Elmaradt a meghirdetett gleccserolvadás – az Alapjogokért Központ szemléje

2020. január 18. 23:17

Alapjogokért Központ
Alapjogokért Központ
Jött 2020, és a gleccserek csak nem akarnak eltűnni. Az Alapjogokért Központ szemléje a politikailag korrekt hírekről.

Az Alapjogokért Központ szemléje

 

„Hűséges olvasóink pontosan tudják már, hogy a menstruációt „női dolognak” nevezni nemcsak szexista, de kifejezetten sértő azon transzférfi embertársainkra nézve, akik ugyancsak havonta átélik a ciklikus vérzést. Az NBC tényfeltáró írásából azonban most az is kiderül, hogy a menstruáló férfiak kétszer annyira szenvednek, mint a nők, hiszen a fizikai megpróbáltatások mellett a mentális diszkomfort érzettel is meg kell küzdeniük. A cikkben megszólaltatott modell/transzaktivista transzférfi elmondja, számára komoly fejtörést okoz, hogy a férfi mellékhelyiségben nincs külön szemetes a használt tamponoknak, sőt ezen barbárság miatt rendszeresen elviselhetetlen megpróbáltatásokat kell kiállnia. Pedig a transzidentitás ősidőktől fogva velünk él: a Reuters cikkéből például kiderül, hogy az indián kultúrának kezdettől részét képezték a „nembináris” emberek. Sajnos azonban mára sokat romlott a helyzet: a cikkben megszólaltatott indián fiatalt például kitagadta a családja, amikor felfedte előttük titkolt identitását. Ilyenkor értjük meg csak igazán miért is annyira igaz a régi mondás: „csak a haladó indián a jó indián.”

És még mindig kénytelenek vagyunk a transzoknál időzni. Történt ugyanis, hogy Michigan államban gyermekpornó birtoklása miatt indult büntetőeljárás egy nyolcéves kislány ellen. Igaz ugyan, hogy a vádlott anyakönyvezett neve a Thomas, biológiai értelemben pedig jócskán elmúlt már 40 is, de hát mit számít ez, ha saját bevallása szerint ő mindig is egy nyolcéves kislányként élte az életét. Ugyan egyelőre nem tudjuk, hogy a bíróság mennyire lesz fogékony a haladó érvelésre, az ügy további részleteit nyomon követhetik a The Post Millennial jóvoltából. Ha pedig Ön is transznemű, de még nem találta meg élete párját, ne keseredjen el: itt a Butterfly, az első transz-inkluzív párkereső oldal. A Yahoo tudósításából kiderül, hogy a dinamikusan fejlődő oldal most éppen Indiában terjeszkedik, ahol számításaik szerint legalább félmillió transzszexuális él, ami nem is meglepő a fentebb már ismertetett tény fényében: a transzidentitás mindig is jelen volt az indián kultúrában. Sajnos azonban az indiánokat elnyomó amerikai társadalom nem olyan toleráns, mint nemes elődeik: Tennessee államban éppen egy olyan törvénytervezetet nyújtottak be, amely az iskolai sportolókat arra kötelezné, hogy a biológiai nemüknek megfelelő kategóriában versenyezzenek. Természetesen a kezdeményezés máris komoly tiltakozásokat váltott ki haladó körökben, hiszen ki ne akarná nézni, ahogy egy magát 14 éves kislányként azonosító 18 éves fiú benevez a női ökölvívók korosztályos versenyére. Na, ugye! Részletekért kattintson az ABC News cikkére.

A transzneműek elnyomása mellett az idei év slágertémája borítékolhatóan a környezetvédelem lesz, ezért mi is igyekszünk majd minél több vonatkozó hírrel megismertetni hűséges olvasóinkat. Kezdjük például a sort a Glacier Nemzeti Park esetével, amely még a CNN elkötelezett újságírójában is kétségeket ébresztett. Ahogy a nevéből is kiderül, az USA-ban található GNP legfőbb nevezetességei a jégfolyók, vagyis gleccserek. Igen ám, de mint tudjuk a globális felmelegedés, amely biztosan elpusztítja Földanyánkat, gyűlöletes munkáját bolygónk jégkészleteinek megolvasztásával kezdik, melyből természetesen a GNP gleccserei sem maradhatnak ki. Ennek megfelelően a park szakértői már három évvel ezelőtt kihelyezték a táblákat, melyek arra figyelmeztették a látogatókat, hogy a gleccserek 2020-ra teljesen eltűnnek. Aztán jött 2020, és a gleccserek csak nem akarnak eltűnni. Egyese maradi boomerek persze egyből azzal érvelnek, hogy a táblák kizárólag a hisztériakeltést szolgálták, de mi ne hagyjuk magunkat megvezetni: a gleccserek mindaddig olvadni fognak, amíg a világot Donald Trump szerű gonosz, csökött politikusok vezetik, akik nem engednek teret a Greta Thunberg féle világjobbító gondolatoknak.

És ha már itt járunk muszáj idecitálnunk a Huffington Post kulcsfontosságú írását is mely végre sokunk jogos megbotránkozásának hangot ad, amikor érzelmekben nem szűkölködő stílusban fejezi ki rosszallását, amiért jobboldali politikusok valós, gyakorlati megoldásokat kínálnak a környezetvédelem területén, ezzel háttérbe szorítva például Greta vizionárius gondolatait. És hogy a környezetvédelem valójában mennyire nem generációs probléma, azt mi sem mutatja jobban, mint az a tény, hogy a veterán szocialista politikus, Bernie Sanders is beállt a klímahívők táborába. Egyesek szerint ugyan Bernie hitelességére árnyékot vet, hogy ideje túlnyomó részében már eddig is magángépén repkedett, ráadásul saját bevallása szerint idén még többet tölt majd ezzel az elfoglaltsággal. Mi azonban ne hagyjuk becsapni magunkat, a lényeg nem ez, hanem hogy Bernie-nek is vizionárius, utópisztikus elképzelései vannak Földanyánk megmentéséről, bolygónk gazdaságának szocialista modellre való átállításáról. A nagyszerű program részleteiről a Washington Postban olvashat.

Egyetemi rovatunkban a College Fix jóvoltából bemutatjuk az amerikai egyetemek legújabb progresszív trendjeit: (biológiai) férfiakat egyszerűen nem engednek be a közösségi programokra; a Daily Mail jóvoltából pedig bemutatunk egy igazi sikertörténetet: egy hajdanán kizárólag nőknek segítséget nyújtó szervezet meghallotta az idők szavát és most transzembereknek segítenek a gyermekvállalásban.”

A teljes szemle itt olvasható.

Összesen 49 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés