Jön itt még a halálbüntetés is, vagy bármi

2020. január 20. 15:58

Farkas Attila Márton
Facebook
Igen, létezik jobboldali, sőt szélsőjobboldali demagógia. Amit a baloldali és liberális demagógia nem győz folyton utánigazolni.

„Teljesen egyértelmű, hogy a Fidesz új témát talált, mert szüksége van új témára. És a történelmi tapasztalatok azt mutatják, hogy a »nép egészséges igazságérzete« mindig működőképes cucc. Jön itt még a halálbüntetés is, vagy bármi.

Ez azonban nem azt jelenti, hogy a hatalommániás demagógia által meglovagolt témák ne lennének problémák, amiket talán meg kéne oldani. Már csak azért is – ha valakinek ez a szempont a legfontosabb, és nem maguk a problémák –, hogy ne lehessen meglovagolni azokat.

És igen, előfordulnak esetek, amikor jómagam is szarok az ún. jogállamra. Ilyen volt pl, amikor a csődbe ment cégek menedzsmentjének kurva nagy pénzeket fizettek ki távozáskor, a melósokat pedig kibaszták az utcára, s aki ezt szóba hozta, mint igazságtalanságot, az populista demagóg volt, merthogy a nyugati modell meg a jogállam.
Igen, létezik jobboldali, sőt szélsőjobboldali demagógia. Amit a baloldali és liberális demagógia nem győz folyton utánigazolni.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 90 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

:D
Mi ez a nagy felháborodás?!
Nem jutott a farkapénzből?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés