Orbán: Ausztria természetes partnere Magyarországnak és a V4-nek

2020. január 16. 12:06
A miniszterelnök szerint a mai találkozó legnagyobb eredménye, hogy azonosították az együttműködés területeit: ilyen a migráció, a biztonság, a határvédelem, a versenyképesség, a klímavédelem és a bővítés. 

Ausztria természetes partnere Magyarországnak és a visegrádi csoportnak (V4), sok területen együttműködhetnek – mondta Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön Prágában, a visegrádi országok és Ausztria vezetőinek csúcstalálkozóján. A visegrádi csoport (Csehország, Lengyelország, Magyarország és Szlovákia) miniszterelnökei az osztrák kancellárral egyeztettek, majd közös sajtótájékoztatót tartottak.

Fotó: MTI / Miniszterelnöki Sajtóiroda

Ezen Orbán Viktor kiemelte: Ausztria fontos maradt Közép-Európának mint befektető, piac és kereskedelmi partner, továbbá Ausztria fontos biztonsági partnerünk lesz a jövőben is, mert a migráció kérdésében „egy cipőben járunk”. Ha a migránsok Magyarországon keresztül áttörnek Ausztriába, vagy ott maradnak, vagy továbbmennek Németországba, ezért Ausztriának is érdeke, hogy a magyar határvédelem sikeres legyen – magyarázta.

A miniszterelnök szerint a mai találkozó legnagyobb eredménye, hogy azonosították az együttműködés területeit: ilyen a migráció, a biztonság, a határvédelem, a versenyképesség, a klímavédelem és a bővítés. Ugyanakkor azonosították az „együtt nem működés” területeit is, ilyen a nukleáris energia – tette hozzá.

(MTI)

Összesen 101 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Gyurcsánynak meg sem kell szólalnia.
Elég ha ránéznek.

Kurzzal azért vigyázni, megbízhatatlan osztrák.

"Azt tudod, hogy Vera Jourová, az az uniós biztos, aki szerint tovább kell folytatni a Magyarország elleni 7-es cikkely szerinti eljárást, Babis pártjának tagja, Babis delegáltja az Európai Bizottságban?"

Azt is tudod ugye brabant :-) hogy ha Jourova Babis pártjának delegáltja akkor ez ugyanaz a párt amelyik ellen ugyebár korrupció miatt többszázezren tüntetnek időnként Prágában, és milyen az a jourova aki szerint tovább kell folytatni a Magyarország elleni 7-es cikkely szerinti eljárást.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés