Egy nőnek több értéke van, mint a kinézete

2020. január 21. 14:31

Ungár Péter
Facebook
Ennek a közbeszédnek is hatása van a társadalomra.

„Schobert Norbert tegnapi butaság-vihara alapvetően nem több, mint egy kifejezetten színvonaltalan ember kísérlete, hogy médiafelületet foglaljon. Nem lenne érdemes vele foglalkozni, de az hogy elég sok ember van, aki ebben a mondásban az igazságot, egy nyilvánvaló tényt vagy egy karakán kiállást lát nagyon szomorú.

Akinek ennyi egy közös gyermek vállalása és ennyire érzi át a család jelentőségét, az nem értem, hogy tud közben a tradicionális férfi szerepekről beszélni vagy bármilyen értékről. Talán itt lenne az ideje, hogy (a néha jogosan, néha jogtalanul) genderideológián aggódó Szánthó Miklós koalíció elmondaná, hogy egy nőnek több értéke van, mint a kinézete. Ennek a közbeszédnek is hatása van a társadalomra.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 52 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ha jól értem, akkor a nőket nem nézni kell, hanem megvenni, vagy
eladni. Mikor milyen az árfolyam.

Ha jól értem, a fogyasztóceleb a válások okaként nevezte meg azt a helyzetet, amikor a szülés után a nő nem adja le a felszedett kilókat és elhízik. A válások száma sajnos nagyon nagy és egyik kiinduló pontja valóban lehet ez is. Az egyik. Még a magyarázat is nagyjából helytálló, bár ne feledjük el, hogy milyen gyakori, amikor a férfi hanyagolja el magát, és bizony az sem turbózza fel a házaspár szexuális életét.

Nem baj az, ha erről vita indul a társadalomban, az sem, ha egy nem túl árnyalt kinyilatkoztatással kezdődik, mert az elhízással kapcsolatos önigazolás, önbecsapás általános nálunk, pedig az elhízás nem csak a válásokban játszik szerepet, hanem komoly betegségek oka is. De, ha egy mód van rá, politikusok ne szóljanak hozzá. Se elhízottak, se homoszexuálisok, se feministák. Mert nem általánosságban a nők méltóságáról van itt szó, hiába próbálnak az érintettek ezzel terelni, hanem a nők (és a férfiak !) igényességéről és egészségéről.

Ezt nem neki kellett volna mondania, hanem mondjuk a Schmucknak.

Schorbert Norbert nem normatív, hanem egy tapasztalati igazságot mondott ki: ügyelnünk kell a küllemünkre, ha a párkapcsolatban nem akarunk nehézségeket.

Sch.N. csak újra fogalmazta a régi mondást: 'nézd meg az anyját, vedd el a lányát'. Mert egy nő kire hasonlítson néhány gyerek világra hozatala után?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés