Masszív cigányellenességbe fordult a Fidesz kommunikációja

2020. január 18. 17:10

Szabó Szabolcs
Szabó Szabolcs blogja
Ilyen alpári cigányozást még az egykori MIÉP vezetői is megirigyeltek volna.

„Úgy látszik nem működik már elég hatékonyan a migránsellenes Fideszes kommunikáció, így keresni kezdték azt a társadalmi csoportot, aki ellene hatékonyabban lehet hergelni az embereket. Nagyon sajnálatosnak tartom, hogy ennyire képesek csak a Fidesz kommunikációs gurui, azt meg különösen veszélyesnek tartom, hogy a cigányok kerültek a fókuszba. Ha ezen a trekken marad Orbán és a Fidesz, akkor sokkal nagyobb és mélyrehatóbb károkat fognak okozni, mint amit az elmúlt években a „migránsellenes” kampány okozott.

Mi történt? Nem is oly régen kezdte el Horváth László (aki valamiért csak „Horváth Laci”-ként nevezi magát a hivatalos Facebook oldalán) Heves megyei fideszes képviselő, aki a gyöngyöspatai iskolai szegregációs per kapcsán kezdett el valótlanságokat terjeszteni. Azt állította, hogy bele fog rokkanni a település, ha ki kell fizetnie a jogerős döntés miatt a szegregált iskolába kényszerített cigányoknak megítélt 100 millió forintot.

Ugye ebben nem volt igaz, hogy Gyöngyöspatának kell ezt kifizetni (hiszen a tankerület – és így az EMMI – egyetemleges felelősségét állapította meg a másodfokú bíróság), nem volt igaz, hogy a Kúria tárgyalta volna a felülvizsgálati kérelmet és ítéletet hozott volna (hiszen arra majd csak a tavasszal kerül sor leghamarabb), és nem mellesleg megtévesztette az embereket abból a szempontból is, amikor Gyöngyöspata 40 milliós éves bevételéről beszélt (hiszen Gyöngyöspata éves költségvetése 931 millió forint volt 2019-ben, a 40 millió forint csupán a költségvetés bevételi oldalának kis részért kitevő helyi adóbevétel volt). Ráadásul tudvalévő volt az is, hogy a felülvizsgálati kérelem miatt nem fogják kérni a jogerősen megítélt kártérítés kifizetését, nehogy a Kúria esetlegesen más irányú döntése után vissza kelljen fizetni a pénzt a helyi cigányoknak. És persze ezeket a hazugságokat és csúsztatásokat ellenőrzés  nélkül vette át a kormányzati propaganda.

Így indult tehát az ügy, és ekkor még azt gondolhatta az ember, hogy egy buta Fideszes képviselő buta akciójáról van szó. De tévedtünk. Orbán évindító sajtótájékoztatóján kiderült, hogy ez egy előkészített kommunikációs fogás lehetett, hiszen Orbán dobta be a kommunikációs atombombát: nem igazságos munka nélkül fizetni a cigányoknak, mert azért nem dolgoztak meg. Puff neki, az áldozat a hibás!

Ilyen alpári cigányozást még az egykori MIÉP vezetői is megirigyeltek volna. A helyzet ugyanis az, hogy Orbán állításával szemben a bíróság azt mondta ki, hogy szegregálták a cigány gyerekeket, és ezzel számszerűsíthető, forintosítható károkat okoztak nekik. A rosszabb körülmények között tanuló, egyes foglalkozásokból kizárt, alacsonyabb színvonalú oktatáshoz jutó gyerekek ugyanis ezzel egy életre hátrányba kerültek. Tehát mintegy 60 embernek ítéletek meg mintegy 100 millió forintot azért, mert egy életre megkárosították őket. Ez ugye fejenként jelképes összeg! Azt meg csak én teszem hozzá, hogy az iskolai szegregációról szóló kutatások szerint a szegregált oktatás az adott közösség minden tagjának károkat okoz, mert a nap végén mindenki rosszabbul fog járni, még a „védeni” kívánt társadalmi csoport tagjai is. Szóval a bíróság egyszerűen csak kimondta azt, amit a társadalomkutatók régóta mondanak: az iskolai szegregáció rossz! Egy felelős kormányfő ezután azon kezd el dolgozni, hogy miként lehet visszaszorítani az iskolai szegregációt, és hogy miként lehet mérsékelni az okozott károkat. Például elgondolkozna azon, hogy az iskolai szegregáció kialakulását jelző rendszer épít ki. Például elgondolkozik azon, hogy újraindítja az Országos Oktatási Integrációs Hálózatot és az Integrációs Pedagógiai Programot. Például átgondolja, hogy milyen mérhetetlen károkat okozott az iskolai szegregáció terén az egyházi iskolák működése a jelenlegi formában. Például elkezdik tanulmányozni a külföldi és hazai jó gyakorlatokat (van azért ilyen is, nem is kevés). Ehelyett Orbán az áldozatokat kezdi el hibáztatni, mert munka nélkül kapják a pénzt. Hát erre mondom azt, hogy ez egy végtelenül cinikus és alpári cigányozás. És az egész mögött egy hideg, számító kommunikációs megfontolás van: kell az ellenségkép a Fidesz kommunikációs paneljének működéséhez, márpedig a „migránsozás” láthatóan egyre kevésbé működik.

Miért fog ez nagy károkat okozni? Azért, mert itt egy olyan társadalmi csoport tagjairól beszélünk, akik évszázadok óta velünk élnek, minden nap találkozhatunk velük, ergo könnyen meg lehet őket találni, ha rá akarunk mutatni az összes problémák „felelőseire”. Az így felkorbácsolt indulatok is sokkal egyszerűbben és direktebben tudnak lecsapódni rajtuk, hiszen a „migránsokkal” szemben itt vannak az ország minden részén, nem pedig csak a televízióban mutogatott emberek. Ráadásul van még néhány olyan civil szervezet, akik az állam helyett érdemben próbálnak segíteni a cigányoknak, de most azok is célkeresztbe fognak kerülnek. Eddig is sorosozták őket, de most már „cigánysimogatók” is lesznek. Ne legyen igazam, de mindez az ilyen ún. jó gyakorlatok végleges felszámolódásához fog vezetni. És ezután végképp nem marad semmi és senki ebben az országban, ami és aki segítené a cigányokat. Marad a Farkas Flórián-féle zavarosban halászás, valamint a kijelölt baráti szervezetek áltevékenységének a támogatása. És mindennek nem csak a cigányok fogják meginni a levét, mert ez az egész magyar társadalmat mérgezi meg, ez mindenkinek rossz lesz, aki ebben az országban él. Ezt kellene felfogni Orbánnak, de láthatóan egyszerűbb a cigányozás. És persze lehet majd az „elemzők” részéről hivatkozni arra, hogy Orbán a jó politikus, mert ő érzi a magyar néplelket. Eh!? A társadalomban mélyen gyökerező cigányellenességre rájátszani, azt tudatosan szítani nem erény. Ez bűn!”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 294 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ki ez?

Válaszok:
OberEnnsinnen | 2020. január 18. 18:15
nick89 | 2020. január 18. 20:40
Negue | 2020. január 18. 22:28
Berecskereki | 2020. január 19. 6:28

Ez a szöveg ócska ellenzéki propaganda-szöveg, minden tárgyi alapot nélkülöz. A migráns-ellenesség vádja sem állja meg a helyét. A szerző uszít, hangulatot kelt, politikai pecsenyét sütöget.

Ha az alacsonyabb színvonalú oktatás miatt károsodtak, akkor kárpótlásul kapjanak pótlólagos oktatást orrba-szájba, napi 24 órában!

Hogy ki ez a Szabó Szabolcs?
Szerintem egy elvakult militáns cigány is lehet...

Az oktatás megmondói a fehér ember világában: döntő többségben zsidónak mondják magukat.
Ők szakértenek, a szintén magukat zsidónak mondó média, könyvszakma, tudomány az általuk kijelölt utat tolja a fehér ember képébe.
Nyilvánvaló, hogy elsőbbséget kell adni a zsidó iskoláknak is: mutassák be a gyakorlatban.

"Azt meg csak én teszem hozzá, hogy az iskolai szegregációról szóló kutatások szerint a szegregált oktatás az adott közösség minden tagjának károkat okoz, mert a nap végén mindenki rosszabbul fog járni, még a védeni kívánt társadalmi csoport tagjai is."
Tudjuk Kertesi-Kézdi-Arató és társaik számtalan cikkben írták le, hogy a szegregáció rossz, az integráció meg jó. Odáig mentek, hogy kijelentették, 20% cigány tanulóig az integráció win-win szituáció, mert a magyar gyerekek később úgy is utolérik magukat. És mi van azokal a helyekkel, mint pl Gyöngyöspata, ahol már nem lehet "kifehéríteni az osztályokat, mert a magyar diákok kevesebben vannak? No Szabolcs, erre kellene okosat mondani- ELTE gyakorlósuliba buszoztatni őket pl?

Nem értettél meg: én azt mondtam, a zsidó iskoláknak is részt kell vállalniuk a cigány tanulók oktatásából, hangsúlyosan azért, mert a pedagógiai-oktatási narratívákat az utóbbi évtizedekben zsidó származásúnak mondott ""szakértők" írják...

Te "nyalsz" az ellenzéknek, én pedig egyszerű tárgyi összefüggéseket mutatok fel minden jóakaratú ember számára.

Hazudsz.
A cigányok is tudják. Max. a brüsszeli elvtársaid hiszek el.

Az ausztrálok azt tartják: gyerekeink oktatására költött pénz nem kiadás, hanem befektetés.
Mely befektető hagyná, hogy befektetésének eredményességét megzavarják olyanok, akik nem érdekeltek az oktatásban?

Az ellenzék tehát "beárazta" a cigány gyerkek nyomorát. És most kamatoztatja a maga hasznára.
Ez a szomorú, ez az undorító igazság.

A bolsevik nem csak a dolgozók, a javakat megtermelők értékein élősködik;
a bolsevik az elesettek nyomorán is élősködik, abból szívja az erkölcsi felsőbbrendűségét.
Ez az osztályharc logikája.

... Ez a Gellérthegyről, a Szemlőhegyről alászálló osztályharc és szociális érzékenység logikája.

Masszív cigánybujtogatásba torkollt az ellenzéki kommunikáció.

Hej, te bunkócska te drága!

Igen: mégpedig a koncepciós perekre szakosodott bolsevik agitációs csoportok.

Nemfordult el a cigányság, Tunya.
Tájékozódj. Van internet. Nézz körül.

A gyöngyöspatai 8 álalános elvégezni nem képes roma gyerekek szüleit lépre csaló Soros siserehadról beszélünk, nem a cigánySÁGról. Azok köszönik, azt üzenik, neked is, amit 07-IGOR fórista által megüzentek itt a hírsávon:

07- IGOR 2020. január 18. 18:45
"Szabolcs : Elolvastattam az írásodat egy cigánnyal , és azt üzeni , hogy rák egye ki a belét
ennek a parasztnak ." Ennyit a "cigányság elfordulásáról".

Ausztráliában az állami iskola csak egy fajtája a háromféle iskolacsoportnak.

Mindeközben:
Újraválasztotta Semjén Zsoltot a KDNP elnökének szombaton a párt tisztújító Országos Választmánya.
A KDNP azt közölte az MTI-vel, hogy az ország minden részéből érkezett küldöttek elsöprő többséggel választották meg további öt évre a párt elnökének - a tisztséget 2003 óta betöltő - Semjén Zsoltot.

Há' mitmongyak? Szép munka volt!
Akkor mehet Kanadába grizzlymedvére, csak úgy ingyér' a barátai majd fizetik ezt is.

Hogy, ki ez? Egy hivatásos uszító. Csak figyelj, milyen sokan lesznek pillanatokon belül. Most ezzel próbálkoznak. Etnikai alapon polgárháborút szítani. Nagyon oda kell figyelni, és azonnal jogi útra terelni az ügyet!

Nem érdekel, nem tartom számon és nem listázom.
Azt tudom, hogy van, működik, tanít ilyen iskola Magyarországon.
Aminek személy szerint örülnék, ha pontos infóim lennének: tanításuk alapja az igazság.
De ez minden iskolára ugyanígy vonatkozik.

Megható, ahogy kibontakoztatod magadata magyar cigányság szószólójaként.
Gondolom, nemsokára esedékes az új "nyilt levél".
:-)

Kussolj a bolhás vackodba, ahová való vagy.
Google: zsidó iskolák magyarországon
"https://mazsihisz.hu/mazsihisz.. › kozossegeink › magyar-zsido-oktatasi-intezmenyek

Magyar zsidó oktatási intézmények | Mazsihisz
Magyar zsidó szociális intézmények · Temetők · Budapesti ... Magyar zsidó kulturális szervezetek és sajtó ... BZSH Scheiber Sándor Gimnázium, Általános Iskola és Kollégium Igazgató: ... Magyarországi Autonóm Orthodox Izraelita Hitközség
https://www.szepi.hu/www.szepi.. › irodalom › pedagogia › tped_015

Zsidó iskolák Magyarországon - Szegedi Piaristák
Alábbi írásunk egy kutatás összegzésének első része. A kutatás célja a magyarországi zsidó iskolák föltérképezése volt, szponzora a Művelődési és Közoktatási ...
http://www.zsido.hu/www.zsido... › guide › guide_edu
Iskolák, oktatás Education - Zsido.hu

Lauder Javne Zsidó Közösségi Iskola Gimnázium, Szakiskola és Óvoda (Lauder ... elsődleges célja az asszimilálódott magyarországi zsidóság felkutatása majd ...
https://www.szombat.org/www.sz.. › archivum › zsido-iskolak-magyarorszagon-ii-resz

Zsidó iskolák Magyarországon II. rész | Szombat Online
1997. jún. 1. - Az alábbi írás egy kutatás összegzésének második része. A kutatás célja a magyarországi zsidó iskolák föl- térképezése volt, szponzora a…
https://www.lauder.hu/www.laud..

Lauder Javne Iskola
Lauder Javne Iskola ... zsidó fiatalok magasan képzett, felelősen cselekvő, innovatív tagjaivá váljanak a zsidó közösségnek és a magyar társadalomnak.” ...
https://www.penzcentrum.hu/www.. › karrier › zsido-iskola-a-budai-hegyekben-itt-...

Zsidó iskola a Budai-hegyekben: itt nem tudod megvásárolni a ...
2018. ápr. 18. - A Lauder Javne Iskolát 1990-ben alapították. ... felvételiig szolgálja ki azokat a családokat, akik zsidó iskolába szeretnék járatni a gyerekeiket, és a ... A régió után kullog Magyarország: rengetegen ülnek a hazai börtönökben ...
https://scheiber.hu/scheiber.h.. › bemutatkozunk
Bemutatkozunk – BZSH Scheiber Sándor Gimnázium ...
Iskolánk, a Zsidó Gimnázium 1919-ben nyitotta meg kapuit az Abonyi utcában, ... A Scheiber Iskola 13 évfolyammal működik, a hatosztályos elemi és hatosztályos ... megyünk együtt, aktív résztvevői vagyunk a magyarországi zsidó életnek.
http://www.makkabi.hu/www.makk.. › kozosseg › iskolak
Magyar Zsidó Honlap - Közösség

2005. nov. 16. - Zsidó Iskolák Magyarországon. BZSH Scheiber Sándor Általános Iskola és Gimnázium · Lauder Javne Közösségi Iskola · Amerikai Alapítványi ...
https://www.ofi.hu/www.ofi.hu › tudastar › zsido-iskolak-21-szazad
Zsidó iskolák a 21. század küszöbén | Oktatáskutató és ...
A tanulmány végigtekint a nagy múltú magyarországi zsidó iskolázás történetén, azon a folyamaton, amely II. József óta mindig az európai normákat követte, ...
https://folyoiratok.ofi.hu/fol.. › budapesti-zsido-iskolak-a-holokauszt-utan-1945-48

Budapesti zsidó iskolák a holokauszt után, 1945–48 ...
A zsidó iskolák ebben a rövid, átmeneti időszakban merőben más szerepet töltöttek be, mint ... A Zsidó Világkongresszus Magyarországi Képviselete Statisztikai ...
zsidó iskolák magyarországon kapcsolódó keresései"
Kell még valami, szarháziértő... meg az 5 szarháziértőlájkos

Be lehet mutatni a zsidó tanítástechnikát, a cigányok már alig várják...

Nem Karinthy miatt ugrott ki az ablakon, hanem a szeretője miatt.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában