudtak meg róla a választás másnapján, amikor lemondatták? Mi újat tudtak meg tavaszhoz képest? Nem érzed, milyen szemétség ez az egész, ha Kubatovék már tavasszal tudtak mindent? És nem a szocikkal szemétség, nem a dékával, egy kicsit a győri választókkal, nagyon magával Borkaival, és katasztrófálisan nagyon azokkal, akik az Adriai kalandról mit sem tudva ragasztották a plakátot.

Ha ez így nem áll össze erkölcsileg, akkor valami óriási gáz van.

Nem áll össze erkölcsileg. Óriási gáz van.

Hagyták, hogy ő döntse el, indul vagy nem indul, miközben pontosan tudták, hogy ha kijön a videó, amivel már konkrétan zsarolták őket, meg fog bukni. Rendben, nem a választáson bukott meg, még aljasabb módon, utána mondatták le.

A helyzet az, hogy én, a széplélek már októberben elindítottam volna Dézsit. Simán nyert volna, egy fél éve normális polgija volna Győrnek, nem kellett volna egy csomó közpénz egy új kampányra, és nem lihegne a nyakamban egy bosszúszomjas expolgi, aki úgy tűnik, simán kitálal a zindexnek.

Útálom a magukat okosnak képzelő balfácánokat.

Különböző emberekkel vitatkozom. Te azt próbálod bizonygatni, hogy a zindex hazudik, teremburáját meg azzal nyomul, hogy - bár a zindexnek igaza lehet, és Kubatovék már tavasszal tudták, hogy Borkait zsarolják - Borkai indítása egy remek, "háromlépéses matt" volt.

Elindították, mert az igazi bűn nem az adriai kiruccanás, hanem a lebukás, és az tavasszal még nem történt meg, elkövette a bűnt, tehát lebukott, ezért lemondatták, és most teljes az örömmámor, mert nyert a Dézsi (aki amúgy nagyon nem Kubatov embere...).

Ha az ember nem széplélek, akkor így gondolkodik ugye. Teremburáját valóban jól megmutatja, mi járhat Kubatov fejében. A baj az, hogy a dolog még politikailag sem működik, erkölcsileg meg teljes csőd. Persze a kettő összefügg: az erkölcsi csőd egy idő után politikailag is tönkretesz, de ezt a Kubatov-félék makacs idiotizmussal tagadják.

Ahogy már föntebb írtam, kicsit örülök, hogy te inkább a tényt próbálod tagadni, mert azt jelenti, hogy az erkölcsi érzéked még valahol ép. Csak tudod én elég meggyőzőnek találom a zindex cikkét, ezért azt gondolom, valóság nagybátyánk előbb-utóbb szembejön veled. Előbb-utóbb szembe kell nézned azzal, hogy a FIDESZ-vezérkar használat után eldobandó kapcarongynak nézte a Borkait, kitette az ország-világ előtti megsemmisülésnek, majd politikailag is megsemmisítette. És több párttársad szerint ez így tök OK.

Próbáld meg értelmezni az "Index cikke" - birtokos szerkezetet. Ha az "Index cikke" tűnik meggyőzőnek, azzal nem azt mondom, hogy az Index egésze fennállása kezdetétől az igazság etalonjaként működik.

Viszont megjelent ott egy cikk, amelyet névvel vállaltan még senki nem próbált cáfolni, nemhogy bíróság előtt. Ezért azután eléggé helytállónak tűnik, napról napra jobban. Előbb-utóbb végig kell gondolnod, mit kezdjél azzal az erkölcsi mintával, amelyet Kubatov nyújtott.

Bocs, én útálom a komcsikat. A jelenlegi üdvöskéktől, a DK-tól és a Momentumtól kifejezett hidegrázásom van. Ha esetleg eddig nem tűnt volna föl, most próbáld meg földolgozni.

A másik oldalon vannak bizonyos fogalmaim a XX. századi gazdaságtörténetről. Soha, érted a világháború óta soha nem volt 5%-os gazdasági növekedés úgy, hogy eközben szinten maradt vagy inkább lefelé ment az államadósság, és megszűnt volna a munkanélküliség. Ez most van. Ha nem látod, akkor elvakultál.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés