Hét dolgozója már van a debreceni BMW-gyárnak

2020. január 15. 9:47
A Világgazdaság információ szerint jelenleg húsznál kevesebb pozíciót hirdettek meg a német autógyártó magyar leányvállalatánál.

Már hét munkatársa van a BMW Group jövőbeni debreceni gyáregységének – közölte a BMW Magyarország vállalati kommunikációs vezetője a Világgazdaság érdeklődésére. Salgó András elmondta, hogy az első pozíciókat a humán erőforrás és a humánerőforrás-marketing területén töltötték be. Mint írják, a cég folyamatosan keres új kollégákat, jelenleg 18 munkakört hirdet a német autógyártó a debreceni egységgel összefüggésben.

Természetesen a foglalkoztató hazai cég, hivatalosan a 2018 szeptemberében alapított BMW Manufacturing Hungary Kft., amely az Opten céginformációs rendszer szerint tavaly augusztusban jelentette be az első munkavállalóját. A már leszerződött alkalmazottak Debrecenben, valamint Münchenben töltik a képzési idejüket. A német autóipari konszern karrieroldalán debreceni foglalkoztatási helyszínnel most egyebek mellett adózási, média-, könyvviteli, folyamattervezési, toborzási és környezetvédelmi szakembereknek kínálnak főképp vezetői állásokat.

Salgó András a gazdasági lapnak úgy értékelte, a toborzás és a munkatársak felvétele az előzetes terveknek megfelelően halad. Maga a gyárépítés első munkálatai 2020 tavaszán indulnak meg, tehát kezdetben a szakértői és a menedzseri munkakörök betöltésére fókuszálunk. Minden további új munkakör a megfelelő időben kerül majd fel a karrieroldalunkra – fogalmazott.

(Mandiner)

Összesen 28 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Nemrég olvastam a BMW-től egy nyilatkozatot, miszerint ők maradnak a hibrideknél (meg a belsőégésű motoroknál), mivel úgy látják, hogy a tisztán elektromos hajtás a közeljövőben nem fog áttörést elérni (az akksi miatt, nyilván).

Nagyot nőttek a szememben. Most, amikor minden autógyártó egymást akarja túllicitálni elektromosautó-jövőjóslatokban. Kevés ilyen józan hang hallható mostanában, a BMW-n kívül, talán csak a Mazda.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés