Változó idők, lányosodó fiúk?

2020. január 15. 12:55

Máthé Zsuzsa
Képmás
Szeretném, ha két kamasz fiam megőrizne valamit cicoma nélküli, laza „fickósságából”, hogy ne mosódjanak el végképp a határok fiúk és lányok között.

„Gimnazista és egyetemista szerelmeim nagyon mások voltak. Olyanok, akiket hét ökörrel kellett elvontatni cipőt vagy új farmert venni (kivéve, ha foci- vagy futócipőről volt szó), s akik számára a ruházkodás az élet sokadlagos, kevéssé fontos ügyei közé tartozott. Mégis férfiasak, vonzók voltak. És mindezek mellett sem voltak elhanyagoltak, csak épp nem ruha-, telefon- és óramárkáikkal, hanem humorukkal, szellemükkel és vagányságukkal hatottak. Menőnek abban a szubkultúrában egy kabátzsebből hányavetin kikandikáló Salinger-kötet vagy egy összehengergetett Pesti Hírlap számított (Istenem, de rég is volt!). 

Múltkor manikűröshöz akartam beugrani, nem jutottam hozzá, mert egy huszonéves fiú épp körmeit políroztatta, de ma már a kozmetikusokhoz is rendszeresen járnak arcot masszíroztatni fiúk, és a ruhaüzletekben is egyre több a műgonddal válogató férfi. Ez lenne vajon az erősebbik nem elgyengülése? Nem tudom.

Én mindenesetre jobb szeretném, ha két kamasz fiam majdan nem bámulná magát a kirakatok üvegében, hanem másképp akarna a tömegből kitűnni, a lányoknak imponálni. Szeretném, ha megőriznének valamit „másságukból”, cicoma nélküli, laza „fickósságukból”, hogy ne mosódjanak el végképp a határok fiúk és lányok viselkedése között – hiszen vannak ma is ható törvények: a mágnes ellentétes pólusai között lehetséges csak igazi vonzerő.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 72 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Fukuyama megmondta, hogy eljött a történelem vége, mert győzött az egyetlen igaz eszme. Az egyetemes egyetértésben nincs több ok az ellenségeskedésekre, végre beköszöntött a világbéke. Aki körülnéz, láthatja, a farkasok már együtt legelésznek a bárányokkal, az oroszlánok az antilopokkal, az egész világ öntudatos vegán lett. Már csak a férfiak jelentik az egyetlen veszélyt ennek a szép és békés világnak a stabil fennmaradására a lappangó örökölt macsóságukkal, agresszivitásukkal, az erejük felhasználására való primitív hajlamukkal. Ám a férfiak kiirtása egyelőre megvalósíthatatlan opció, de talán nem is lesz rá szükség, hisz számtalan mód létezik a gerincük pépesítésére. Ez csak az egyik, amelyik éppen itt mutatkozik meg:
https://player.hu/eletmod/diva..
Ha így haladunk semmi szükség nem lesz tűzoltókra sem, mert a pengeéles elméjű felvilágosult értelmiségünk kizárólag a meggyőzés erejével a legpusztítóbb tüzeket is képes lesz megfékezni.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés