Több cigány család becsapva érezte magát

2020. január 21. 13:18

Horváth László
Facebook
A pénzszerző akció sikere érdekében felhasználták, kihasználták, fenyegetik, zsarolják és eszközként kezelik a cigány családokat.

„Múlt hét csütörtökön ismertettem azt a javaslatot, hogy a gyöngyöspatai cigány családok a számukra jogerősen megítélt kártérítést – közel 100 millió forintot – ne pénzben, hanem oktatásban, képzésben és egyéb, az életvitelt és a beilleszkedést segítő szolgáltatásokban kapják meg. A pereskedést szervező és az érintett cigányokat arra rábeszélő alapítvány válasza gyorsan megérkezett.

Szombat este közölték, hogy rövid egyeztetés után mindenki arra jutott, hogy csakis pénzt fogad el. A szombati gyöngyöspatai találkozón résztvevők közül többen azonban arról számoltak be, hogy ez az állítás nem igaz, hiszen, ami ott zajlott az nem nevezhető egyeztetésnek. Egy-másfél óra után az összejövetel zűrzavarba és ordítozásba torkollott, majd az alapítvány képviselői fenyegetőzve magukra hagyták a jelenlévőket.

Több cigány család becsapva érezte magát és voltak, akik ezt követően nyilvánosságra hozták azt a titkos Messenger csoportot, amit Farkas Lilla, az alapítvány képviselője hozott létre a perben résztvevő cigány családok számára. A most közzétett, a titkos csoportból származó üzenetek alapján az alábbi következtetéseket lehet levonni, és kérdéseket kell feltenni:

1. Eddig tagadták, mégis létezik megállapodás, szerződés a cigány családok és a Soros György által támogatott alapítvány között, hiszen »a rendbontókat« ennek felmondásával fenyegetik meg. Kérdés, hogy ez a megállapodás, szerződés miről szól, biztosít-e anyagi hasznot az alapítvány számára, és ha igen, akkor a 100 milliós kártérítési összegből milyen mértékűt?

2. Az alapítvány képviselője tudatosan provokatív kártérítési javaslatra, például házvásárlásra buzdítja az érintetteket.

3. Érdemi egyeztetés és párbeszéd helyett alkudozásra, egyezkedésre akarja rávenni a romákat a minél nagyobb anyagi haszon reményében.

4. Az alapítvány befolyásolja a helyi kisebbségi önkormányzatot is.

5. A tudatosan lopott jobbikos elköszönés Gyöngyöspatán ebben az ügyben minimum sértő és cinikus.

Az alapítvány képviselőjének önleleplező üzenetei – amelyeknek egyelőre csak egy részét hoztuk nyilvánosságra – bizonyítják, hogy az Esélyt A Hátrányos Helyzetű Gyerekeknek Alapítvány politikai céljai, és a pénzszerző akció sikere érdekében felhasználták, kihasználták, fenyegetik, zsarolják és eszközként kezelik a cigány családokat. Az is kiderült, hogy a gyöngyöspatai romákat csak addig tekintették partnernek, a szegregációs ügy csak addig érdekelte őket, amíg Magyarországra a rasszista jelzőt rá tudták sütni.

Várjuk az alapítvány válaszát arra a kérdésre, hogy milyen megállapodást, szerződést kötöttek a gyöngyöspatai romákkal, és arra is, hogy a politikai haszon mellett hoz-e nekik anyagi hasznot is a szegregációs biznisz?”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 58 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Durva, de nem csodálkozom a ballib "civileken".
Kíváncsian várom, hogy ballib oldalakon is megjelenjen ez az írás.

Régóta mondom, hogy a "jogvédők" ártanak a legtöbbet a cigányságnak. Is. A megítélt összegből nyugodtan lehetne oktatást, képzést biztosítani. Például a CEU vagy a Lauder oktatói gárdájának bevonásával.

Olvasd el az idézett Facebook bejegyzést, mi zajlik a háttérben.

De nézzük a bíróság ítéletét. Mit old meg a pénzbeni kártérítés? Az Informátor felvételén a testvérét rugdaló Lionka megtanul majd írni? Mert jogosítványt szeretne a srác, de nem tudta értékelhetően befejezni az általános iskolát sem. Mit fog megérteni a KRESZ-ből, a műszakiból, az elsősegély nyújtásból? És főleg a felvétel alatti viselkedését nézve, hogyan viselkedne az utakon?

Ez a pénz megerősíti őket abban, hogy így kell folytatni, és ha ismét eléggé sértve érzik magukat, lehet újabb pert indítani. A képzést, egyéb támogatást nem akarják, tehát beismerik, hogy nekik ez a helyzet megfelelő, sőt, a jövőt tekintve ígéretesebb, mint a képzés. Nincs vesződség, fáradtság, és mégis jön a pénz.

Aztán, ha ez sikeres, lehet keresni az országban újabb, pereskedésre rávehető cigány közösségeket. Na, ezt kell időben megállítani. Nincs ingyen pénz, de lehet kapni olyan támogatást, ami az értelmes élethez és nem a börtönbe vezet. Hogy aztán ott is a ingyen pénzre hajthassanak becsempészett csótányokkal. Ki van ez találva, és most siránkozás van, mert megállhat az alapítványnak, az ügyfélnek, ügyvédnek jól fizető folyamat.

Itt van a CEU, nézd meg a Nádor utcában. Igaz, amerikai diplomát itt már nem kaphatsz.

Elnézem a cikk címét, azt hogy a romákat becsapták. Ki csapta be őket? Azok, akik rávették őket a pereskedésre, hiú reményeket keltettek bennük. Nem számoltak azzal, a kormány nem engedheti meg, hogy ebből precedens legyen. Olyan nincs, hogy deviáns viselkedéssel pénzt lehessen keresni. Mint ahogyan a börtönbe jutással sem.

Ha majd az uzsorás leveri a cigányokon az előre felvett kölcsönt, az alapítvány melléjük áll az uzsorással szemben? Kétlem, mert ahhoz már bátorság kéne.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés