Hamis 9-es

2020. január 19. 11:31

Németh Péter
Népszava
Az nem tréfa, hogy a kormány egy ellen-Budapest vezetést hozott létre, amely nyilvánvaló kontrája kíván lenni a mostaninak.

„Ha röviden vissza akarnánk tekinteni erre a majd száz napra, akkor elég erősen kirajzolódnak a kormány törekvései, lehet elképzelésünk arról, mi lesz a feladata az árnyék-főpolgármesternek. Most még csupán annyit üzent Karácsony Gergelynek, hogy ne szemétkedjen, de ezt az apró megjegyzést fogadjuk el szóviccnek, hiszen végül is a kukaholding körüli konfliktus kapcsán említette, vagyis arra reagálva, hogy ha a kormány által irányított holding nem fizeti ki a tartozását, akkor nem lesz atlétikai világbajnokság. De ha eltekintünk is a »szemétkedéstől«, azt már nehezen tudjuk tréfaként értelmezni, hogy tíz év után a kormány egy ellen-Budapest vezetést hozott létre, amely nyilvánvaló kontrája kíván lenni a mostani fővárosi vezetésnek.

Orbán itt is azt csinálja, mint minden más területen: kiválaszt és előretol egy személyt, aki látszólag viszi az ügyeket, s az arcát adja az összes konfliktushoz, kellemetlen döntéshez. Fürjes, miközben eljátssza a békés, együttműködésre kész állami embert – »Budapest nem lesz csatatér« –, valójában pontosan az a feladata, ez lesz a feladata, hogy érvényesítse Orbán akaratát, és elmagyarázza, hogy a kormány Budapestet ellehetetlenítő döntései, miért szolgálják a fővárosiak javát, szemben Karácsonyék ügyetlenkedéseivel. A hamis 9-esnek, igen, az lesz a dolga, hogy egyfelől nyilvánvalóvá tegye a főpolgármester alkalmatlanságát, ugyanakkor hitelesítse a kormányzat azon döntéseit, amelyekkel lényegében átveszik az irányítást a város felett. Új taktikát választva az egykor volt »bűnös város« orbáni koncepciójával szemben; immár a segítőkészség retorikája mellett büntetnek.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 83 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Az ellenzéki kommunikációs séma, ömlesztve minden fórumon: A kormány "kivérezteti" Budapestet, és nem segít, de úgy csinál, mintha...Bezzeg, Karácsonyék szíve Budapestért dobog, és leleplezik az álnok kormányt.

A saját nevedben, vagy a Mozgalom nevében nyalsz be Karácsonynak. És rajta keresztül az őt működtető Gyurcsánynak. Amikor még a romákat megrendszabályozni vonultál a Gárdával, már akkor is a baloldallal kézen fogva képzelted a Szebb Jövőt?

Csurka már akkor tudta, kik vagytok.

Akkor írd le korrektül. Orbánék nem írták alá az MSZMP-ből lett MSZP tisztára mosdatását jelentő Demokratikus Chartát. Nem szálltak be az SZDSZ-MSZP együttműködésbe. Nem érezték úgy, hogy egy közös cél érdekében kapott támogatással kilóra megvették őket, és már csak azt tehetik, amit Soros és az általa vezérelt SZDSZ jónak lát.

Ti viszont most beálltatok az MSZP és az újjá élesztett SZDSZ szellemiséget jelentő DK és Momentum mellé. Csak azért, hogy kerek legyen az általad elkezdett történet. Amúgy a párt melyik tagja nyilatkozta ezt, Csurka biztosan nem. 2003 óta folyt a Csurka elleni szövetkezés, ti már kezdtetek kiválni a MIÉP-ből, kezdtétek az elárulni.

Az ellenzék összeígért hetet-havat, amihez semmiféle kompetenciája nincs, nem is lesz, és igyekszenek úgy tenni, mintha az ígéreteiket a kormány miatt nem tudnák beváltani.

KariFerinek magával van csatája, aztán rögtön Dobrevékkel. Még be sem lépett a Városházára, már ott volt az összes Fletó huszár.

Fürjes már csutakolja fehér lovát?

Miért hívnák meg? Amikor meghívták akkor sem ment el.

"Hiába ígérte meg, nem jelent meg az M1 péntek reggeli műsorában az ellenzékiek alkalmatlan főpolgármester-jelöltje, Karácsony Gergely. Ugyan először elfogadta meghívást, később mégis lemondta. Azt mondta, azért, mert tudomására jutott, hogy két vetélytársa, Puzsér Róbert és Berki Krisztián is meghívást kapott."

Máskülönben a hazugságok, meg a bulsittekre senki sem kíváncsi.

Csak képzelj bele, hogy mit írna a szerző ma a Jobbikról.
Na ... ?
Igen, minimum.

Elég beszédes, hogy a ferihegyi új utasmóló átadásán csak a kormány képviselői voltak jelen. Karácsony sz..t bele magasról. A jelek arra mutatnak, hogy ami fejlesztést Budapesten el kell végezni, az a kormány munkája marad, Karácsonyék teljesen alkalmatlanok a város irányítására.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés