Stadionország

2020. január 20. 22:11

Sneider Tamás
Facebook
Újra a középkorban vagyunk, esetleg az ipari forradalom előtti időkben?

„Megnyílt valamiféle időkapu, és újra a középkorban vagyunk, esetleg az ipari forradalom előtti időkben? Vagy a tér síkján történt valami furcsaság, és egyik napról a másikra valamelyik balkáni országba keveredtem, anélkül, hogy elutaztam volna? Csak azért kérdezem, mert döbbenten olvastam a hírt, amely szerint tíz nap alatt huszonegyen fagytak meg az országban, ezzel a kihűlés áldozatainak száma 95-re emelkedett szeptember közepétől január közepéig. A 21. században, Európa közepén még mindig ott tartunk, hogy a hideg idő beálltával minden évben több tucat honfitársunkat veszítjük el, mert Magyarországon még az sem alap dolog, hogy a honpolgárok be tudják fűteni a lakásukat télire.

Arról, hogy mégsem a középkorban vagyunk, ebben az országban lassan már csak a stadionok és a fociakadémiák árulkodnak. Ahol a játékosok "aranyat érő" lábai alá jól befűtik a gyepet. Őket a "fárasztó" játék és a "hatalmas" meccsek után szauna és jakuzzi várja, meg persze a több milliós fizetés havi szinten. Egy átlag magyar focista több, mint hárommillió forintot keres! (Ha nem hiszed, akkor itt egy cikk, ami bővebben részletezi: https://tinyurl.com/r8v62r9). Ezzel szemben például egy tűzoltó, aki nem ripacskodik, csak teszi a dolgát napról napra, alázattal, az életét kockáztatva, 150 ezer forintból gazdálkodik havonta. (Erről itt olvashatsz bővebben: https://tinyurl.com/rvmonb4). Hogy melyikük egészségi állapota épül le jóval előbb, arra mindenki jól tudja a választ.

Stadionországban a dolgozó magyar embernek marad a küzdelem az életben maradásért, a menekülés az éhhalál, télen pedig a kihűlés elől. Ha tűzoltóként, ápolóként, börtönőrként éled le az életed, vagy más olyan hivatást választasz magadnak, ami az őrült kormányfőnk rögeszméihez nem kapcsolódik, akkor minimális empátiát sem tapasztalhatsz. A kormány irányából senki nem fogja megakadályozni, hogyha a korod miatt, vagy egy betegség/sérülés következtében keresőképtelenné válsz, akkor a tartalékaidat felélve, egy idő után a saját lakásodban hűlj ki, vagy halj éhen. Ha szerencséd van, akkor a családodból, vagy a lelkes civilek közül számíthatsz valakire, de a kormány részéről egészen biztosan nem, felőlük aztán el is pusztulhatsz.

A szociális védőháló ugyanis Stadionországban csak egy jól hangzó, de teljesen üres szófordulat.”

Összesen 76 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Mit tudsz te az ipari forradalomról, te, helóta geci? Olvastál róla Marxtól? Mocskos ingyenélő parazita.

Ezek az emberek nem a stadionok, hanem a CT-k miatt haltak meg. Abból a pénzből, amikből CT-ket vettek, meg lehetett volna menteni őket. Meg a fatelepítés miatt. Abból a pénzből, amiből fákat telepítettek, meg lehetett volna menteni őket. És akkor a tapizós színházakról nem is beszéltem.

Arról nem beszél Sneider Tamás, hogy a képviselői jövedelméből három tűzoltó család megélhetése biztosítva lenne.

„Megnyílt valamiféle időkapu, és újra a középkorban vagyunk, esetleg az ipari forradalom előtti időkben? Vagy a tér síkján történt valami furcsaság, és egyik napról a másikra valamelyik balkáni országba keveredtem, anélkül, hogy elutaztam volna? Csak azért kérdezem, mert döbbenten olvastam a hírt, amely szerint tíz nap alatt huszonegyen fagytak meg az országban, ezzel a kihűlés áldozatainak száma 95-re emelkedett szeptember közepétől január közepéig. "

Hideg volt Roy, klímaváltozás. Nem középkor, nem Balkán. Azon agyalj 2022 után hol találod magad! Sabbath tisztújítás lesz a Mozgalomban...

Hivatalos UEFA-jelentés, Egy játékosra jutó havi átlagbér (forint)
Forrás: UEFA:
Ukrajna 5 millió
Lengyelország 4 millió
Csehország 3,5
Magyarország 3,3
Szerbia 2,9
Románia 2,5
Az UEFA-kimutatás szerint a magyar NB I-es együttesek 21,3 millió forintot költöttek fizetésekre, a teljes bevétel 47%-át.
Ez, több országhoz viszonyítva egészséges arány, a dokumentum szerint Gibraltárban, Horvátországban, Szerbiában, Szlovéniában például a bérköltség felülmúlja! az összesített bevételt.
Ez a kelet-közép-európai futball. Az angol csapatok átlagos bevétele 90,9 milliárd, mondom, MILLIÁRD FORINT, a magyaroké 3,7 milliárd forint.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés