Pokorni, most szeretünk!

2020. január 19. 12:41

Karafiáth Orsolya
24.hu
A magyar közélet Madonnája, a korábbi trendszetter, Gyurcsány is ráült a hullámra. És bár mondanivalója érvényes, mégis állítom: hiba volt hozzászólnia.

„Ha nem tapasztalod meg azt a felszabadító érzést, hogy a fájdalmad megosztható, s a traumáddal nem vagy egyedül, akkor bezáródsz, megkeményedsz. Nálunk, Magyarországon  ez történt, ez történik. És hogy ne maradjon így, abban sokat segíthet, ami most Pokornival történt. Különösen az alábbi mondata: » És a gyilkosokban se csak a gyilkost lássuk, hanem azt, hogy hogyan válik valaki azzá. Amiért én itt vagyok, az az, hogy kimondjam: egyek vagyunk a fájdalomban.« Kulcsmondat.

Lássuk meg, hogyan lesznek gyilkossá a gyilkosok. Figyeljünk a jelekre. Van belőlük most is elég.

Egyelőre habzik a bulvár, amiben az sem segít, hogy a magyar közélet Madonnája, a korábbi trendszetter, aki most csak kullog a dolgok után, Gyurcsány is ráült a hullámra. És bár mondanivalója érvényes, mégis állítom: hiba volt hozzászólnia, mert ezzel lezárja sokak számára a vallomástevés útját.

Ritkán látni a médiában Pokorniéhoz hasonló őszinte megnyilvánulást, megejtő, ahogy nyilatkozik, kézzelfogható, húsba vágó lett általa a téma. Mint amikor elmegy valaki Auschwitzba, és saját szemmel látja a fogakat, szemüvegeket, hajakat, és elnémul, majd máshogy beszél – és beszél! – arról, amit átélt. Talán most elindul valami.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 130 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Bizony emlékszünk! Ez a pechje, hogy nagyon sokaknak hiába hadovál pontosan tudjuk, hogy kicsoda.

Ez a süket tyúk meg ezt mondja:

" Gyurcsány is ráült a hullámra. És bár mondanivalója érvényes, mégis állítom: hiba volt hozzászólnia."

Még nem tűnt fel neki, hogy a beszédkényszeres, betegesen szerepelni vágyó Gy. nem bírja ki, hogy ne szóljon bele mindenbe. De ez részben nagyon jó, mert mindig eszébe juttatja az embereknek, hogy: Csak ezt ne! Még feleség álarcba öltöztetve se!!!

Neked se lett volna muszáj.

Azért árnyaltabb a kép. A Klubrádióban, a heti összefoglaló műsorban egyértelmű volt a vélemény, Pokornitól ez kevés, tovább kell mennie, le kell számolnia nyilas örökségével, le kell bontania a Turul emlékművet is a kerületben. Bolgár Gyuri szerint még akkor is, ha a szélsőjobb, ami értékelése szerint már nem a Jobbik, hanem a Fidesz, tiltakozni is fog.

Ha jól tudom, Tatabánya felett is van egy Turul szobor, a helyi baloldali önkormányzat mikor fogja lebontani?

Szégyen, ami itt folyik ma, hol Pokornyval, hol Karafiáthtal.
Csak a lényegen nem gondolkozik senki. Ez a "ba.atlan p. " (akit mellesleg ki nem állhatok) megtette, Pokorny is.
Itt az idő, mandisok!

Az itt élő normálisok, az országot Radnótival hazájuknak tekintők, a kormányt elkötelezetten, vagy orrukat befogva támogatók holnaptól egy hétig nem kommentelnek a mandineren, adjuk át a terepet a haza ellenségeinek, mutassák meg magukat.....

Fegyenc képtelen a hitelességre, mert mindig valami politikai haszonszerzés hátsó szándékával közöl valamit. Nem az előtérben álló szövege a lényeg, hanem a manipulatív szuggesztió.

Mi van, Gréczy, már nem fényképekkel riogatsz, csak mosdatlan szöveggel provokálsz? Túl sok időd van, mióta a zsidó villában terpeszkedő Apróunoka ura nyugdíjba helyezett?!

Pedig itt hiába nyomod a false flag zsidózást, hiába provokálsz: 3 méterre bűzlik rólad a DK-s munkásőrök áporodott naftalinszaga.

Nem fog, "igaz ember", Magyarországon biztonságban vannak, hacsak a komcsik be nem áldozzák a pesti zsidóságot, hogy legyen miért örjöngeni Brüsszelben.

A cigányokat már éppen beáldozták, nyomják a furfangosan szított "népharag" elé. A zsidókkal is szemrebbenés nélkül megteszik, ha hoz a konyhára. Veszedelmesek és gátlastalanok. Jó lesz odafigyelni.

Ez tetszett. Ezeknél a tehetséget valójában a párthűség helyettesíti.

Hogy nem hallgatott. Pokorni attól még nyilvánvalóan nem vált Karafiáth védencévé és díszfideszesévé, hogy nyilas gyilkos volt a nagyapja. Ez neki egy személyes teher, majd megbírkózik vele, aki pedig nem osztozik a terhen, az hallgasson bölcsen. Fletó is, Karafiáth is.

Szerinted ez együttérzés? Hát, érezzen veled együtt a Karafiáth! Na jó, ilyet nem kívánok.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés