Origo: Ömlik a pénz külföldről a Helsinki Bizottsághoz

2020. január 25. 11:16
A szervezet bevételeinek nagy részét migránsokra és „érzékenyítő tanfolyamokra” költi.

A Helsinki Bizottság tavalyi beszámolója szerint a legtöbb megbízásuk a migránsok ilyen-olyan jogainak védelmével volt kapcsolatos – írja az Origo. A teljesség igénye nélkül, néhány példát kiemelve azt láthatjuk, hogy Az ENSZ Menekültügyi Főbiztosság a migránsok jogvédelmére 51 milliót adott, de adott további 7 milliót is menedékjogi oktatásra, azaz érzékenyítésre, vélhetően ügyvédeknek, bíráknak. De az European Programme on Integration and Migration (EPIM) szervezet szintén adott a fogva tartás nemzetközi normáinak betartásáért 15 millió forintot nekik.

A szervezet további adományozói például a United Nations Voluntary Fund for Victim and Torture szervezet, amely szintén jogi segítségre adott 12 millió forintot. The Unitarian Universalist Service Committee nevű szervezet arra adott 6 milliót, hogy segítsék a menekültek családegyesítését. Ezeken túl a Pro Asyl nevű német migránspárti szervezet pedig szintén a migránsok jogi tanácsadására adott 6 milliót.

Ezeken felül a Helsinki Bizottság kevésbbé egyértelmű céllal is kapott adományokat. Például az Európai Bizottságtól 65 millió forintot kaptak arra, hogy képzést tartsanak a büntetőeljárásban a közérthető fogalmazásra. Hogy ez alatt pontosan mit értenek, az nem derült ki.

A szervezet további, komoly aggályokat felvető pénzforrása például a Holland Nagykövetség, amely a vallászabadság védelmére és a bíróságok függetlenségének kutatására is adott nagyobb összegeket. Joggal merül fel a kérdés, hogy mennyire sérti az ország szuverenitását, ha egy nagykövetség, a vendéglátó ország intézményeit, működését vizsgálja.

Összesen 294 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

És akkor a Helsinki mitől is "civilszervezet"? De kérdezhetném a TASZ-t is...

"... segítsék a menekültek családegyesítését."
Segítsék vissza az otthon maradt családjához, vagy ha már az európai Európában vannak, akkor menjenek tovább minél előbb.

Ja, azt mondod, hogy ők Gyuri bácsi civilszervezetei- van benne ráció!

Pardavi maci feje nekem egy enyhén túltenyésztett baszotthoundot idéz. Az agya is ott lehet....

A faltúró testvéredet kényezteted vén buzi?

Hát például azt nem érti, hogy Gyuri bá civilszervezeteinek a bevétele 95-99%-ban nem civilszemélyek ezreitől származik, hanem egyetlen civiltől: Soros Györgytől. Az már a vén zsidó eszköztára, hogy a pénzét hol ENSZ adománynak, hol EU-projektnek látod...

Hát azért ez nem a TASZ, Helsinki, Transparensy, szem faszom gittegyletek véleménye. Ők nem tekinthetnek el a vén filantróp donációjától.

Az illegális bevándorlók jogait védi.... stb.
Külföldről kap ezért pénzt. Magyarországot pedig embertelen diktatúrának állítják be az osztrákok, németek, hollandok.
A kormány még milliárdokat költ kerítés, őrzése, hogy ezek a bevándorlók ne tudjanak bemenet ezekbe az országokba.
Le kell bontani a kerítés! Segíteni az ott beszökőket, - bevonva a Helsinki bizottságot- hogy minél hamarabb elérés az osztrák határt, mert úgy is arra akarnak menni.
Ezt kellene tenni?

Hát akkor Dodó drága fejezd be. Számomra a TASZ-Helsinkipont 2006-ban bukott le. Ott kellett volna ügyek százait Strasbourgban képviselni- de sajnálatos módon oda egy ilyen eset sem jutott. Liberális faszok, azzal szoktak jönni, hogy de azért, mert itthon sikeresen képviselték az áldozatokat a bíróságokon. Ami bődületes lózung, hiszen Grespik két évvel ezelőtti halálakor 173 ilyen ügyet vitt és Strasbourgban is ő nyújtotta be a kérelmet a 2006-os rendőri brutalitás elítéléséért.
Ha belegondolsz nem is lehet ez másként, hiszen Gyuri bá csak olyan dologért fizet, amiből haszna lehet- az MSZP meghurcolása Strasbourgban, khm, nem ez az irány.
Persze, a TASZ vitt azért ügyet az emberjogi bíróságra: 2010-őszén a fidesz kormány megalakulása után, egy borsodi, hajnalban szétvert cigány keresztelő volt az indok. A rendőrök a negyedik felszólítás után tettek ott rendet.
Hát köszi dodó, hogy ezt elmondhattam, remélem máshol már nem próbálkozol ködösítéssel.
Látom már Orbánt sem cigányozod, ami kettőnk kapcsolatában nagyon pozitív fejlemény...

Dodónak, buzi barátjának és felucca-nak sok szeretettel:
A Jerusalem Post 2018-as cikkében arról ír, hogyan fedte fel Gyuri bácsi módszereit Dénes Balázs lipsi a TASZ volt elnöke. A Fidesz NGO-törvénye miatt Soros a Magyarországon befektető német cégeken keresztül próbált nyomást gyakorolni- tudjátok: Európai Értékek...

https://www.jpost.com/Internat..

Az embernek könnybe lábad a szeme, mikor egy olyan olyan civil emberjogászt hallgat, mint a FASZ volt főnöke, Dénes Gábor- micsoda civil kurázsi, milyen okos civil megközelítés:
"Asked how Germany can fight a Hungarian law, Dénes pointed to factories in Hungary owned by Mercedes, Audi and Bosch.
“Germany, because of the German investors and German companies, is an influential player in Hungary. So if the German Foreign Ministry wants something, they can, they have means,” Dénes said.
THE ORGANIZATION is also “creating a task force, a group of lawyers who know how to use
EU law in Hungary and these countries to protect the rights of NGOs.”

https://www.jpost.com/Internat..

Mert mi is lehetne egy civilszervezet eszköztára, a polgári engedetlenségen kívül, ha a gonosz állammal szemben kell helytállnia?
"Dénes’s remarks show a focused effort by his organization to influence Hungarian law by leveraging German influence against the country. He detailed attempts to convince Germany to put heavy economic pressure on Budapest to abrogate the NGO law, because German companies have invested heavily and are major employers in Hungary.
When it comes to the NGO law, Dénes said, “We work very strongly. I’m having a meeting this week with a think tank, an organization which is influencing the German government and the Foreign Ministry of Germany, and I’m bringing them copies of the law, just translated from Hungarian, and I’m explaining them what they can do against it.”

https://www.jpost.com/Internat..

Szerintem te a HIV-re figyelj oda, az a te pályád...

Inkább elolvasnád amit posztoltam, adekvát, a cikkhez való és okosodhatsz is belőle. Tudod: érted küzdök elvtárs...

Pedig tudod, az a rész nem arra való- túl sok lesz a mikrosérülés, fertőzési kapu. Majd jön más...

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés