Nem biztos, hogy lesz holnap

2020. január 24. 10:57

Szél Bernadett
Facebook
Tényleg azok a közgazdászok magyarázzák el a klímavészhelyzetet, akik a végtelen növekedésben hisznek egy véges rendszerben?

„Ez igen. Az amerikai pénzügyminiszter szerint Greta Thunberg először tanuljon közgazdaságtant, aztán menjen Davosba. Közgazdász vagyok, bátorkodom elmondani a véleményemet, aztán ha a pénzügyminiszter úrnak esetleg nem szimpatikus, legyen szíves találjon másik kifogást arra, hogy miért maradjunk csendben. (Nem fogunk.) De komolyan, majd tényleg azok a közgazdászok magyarázzák el a klímavészhelyzetet, akik a végtelen növekedésben hisznek egy véges rendszerben? Kösz, inkább ne!

Ha tetszik, ha nem, szívesebben hallgatunk azokra az emberekre, azokra a fiatalokra és kevésbé fiatalokra, akik hajlandóak meghallani a tudomány vészjelzéseit és cselekvést sürgetnek. Ez itt ugyanis nem valami fura ezo-kör, ahol Greta a guru, hanem a 70-es évek óta tudjuk, hogy az ember okozta éghajlatváltozás hosszú távon hova vezet, a világ vezetői viszont úgy politizáltak, mintha nem lenne holnap. És akkor most tényleg az van, hogy nem biztos, hogy lesz »holnap«.

Vagy olyan lesz, ami nyomorúságos, és amit nem kívánok a gyermekeimnek, de senkinek sem, a pénzügyminiszter úrnak sem. Igen, tisztelt vezető politikusok, aggódunk. Mert most itt vagyunk 2020-ban és kb. 10 évünk van arra, hogy elejét vegyük annak, hogy a folyamatok visszafordíthatatlanná váljanak, ehhez képest még mindig a hatalmon levők cinikus és arrogáns beszólásait kell hallgatnunk. Meg a kifogásokat, hogy miért nem kell csinálni semmit. Az adatok szerint az elmúlt évtized volt a Föld valaha volt legmelegebb évtizede. Nincs okunk azt gondolni, hogy a következő nem fog újabb rekordokat produkálni. Struccpolitika helyett olyan vezetőkre van szükség, akik értik a fiatalok szavát és akiknek fontos a bolygó jövője! Hallják meg végre az emberek szavát!”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 151 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

"...ember okozta eghajlatváltozás" Bernike, tudod te mi az a ppm?
Itt utánanézhetsz: https://www.facebook.com/Kl%C3..

Régen nem volt random cunami, biztos azért, mert még azelőtt nemhogy Berni, de se te, se SorosGyuribá sem élt. Random cunami akkor kezdett el határozottabban lenni, amióta Orbán Viktor a miniszterelnök. És az anarktiszi jégtakaró is azért hízik néhány éve,
hogy konteók legyenek a statisztika helyett.

Olyan egyszerre megszólaltak mind, miután Gyuribá tegnapp kiadta
Davosban az ukázt, hogy öröm nézni. Mi lenne itt, ha lenne
soroshálózat?

Végtelen sorozatok összege is adhatnak véges eredményt, másként monoton növekvö függvények végtelenben felvett határértéke is lehet véges. De ez Berninek ugyanolyan értelmezhetetlen, mint az, hogy nem minden könnyes szemű, magát 17 évesenek valló migráns kiskorú menekült.

Ez a durva: valszeg sokkal több a halálos áldozatok száma, mint amit Kína elismer:
https://www.blikk.hu/aktualis/..

Unalmas már ez a permanens klímahiszti. Minden nap erről ugatnak a rohadék ökonácik, mint ez a rohadék Szél is, mert nincs semmi értelmes dolog, amiben képesek lennének megnyilvánulni.

Inkább menne el eladónak valami boltba ez a sok, rohadék ingyenélő, úgy legalább valami hasznosat is csinálnának, ahelyett, hogy egyfolytában erről a zöldszarról ugatnak.

Persze. Ahogy civilizációk emelkednek fel, majd omlanak össze. Ugyanakkor ez a liba axiómaként közölte vélelmét, és jó liberálfasiszta szokás szerint ezzal már értékítéletet is mondott.
Már korábban írtam: ezt az évet a liberálisok felkarolásának szentelem. Figyelem csetlés-botlásukat, kijavítom téves percepcióikat, felhívom figyelmüket ellentmondásaikra, hogy ne kelljen a kognitív disszonancia fogságában vergődniük éjszakánként.
Nem könnyű a feladat, mert még ott tartunk, hogy az energiamegmaradás törvényének ismerete, és elfogadása nélkül akarják megoldani a világ energiaszükségletét, de innen szép nyerni!

Válaszok:
hátakkor | 2020. január 24. 16:28

"2. legalább tudnak számolni, ellentétben a Klíma Szörnnyel"

Azok az emberek legalább értenek valamihez, ellentétben a retardált klímasztárral, aki semmihez nem ért, ellenben mindenkinek parancsolgatna.

Engem az mosolygtat meg mindig, hogy a vegán és liberális (ez a kettő ált. együtt jár) kolléganőim azok, akik télen állandóan 25 fok fölé fűtik az irodájukat, mert különben fáznak. De ők így küzdenek a klímakatasztrófa ellen.

Az emberiségbe van kódolva, hogy elbukja a klímaváltozás elleni harcot - írja Szécsi Balázs közgazdász.
https://qubit.hu/2019/06/25/az..

Egy véges világban nem lehet végtelenül növekedni, mert annak az emberiség issza meg a levét - írja Kun Ádám az ELTE Elméleti Biológiai és Evolúciós Ökológiai Kutatócsoport főmunkatársa
https://qubit.hu/2019/12/20/eg..

Ez a kis hülye vergődik a libsi-zöldek spanyolviaszával, valószínű, még csak nem is hallott erről:
Római Klub
A Római Klub (angolul Club of Rome) egy nem üzleti szervezet, amely globális eszmecserét folytat különböző nemzetközi politikai kérdésekkel kapcsolatban. A szervezet székhelye kezdetben Hamburgban volt, majd 2008. július 1-jén a svájci Winterthurba helyezték át.

A klubot 1968-ban alapították. Az ötlet egy olasz gyáriparostól, Aurelio Pecceitől és a skót Alexander Kingtől származik. Aurelio Peccei akkor a Fiat és az Olivetti vezetőségének tagja és az Italconsult tanácsadócég elnöke volt. Alexander King a párizsi székhelyű OECD-nél volt a tudományok, technológia és az oktatási terület igazgatója.

A két ötletgazdának sikerült az emberiség jövőjét illető kérdésekről egy konferenciát szervezni Rómában az Accademia dei Linceiben, amely azonban nem vezetett a várt sikerhez. A konferencia után hat résztvevő találkozott: Aurelio Peccei, Alexander King, Hugo Thiemann, Max Kohnstamm, Jean Saint-Geours és Erich Jantsch. A csoport célul tűzte ki az ötleteik további megvalósítását és elnevezték magukat Club of Rome-nak.

JA, EZZEL CSAK ANNYI A GOND, HOGY ANNO, EGYETLEN
gold, berg, stein cohen NEM KÖZÖTTÜK!!!

Dettik ugatnak vészhelyzetet? Tényleg?

Összeadás se megy ezeknek. Nemhogy Kirchhoff első törvénye.

"A svédek vízierőművel termelnek áramot, mert olyanok az adottságaik"
Meg maghadással. Is.

Holnap tanítási szünet.

Amíg a Föld forog a Nap körül, mindig lesz holnap. Hogy Dettinek mit hoz a 2022, azt még nem tudjuk.
Amúgy Detti hogy csinálna 8 milliárd emberből 2 milliárdot? És kikkel kezdené?

"Az adatok szerint az elmúlt tíz év volt a Föld valaha volt legmelegebb évtizede."

Nincsenek ilyen adatok, az ember is sokára kezdett hőmérsékletet mérni, de igen valószínű, hogy volt már melegebb évtized, sőt. 40 km mélyen 500-600 Celsius fok van, 100-200 km mélyen 1400 fok.
Most itt nálam meg pont 0 fok van 260 méterrel a tengerszint felett. A víz fagypontja 1 atm nyomáson.

Detti agya véges, de szinte végtelen sok hülyeséget bír összehordani.

"ezt az évet a liberálisok felkarolásának szentelem. "

Reménytelen küldetés.

"Nem biztos, hogy lesz holnap"
Holnap akkor mit fog mondani Detti? Jó reggelt?
Olyannyira biztos vagyok, hogy lesz holnap, hogy már meg is van holnapra a Fradi-Paks meccsre a jegyem.

“Egy okos Amerikai közgazdasági professzor egyszer kijelentette, hogy Ő soha nem buktatott meg egy hallgatót sem , de a közel múltban megbuktatott egy egész osztályt.

Miért? Azért mert az osztály kitartott amellett, hogy az “Obama care” szociális program nagyon is jól működik. Nem lesz tovább szegény, sem gazdag, sőt mindenki egyenlő alapon fog élni és fogja érezni majd magát.

A professzor azt mondta, OK, próbáljuk ki a tervet és majd meglátjuk kinek lesz igaza. Mától fogva mindenkinek az osztályzatát csak összeadjuk és egy átlag osztályzatot fog kapni mindenki a végén. Jó? Így majd meglátjuk kinek lesz igaza a végén. Mindenki az osztályban bele egyezett. A legjobb az 5-ös és a legrosszabb az 1-es osztályzat lesz.

Az első teszt után mindenki 4-est kapott. Így azok akik tudtak, mert sokat tanultak, reklamáltak, viszont aki kevesebbet tanult az meg örült az osztályzatnak.

A második teszt alkalmával a hallgatók akik az első esetben keveset tanultak, még kevesebbet tanultak, és akik először sokat tanultak, úgy gondolták hogy akkor ők minek igyekezzenek és Ők is kevesebbet tanultak. Így a második teszt eredménye csak egy elégséges 2-es lett.

A harmadik teszt után mindenki elégedetlen volt, mert mindenki kevesebbet tanult és mindegyik a másikakat okolta az alacsony eredményekért. Tehát senki nem volt megelégedve és mindenki megbukott.

Ekkor a professzor azt mondta nekik, hogy a szocializmus ugyan ilyen módon alapszik és azért fog az is megbukni. Mert ha a jutalom elég nagy, a szorgalom is nagyobb, hogy valaki sikeres legyen. De ha egy kormány elveszi a jutalmat az igyekvőktől, hogy a lusta is jól járjon, senki nem fogja törni magát, ha Ő azért kevesebbet kap.

Itt van még 5 nagyon tanulságos mondat:

1. Nem lehet a szegényeket sikeressé tenni azzal, hogy a gazdagabbakat kifosztod.
2. Ha kapsz valamit amiért neked nem kellett dolgoznod, azért egész biztos valaki másnak kellett megdolgozni.
3. A kormány nem tud adni senkinek semmit, addig amíg azt valaki mástól el nem veszi először.
4. Semmit nem tudsz megsokszorosítani úgy, hogy először elosztod.
5. Mikor a nép fele úgy gondolja, hogy nekik nem kell dolgozni mert a másik fele úgyis eltartja. És mikor a másik fél rájön arra, hogy akármennyit dolgozik, a kormány a fizetésük felét arra költi állandóan aki nem csinál semmit. Ez a kezdete annak, hogy az a nemzet a bukás felé halad.”

Azt nem lehetne hogy Detti legyen az első ember a Marson? És olyan életet rendezne be OTT, amilyet csak akar.

Ma lett a tegnap holnapja.

Egy nap alatt is lehet hideg, azt meleg.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés