Ellenzéki skizofrénia, avagy a baloldal 100 napja a Fővárosban

2020. január 19. 11:56

Lánczi Tamás
Mozgástér blog
Éppen azok siratják Budapestet, amiért a gonosz kormány nem ad uniós forrást, akik azért ágáltak az Európai Parlamentben, hogy egész Magyarországtól vonják meg az uniós forrásokat.

„De vannak súlyosabb tünetek is: azok, akik tíz évig kórházak építését és a stadionberuházás leállítását követelték, most a stadionépítést támogatják, a kórházat nem. Vagy itt van a magát biciklisnek és zöldnek beállító főpolgármester, akinek vezetésével Budapest épp most készül kiszállni a világ második legnagyobb  kerékpárversenyének, a Giro D'Italianak a megrendezéséből.

Vagy vegyük az uniós pénzek ügyét. Karácsony Gergelyék napokon át azért nyafogtak, mert a kormány állítólag nem akar Budapestnek uniós pénzt adni. Az álhírt futótűzként terjeszette a ballib média, a „forráselvonás” kifejezés egy újságcikkre eső gyakorisága rekordokat döntött. A baloldali álhírgyárosok azonban hamar lebuktak. A Népszava által közzétett térképéről kiderült, hogy a drámai hatás kedvéért egy „kicsit” manipulálták: a Magyarország legkevésbé fejlett megyéit/régióit ábrázoló térképet „Az EU-támogatások tervezett célterületei” álcímmel hozták nyilvánosságra, azt sugallva, hogy a kormány nem akar pénzt adni a térképen fehérrel jelölt Budapestnek (illetve a szintén fehér színű Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom és Vas megyéknek).

A ballib álhír mögötti szándék persze érhető: Karácsonyék már beárazták fővárosi kudarcaikat, és jó előre próbálják másra hárítani a felelősséget. Ezt a módszert jól ismerjük.

De kanyarodjunk vissza még egy pillanatra a baloldal vádaskodására. Éppen azok a politikusok és pártok siratják Budapestet, amiért a gonosz kormány nem ad uniós forrást, akik a minap azért ágáltak az Európai Parlamentben, hogy ne csak Budapesttől, de egész Magyarországtól vonják meg az uniós forrásokat. A baloldal régóta követeli, hogy Brüsszel tartsa vissza a Magyarországnak járó uniós pénzeket. A Magyarország és Lengyelország elleni, 7. cikkely szerinti EP-állásfoglalás vitájában a legvehemensebben éppen a magyar ballib képviselők támadták Magyarországot: Molnár Csaba (DK) Magyarország megbüntetését sürgette, Donáth Anna (Momentum) szerint pedig már egy újabb Sargentini-jelentést is lehetne írni.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 136 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Na és? Mit vártál tőlük? Tartást?

Janika, döntsétek el, hogy ki ellen ágál Ajrópa: Magyarország ellen, vagy a kormány ellen?
Mert ha a kormány ellen, csupa-csupa jószándékkal, akkor nem kell félnetek, nem esik bántódástok.

Vagy ennyire gonosznak nézed a brüsszeli félisteneket?

Na látod. Akkor midnen rendben, benneteket Brüsszelből nem érhet bátnódás, nyugodtan REKESZ BE A RETTEGÉST, totálisan hiteltelen.

Mondjuk, az országnak sem biztos.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés