Titok

2020. január 24. 10:24

N. Kósa Judit
Népszava
Gondolom, önök is gyakran leugranak Kecskemétre a Magyar Fotográfiai Múzeumba.

„Nincs abban semmi meglepő, hogy a Természettudományi Múzeumnak Debrecenbe kell költöznie. Három tényező is indokolja ezt a merész döntést. Egyrészt, hogy a NER mentális fővárosa már régen ott van, ideje hát, hogy a luxusiskola meg az autógyár mellett kapjanak a cívisek még egy szép ajándékot a nemzettől. És ki meri állítani, hogy vidéken nem lehet jó helyen egy országos közgyűjtemény? Gondolom, önök is gyakran leugranak Kecskemétre a Magyar Fotográfiai Múzeumba.

Másrészt, mert Budapesten éppenséggel feleslegessé vált a több mint kétszáz éves múzeum, hiába a mérhetetlen idő és közpénz, amit az ország a Ludovikában való elhelyezésére fordított: ott most janicsáregyetem épül hagyományi alapon, bár eddig épp a katonáknak nem jutott hely a pompás kampuszon. Harmadrészt mert a NER építeni szeret csak igazán, jó nagy dolgokat, minél drágábban, megbízható, Orbán-közeli vállalkozók által. Tíz év múlvára is kell valami feladat, addig meg ellesznek a kopott szőrű barnamedvék bedobozolva, valami sufniban.

Kicsiny szépséghiba, hogy a kormány a jelek szerint csak építeni szereti nagyon a múzeumokat, működtetni nem. Miközben ölre mennek azért, hogy Nemzeti Galériát húzhassanak fel a Városligetben, még mindig nem indult meg az évek óta nem látogatható Iparművészeti felújítása, a Néprajzit és a Közlekedésit pedig úgy zárták be, hogy az új épületük átadása egyelőre nem több ígéretnél, ahogy az építészeti gyűjteménynek kijelölt ingatlanon sincs az ég adta világon semmiféle mozgás.”

 

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 72 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Mint ahogy N. Kósa Juditra ez nem igaz. Ő lent van.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés