Egyértelmű, hogy a pénzbeli kártérítést ki kell fizetni

2020. január 17. 10:06

Szél Bernadett
Facebook
Súlyos bűnt követett el Orbán Viktor legutóbbi sajtótájékoztatóján a romák elleni uszító mondataival, de ha nem hajtják végre az ítéletet, azzal végleg kiengedik a szellemet a palackból.

„Súlyos bűnt követett el Orbán Viktor legutóbbi sajtótájékoztatóján a romák elleni uszító mondataival, de ha nem hajtják végre az ítéletet, azzal végleg kiengedik a szellemet a palackból. Egyértelmű, hogy a pénzbeli kártérítést — ami nem munkáért kapott jövedelem, amit a jogvégzett miniszterelnök is pontosan tud — ki kell fizetni azoknak, akiknek azt a bíróság megítélte. A kormány pedig végezze el a dolgát a törvényeket betartva és a pénzek ellopása helyett azokat célba juttatva: biztosítsa végre a feltételeket ahhoz, hogy a tanuláson és a munkán keresztül való roma felzárkózás valóban megtörténhessen. Mert aki itt nem dolgozott meg a pénzéért, az éppen az oktatási egyenlőtlenségek felszámolását ígérő kormány volt.” – fogalmazott Szél Bernadett, a közösségi oldalán megosztott posztjában a gyöngyöspatai kártérítéssel kapcsolatban.

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 162 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ja, ez olyan, mint amikor a hajléktalan ételre kér pénzt, de az ételt már nem fogadja el.
A cigányok azért pereltek, mert tovább akartak tanulni, csak ebben a rasszista iskola megakadályozta őket, kíváncsi vagyok, hogy visszautasítják-e a képzést, és mégis inkább pénzt akarnak helyette...

Orbán Viktor megérthetné végre, hogy a cigányok azért nem tanulnak
meg írni-olvasni, mert Krisztus koporsóját sem őrizték ingyen. Ha Orbán
Viktor azt szeretné, hogy a cigányok okosabbak legyenek és szeressenek
iskolába járni, akkor különítsen erre el forrásokat.

Itt van például a gyöngyösparai eset: ki kell nekik fizetni a pénzt,
másnapra okosabb lesznek és összeszedik a szemetet saját házuk körül.
Mármint a cigányok.

Szél Bernadett nem érti azt, amit minden értelmes polgár már elsőre felfogott: a pénzt odaadják, de képzésre fordítva. Mit nem lehet ezen érteni?

Tőlem kifizetheti.
A szocik adomanyszamlaja is rendelkezésre áll. Igaz, hogy kevesebb a befizetés, mint amit vállalták, de ez is valami:-)

A ronda fejed az az egyértelmű. Nem fogunk precedenst teremteni.

A cigányok elisszák, elherdálják a pénzt, de ettől a gyerekeik ugyanolyan összeférhetetlenek maradnak. Így aztán valamilyen ürüggyel nemsokára lehet újabb pénzért pereskedni, hiszen ezzel semmi nem oldódik meg. De az, aki ezek miatt kénytelen más településre, más iskolába vinni a gyerekét, az a kiesett idő és a költségek miatt kitől kérjen kártérítést?

Ha viszont ezt a pénzt a cigány gyerekek felzárkóztatására fordítják annak érdekében, hogy pótolni lehessen a szüleik által okozott nevelésbeli hiányosságokat, akkor jó eséllyel megszűnhetnek az összeférhetetlenséget okozó problémák és a megélhetési jogvédők pénz nélkül maradnak.

Ezért nem jó nekik a megoldást célzó természetbeni juttatás, a felzárkóztatás, ezért jobb, ha a cigányok és a jogvédők pénzt kapnak, mert így állandósulhat az újra és újra felhasználható állapot. Most kell példát statuálni és nem fizetni. A kívülről fizetett belepofázókat pedig elhajtani a francba. Nem szabad odáig eljutni, hogy ügyvédek és deviánsok gazdagodjanak azáltal, hogy a társadalom többségének kárára konzerválni akarják a gyöngyöspatai állapotokat.

Szerintem is fillérre ki kéne fizetni, és 2022-ben, a kampány alatt részletes riportot készíteni arról, hogy hogyan forgatták a "kártérítettek" az odaítélt tálentumokat.

Na, akkor okulnánk igazán.

Lapítanak. Kímélik a gerincüket, hiszen arra annyira büszkék.

Olyan vagy, mint a múltkori mércés gyerek, aki az újságban fonogatta a titkos terveit a rettenetesen elnyomó rendszer megdöntésére. Ő is láthatóan rettentően fontos embernek képzelte magát attól, hogy kőkeményen kiállt egy olyan rendszer ellen, amelyik nemcsak, hogy nem nyomja el, de még kifejezetten lehetőséget is biztosít neki erre - egy igazi diktatúrában, pl. Kínában már rég bentlakó táborban "érzékenyítenék".
De ti olyan hülyék vagytok, hogy képtelenek vagytok észrevenni a kognitív disszonanciátokat, ezért százegyedjére is próbáljátok vállal betörni a nyitott ajtót.

A jogerős ítélet pénzt ítélt meg. Ez a lényeg, mert a jogvédők számára ez így hatékony. A pénzt megkapják, de a cigány szülők továbbra sem nevelik meg gyerekeiket, és mivel semmi nem változik, az áldatlan állapot fennmarad, és egy idő után újból lehet erre hivatkozva perelni.

A jogvédők a helyzet konzerválásából élnek, nekik nem érdekük a megoldás. Ezért nem szabad pénzt adni, hanem a gyerekek felzárkóztatására kell költeni. Ha ezt elutasítják, akkor kinyilvánítják, hogy az adott helyzet nekik pénzforrást jelent, és ezért ezen a helyzeten nem is akarnak változtatni. Arról már nem is beszélve, hogy nekik ez egy próbaper, tudnak-e ebből további sokmilliós pereket kihozni. Csírájában kell elfojtani az ilyen ötleteket.

Csak, hogy te is megértsd, mire megy ki a játék. De szerintem pontosan érted, azért kelsz a védelmükre.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés