A KDNP elkülöníthetetlen a Fidesztől

2020. január 17. 22:47
A kiló nem százat jelent.
kilonem100.blog
A kereszténydemokraták támogatottságát 2002 óta nem látta senki.

„Harrach Péter szerint 2022-ben a KDNP önállóan is bejutna a parlamentbe. A magát mostanság egyedül a bukott vasárnapi boltzárral és Semjén Zsolt vadászemlékeivel megkülönböztetni próbáló kereszténydemokraták támogatottságát 2002 óta nem látta senki. Mit gondoltok?

[...]

2010 után két renegátot tudott felmutatni a KDNP, az utolsó vízlépcsőpártit, Szalma Botond egykori budapesti elnököt, aki tavaly majdnem előkerült a süllyesztőből Újpesten, de végül egy momentumos jelölt nyerhette meg a polgármesterséget az ellenzék színeiben. Illetve Lukácsi Katalint, akinek a teljes politikai karrierje nem szól másról az ellenzék holdudvarában csak arról, hogy KDNP-s volt, KDNP-sként nem hallott róla senki, pedig időnként a szent koronát is a saját fejére photoshop-olja, hogy észrevegyük, mindhiába. Őt is elütötték végül a lehetőségtől, hogy az ellenzék arca lehessen. De ezek már az ellenzéki káderpolitika szórakoztató epizódjai.

Ezzel szemben Harachék politikája tehát a pártot a jobboldalon, Orbán Viktor mellett/alatt tartva következtesnek meg persze sikeresnek is mondható, viszont épp ezért kevés létjogosultsága is van, hiszen a szavazók ugyanazt megkapják a Fidesztől közvetlenül, amit a KDNP nyújtani tudna. Ilyenformán a KDNP puszta léte okafogyott. Orbán viszont kitart az egyébként tagságában is fideszesekkel felturbózott, így létszámában nem is annyira kicsi KDNP-szövetség mellett. (Engedélyezték a kettős párttagságot és nagy az átfedés.) A Fidesz-KDNP koalíciót ettől függetlenül senki sem emlegeti Fidesz-KDNP koalícióként. A kisebbik koalíciós partner nevét egyszerűen elhagyja minden elemző, mert igazság szerint elkülöníthetetlen a Fidesztől.

Ettől még persze...”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 37 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Lassan az MSZP is láthatatlan lesz. A párbeszéd soha nem látszott.

A két párt lényegében összeolvadt, amit jelez, hogy szellemiségük összefonódott. Amúgy az Együttnek vannak szavazói?

Hogyan lesz képes a déká a jobbikkal kormányozni? vagy a déká a momentummal. Vagy az elempé a párbeszéddel? Vajon miért nem ez a kérdés foglalkoztat titeket?

A szerző rossindulatú-elfogult / ezt elárulja a két megkülönböztető jegy gúnyos említésével /. Másrészt, Orbán már többször elmondta, mi a munkamegosztás. Amúgy pedig senkinek semmi köze az egészhez, a két párt dolga.

A nagy társadalmi szervezetek megszűntek a 21. század elejére. A mostani fogalmak szerint: Párt = olyan Facebook-oldal, ami politikai témákkal is foglalkozik, és legalább 100-an like-olják. Újság: olyan Facebook-oldal, ami közéleti-társadalmi témákkal is foglalkozik, és legalább 100-an like-olják.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés