A nyolcszor feltámadt ember hete

2020. január 18. 10:00

Bolgár György
Népszava
Se egyszer, se nyolcszor nem ölték meg a magyar miniszterelnököt újságcikkekben.

„Azt állította Orbán Viktor miniszterelnök (a Kossuth rádiónak adott szokásos interjújában), hogy Európában azért nem beszélnek nyíltan Soros maffiaszerű hálózatáról, mert erősnek látják, és félnek tőle. „Engem nyolcszor öltek meg ezek az újságírók, álcivilek, én már nem félek ettől, mert ismerem”.

Ezzel szemben a tény az, hogy se egyszer, se nyolcszor nem ölték meg a magyar miniszterelnököt újságcikkekben, még akkor sem, ha ő esetleg ezt keresztre feszítésként élte meg. Azt állítani pedig, hogy Európa többi politikusa nem szokott hozzá a sajtó vagy a civil szervezetek bírálataihoz, sőt fél tőlük, és ezért nem meri fölemelni a szavát Soros-Lucifer ellen, enyhén szólva is abszurdum. Legföljebb ők nem közpénzből finanszírozott Soros elleni lejárató hadjárattal, valamint a média és a civilek megrendszabályozásával válaszoltak a kritikákra, mint Orbán. Akkor ki is itt a gyáva?

Azt állította továbbá Orbán (ugyanott), hogy „Soros György sok millió ember tönkretételéből szerezte a pénzét, politikai befolyást vásárol. Az ilyet a mi szakmánkban úgy hívják, hogy oligarcha”.

Ezzel szemben a tény az, hogy Soros nem tett tönkre sok millió embert, amikor 1992-ben térdre kényszerítette a brit jegybankot, és ezen mintegy egymilliárd dollárt keresett. Egyszerűen arra fogadott, hogy a font árfolyama abban a gazdasági helyzetben nem tartható sokáig, hiába ragaszkodik hozzá a kormány és a Bank of England, és miután bekövetkezett a font leértékelése, a már hosszú ideje szenvedő brit gazdaság is megindult fölfelé. Vagyis nemcsak Soros járt jól, hanem végeredményben a brit társadalom is (bár nyilván nem ez volt Soros célja). Amit pedig a brit kormány csinált, azt a mi szakmánkban úgy hívják, hogy politikai hiba.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 83 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Nyilván, ha újra fizetnek neki (egy időben nem járt neki apanázs, zokon is vette).

"nem tett tönkre sok millió embert, amikor 1992-ben térdre kényszerítette a brit jegybankot, és ezen mintegy egymilliárd dollárt keresett."

Mi lett a kisemberek banki megtakarításával? Azok felértékelődtek?

Ahhoz, hogy valaki nagyban tőzsdézzen nagy tőkével kell rendelkeznie és megfelelő információval.

Ezt honnan szerezte Soros György? Munkával? Honnan szerzete az információt? Megálmodta?

"A Wall Street elemzőinek a többsége és Soros György is úgy vélte a választások előtt, hogy Donald Trump győzelme csak növelheti a piac bizonytalanságát, ami pedig eladáshoz vezet.

Azonban rácáfolva az előzetes várakozásokra, Trump győzelme óta a Dow Jones Industrial Average közel tíz százalékkal, továbbá mind a három nagy amerikai részvénypiac indexe is a korábbinál magasabb szintre emelkedett.

Soros György közel egymilliárd dollárt veszített a Donald Trump meglepetésszerű választási győzelme utáni időszak tőzsdei kereskedésén. A milliárdos spekuláns rosszul ítélte meg a piac reakcióját, és úgy gondolta, hogy csökkenéssel reagál majd a tőzsde az új elnök személyére."

Donald Trump támadása azóta sem szűnt meg. Ez lenne a demokratikus pénzszerzés módja?

Miért kellenek Soros Györgynek a civil szervezetek? Netán információ és befolyásolás céljából?

Bolgár úr vagy nem ért a tőzsdéhez, vagy másokat néz hülyének.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés