LMP-Párbeszéd egyesülés: Ungár komoly felvetésnek tartja Karácsony javaslatát

2020. január 21. 10:03
Az LMP nyitott a tárgyalásokra és Karácsony felvetésének megvitatására.

Komoly felvetésnek tartja Ungár Péter Karácsony Gergely Mozgó Világban megjelent mondatait az LMP és a Párbeszéd egyesüléséről. Erről az ATV Egyenes beszéd című műsorában beszélt az LMP országgyűlési képviselője.

Ungár szerint a klímaváltozás elleni küzdelem, a természetvédelem és a gazdasági rendszer megváltoztatása közös ügy az LMP és a Párbeszéd számára. Emlékeztetett rá: az LMP 2013-as szakadása egy stratégiai vita eredménye volt, amit meghaladt az idő, illetve eldöntöttek a választók.

Az LMP nyitott a tárgyalásokra és Karácsony felvetésének megvitatására – tette hozzá Ungár Péter.

Összesen 93 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A Kergeri lmp-s volt már? Azért kérdem, mert nem tudom követni.
Ugyanakkor nagyon jó ötletnek tartom az LMP és a PB egyesülését.
Vegyék be még a jobbikot és a kétfarkúakat. 4.9999 %-ra jók lesznek.

Peti, ha ezt meglépitek, vége az LMP-nek.

Karácsony persze tudja, hogy a döglődő Maszop nem fog neki bázist generálni, most visszakunyerálná magát a lassan építkező, de még önazonos LMP-be.
Az LMP lesz a gazdatest, amit a parlamentben tartja a nulla támogatottsággal (és még kevesebb tehetséggel) rendelkező bányarém Szabotimeát? Visszakúsznak a kis bajnai-korcsok, és kiszorítják a listákról a valamelyest esélyes fiatal kádereket.

Súlytalan-piti politikusok számszerű, mennyiségi növelése nem eredményez jelentős pártot. A Párbeszéd inkább az MSZP-től menekülne.

Schiffer értelmesebb volt bármelyik ellenzéki politikusnál. Ezért hagyta ott az LMP-t, amelyik most újra egyesülne az onnan elszármazott Karácsonnyal. Ahogyan az MSZP is egyesülne az onnan elszármazott Gyurcsánnyal. Érdekes.

Végülis ezek után? Az LMP két menetben kilép Schifferből.

Igen. És Karácsony viselkedésén lemérhetjük, hogyan működik az összefogás résztvevői által mozgatott reklámarc. Budapestnek sem tesz jót, de az országnak főleg. Így van az, amikor csak a győzelem számít politikusnak, szavazónak egyaránt, de hogy utána mi lehet, arra már senki nem gondol.

Nem biztos, ez úgy lesz, hogy a Párbeszéd és az LMP nem tudja meghaladni a 10%-ot, az MSZP és a DK viszont igen. Aztán a parlamenten kívüli pártból származó Karácsony még inkább báb lesz Budapest élén. Vagy nem lesz, addig felépítenek valakit és megkockáztatnak egy újabb önkormányzati választást csak Budapesten.

Elképzelhető, hogy Gyurcsányi ellenében határozzák meg magukat: LMP, P és MSZP. Az MSZP és a P már együtt van- együtt sem kerülnének be a Parlamentbe.
Így a baloldalon három párt lenne: az új egyesülés, a DK és a momentum.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés