Képviseljük az igazunkat

2020. január 23. 12:41

Karácsony Gergely
Facebook
Tudom, ez sérti egyes gazdasági és politikai körök érdekeit, szolgálja viszont a budapestiekét, és én ez utóbbihoz ragaszkodom.

„Az előző városvezetés utasítására nem sokkal az októberi választás előtt a BKV közbeszerzést írt ki a vállalat reklámfelületeinek hasznosítására. Ezzel kivette volna a döntés lehetőségét a következő városvezetés és a közgyűlés kezéből arra az esetre, ha Budapest lakói nem a Fidesznek szavaznak bizalmat. Márpedig így lett, tudjuk, a tendert ezért visszavonattam. Tudom, ez sérti egyes gazdasági és politikai körök érdekeit, szolgálja viszont a budapestiekét, és én ez utóbbihoz ragaszkodom.

A Közbeszerzési Döntőbizottság feltűnően és szokatlanul magas bírsággal sújtotta emiatt a BKV-t. A döntést a cég megtámadja a bíróságon, képviseljük az igazunkat. Mi pedig tovább dolgozunk azon, hogy gazdasági érdekkörök helyzetbehozása helyett a város és cégeinek értékes felületeivel az eddigieknél átláthatóbban, tisztességesebben, felelősebben, a köz érdekeit jobban szolgálva bánjunk.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 176 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ez blabla. A szerződés leállításának akkor lett volna értelme, ha tudnának helyette azonnal jobbat, de valószínűleg nem tudnak, az elveszett idő pedig folyamatos anyagi veszteség.

Sokkal többe fog ez kerülni, mit 115 millió forint, ha a pályázó perel az elmaradt haszonért és Karácsony Gergely állításában megfogalmazottakért.
Ugyanakkor bármely fővárosi civil szervezet perbe hívhatja Karácsony Gergelyt, a kiesett bevétel miatt.

Lesz itt még: Nem értettünk hozzá. Ott sem voltam. Nem emlékszem.

Ha minden összejön, akkor ez a játék akár egy tízesbe is kerülhet a fővárosnak. Tízmilliárdba.
Na ja! Fizessenek a gazdagok. Márpedig a főváros gazdag, ha elbír 5 alpolgármestert és a hozzá és köré tartozó sleppet.

Nincs ebben semmi szokatlan, hogy "bizony körök" kedvező helyzetben vannak. A választások is "bizonyos körökről" szólnak. Most majd más bizonyos körök lesznek a kedvezményezettek.

Szóval a törvények betartása, meg a jogállamiság addig fontos, amíg azt a másik oldalon számon lehet kérni. Amúgy, ha az érdek éppen azt kívánja, bármit fel lehet rúgni.
Fene tudja, nem hozta meg a kedvem egy újabb baloldali kormányhoz.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés