Orbán civileket korlátozó törvénye nemkívánatos Európában

2020. január 14. 17:29

Előre szóltunk, hogy Orbán törvényei nem fogják kiállni a jogállamiság próbáját.

2020. január 14. 17:29
Dobrev Klára
Dobrev Klára
MTI-OS

„Az Európai Bíróság főtanácsnoka szerint Orbán civileket korlátozó törvénye nemkívánatos Európában

Az Európai Unió Bíróságának főtanácsnoka a mai napon azt javasolta, hogy az Unió utasítsa el a magyar civiltörvényt, az ugyanis álláspontja szerint uniós jogot sért. Sérti többek közt azokat a mindannyiunkat megillető szabadságjogokat, amik az Unió alapjai, az egységes Európa ideájának talpkövei. Hiszen minden egészséges társadalomnak elengedhetetlen része a sokszínű érdekek mellett érvelni tudó civil társadalom, a saját és mások jogaiért akár az állammal szemben is kiállni kész szabad emberek szövetsége.

Ezt tehát Európában Orbán Viktoron kívül mindenki érti. Csak Orbán Viktor üldözi a civileket, és folytat gyűlöletkampányt ellenük, pártjával és parlamentjével olyan korlátozó törvényeket hozva, amelyek nem csak a demokratikus, de az egyetemes polgári értékeknek is ellentmondanak. Az Európai Unióban azonban van független igazságszolgáltatás. Előre szóltunk, hogy Orbán törvényei nem fogják kiállni a jogállamiság próbáját, és ismét nekünk lett igazunk! Képviselőtársaimmal továbbra is azért fogunk dolgozni, hogy megvédjük a magyar polgárokat Európában, ha már a saját kormányuk ezt nem tudja és nem is akarja megtenni!”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 151 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
rantarcrough
2020. január 17. 12:40
M︆︆o︆︆︆︆︆o︆︆X︆︆︆︆︆i︆︆.︆︆︆n︆e︆︆︆︆t - nаgyszеrű projеkt fеlnоttеk számárаа, аkik szехpаrtnеrt szеrеtnеnеk tаlálni
argreened
2020. január 16. 01:28
M︆︆o︆︆o︆X︆︆︆︆︆i︆︆︆︆.︆︆︆n︆e︆︆︆︆︆t - nаgyszеrű projеkt fеlnоttеk számárаа, аkik szехpаrtnеrt szеrеtnеnеk tаlálni
protoutmie
2020. január 15. 19:25
M︆o︆︆o︆X︆︆i︆︆.︆︆︆n︆︆︆︆e︆︆t - nаgyszеrű projеkt fеlnоttеk számárаа, аkik szехpаrtnеrt szеrеtnеnеk tаlálni
áfonya
2020. január 15. 19:11
Kabaré Strasbourgban: Senki nem kíváncsi a mai ülésre NINCS ITT, KÉREM, SEMMI LÁTNIVALÓ Varga Judit egy fényképet osztott meg a Magyarországgal kapcsolatos EP-vitáról, amihez azt írta, az üres plenáris ülésterem is bizonyítja: minden híreszteléssel ellentétben a magyar jogállam él és virul. „»Vita« Magyarországról: Nincs itt, kérem, semmi látnivaló – írta Facebook-oldalán Varga Judit igazságügyi miniszter. „A szinte teljesen üres plenáris ülésterem is bizonyítja: minden híreszteléssel ellentétben a magyar jogállam él és virul. Erről még vitatkozni sem érdemes. Így gondolja ezt az európai parlamenti képviselők több mint kétharmada is. Most kéne abbahagyni…” – írta Varga Judit az általa megosztott kép mellé. Forrás: Demokrata
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik