Balos véleményterror

2020. január 23. 7:08

Rab Irén
Magyar Hírlap
Gyűlölik a hagyománytisztelő diákszervezeteket, mert azok szerintük egytől egyig nácik, és nem hagyhatják, hogy az egyetemek világa újra abba a bizonyos barna mocsárba süllyedjen.

„Csak úgy repültek a tojások a bécsi egyetem előadóterme előtt, amikor múlt kedden Lothar Höbelt professzor előadására igyekezett. A tüntetést a szélsőbalos Autonóm Antifák hirdették meg, akiknek a szemét szúrja a professzor személye. Lothar Höbelt az egyetem újabb kori történeti tanszékén oktat, számos nemzetközi történettudományi társaság tagja, elismert szakember. Az a bűne, hogy nemzeti liberálisnak vallja magát, és amiben a nemzeti szó előfordul, az a balosok szerint ördögtől való. Az antifák röplapokat osztogattak Höbelt általuk vitatott társadalmi politikai szerepvállalásairól, »náci nézeteit hirdető« tudományos publikációiról.

Az osztrák ifjú antifasiszták az új évre új, permanens harcot hirdettek. Harcolnak a kapitalizmus ellen, a cionisták és a neofasiszták ellen, az egyház és a nemzeti érzelmű professzorok ellen, a rasszizmus és a szexizmus ellen, végül is minden ellen, egyszóval anarchisták. Gyűlölik a hagyománytisztelő diákszervezeteket, mert azok szerintük egytől egyig nácik, és nem hagyhatják, hogy az egyetemek világa újra abba a bizonyos barna mocsárba süllyedjen. Tarthatatlan például, hogy Höbelt előadása előtt a »náci diákok« megtöltik az előadótermet, hogy megvédjék professzorukat tőlük, az új bolsevistáktól. Persze csak sajnálni lehet őket, mármint a »nácikat«, hogy másfél óra dögunalmat felvállalnak, mert a professzor az antifák szerint gyenge és unalmas. (Meghallgattam Höbelt egyik rendhagyó előadását a huszadik századi békerendszerekről, és mit mondjak, lebilincselő, lényeglátó és új megközelítésű volt. A hallottak alapján kezdtem érteni, mi bajuk van vele az antifáknak.)

Ültek a »náci diákok« az előadóterem padsoraiban és fényképezték a balos performanszt. Körben rendőrök biztosították a helyszínt, a katedrán a professzor igyekezett megtartani előadását, mialatt mindkét oldalról kifeszített molinókkal álltak a nácitlanításért küzdő harcos antifasiszták. »Náciknak nincs helye az egyetemen« – hirdették a transzparenseken. A helyi balos hallgatói önkormányzat is képviseltette magát, felszólította az egyetemet, hogy mondjon fel Höbeltnek. A jobbos Szabadság Párt az akcióban részt vevő diákok eltávolítását követelte. A rektori hivatal semleges közleményt adott ki, a véleménynyilvánítás szabadságát az egyetem legfőbb értékének nevezte, és minden egyetemi polgárt felszólított, hogy tartsa magát a demokratikus alapértékekhez és tisztelje a másikat.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 117 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Lassan el kell jutni oda: ha egy balos, liberális, militáns zöld, hisztérika nihiles a nemzeti patrióta oldalt lenácizza, lefasisztázza:
ERRE BÜSZKÉNEK KELL LENNÜNK.
De komolyan.

Te kezdted:
"azért, mert azoknak az időknek vége van, amikor a tüncizőket bevitték csak azért, mert tüncikéznek. értjük, hogy te abban a korban szívesebben éltél, de ennek idestova 30 éve vége van."
Nyugat-Európában mintha nem lenne vége ezeknek az időknek...

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában