A görögdinnye

2020. január 14. 19:50

Nagy B. Ödön
Magyar Praetor
Szanyi mozgalma egy nyílt, felvágott, büszke dinnye lesz.

„Az IGEN mozgalmat talán még nem mindenki ismeri, ez azonban rövidesen meg fog változni, ha alapítója, Szanyi Tibor továbbra is a napokban tapasztalt lelkesedéssel turnézza majd be a magyar sajtót. Ráadásul Szanyi megdönthetetlen igazságokat mond ki – például, hogy a Magyar Szocialista Párton már a feloszlatás sem segítene. Ezt az állítását minden statisztika alátámasztja, nagyon ritkák, szinte kivételesek azok az esetek, amikor a feloszlatás segít egy párton. Az MSZP viszont abban a különleges helyzetben van, hogy bár feloszlásával önmagán nem segítene, az országon viszont minden bizonnyal, reménykedjünk tehát, hogy erre a közeljövőben sor kerül majd.

Az IGEN mozgalom kívül zöld lesz, belül vörös, akár a görögdinnye. Annyiban fog különbözni a többi hasonló európai görögdinnye-társaságtól, hogy míg azok a zöld héj mögött többé-kevésbé rejtve igyekeznek tartani a kissé piroskás belsőt, addig Szanyi mozgalma egy nyílt, felvágott, büszke dinnye lesz, ami zöld héja alatt nem szégyelli a finom vörös gyümölcshúst. »A görögdinnye zöld héja egyébként szerves egységet képez a vörös belsővel együtt. Mindkettő feltételezi a másikat. Nota bene, magok is vannak benne, azaz szaporodni képes« – mondta ki Szanyi a jelenlegi állapotokra feltétlenül alkalmazható sajnálatos, de nagy igazságot a Mandinernek.

A két nagy mozgalom tehát megállapodott ebben a szellemiségben, mely szellemiség bizonyságaként egy görögdinnye-metszetet is magukkal vittek az ünnepélyes eseményre. Együttműködésük és görögdinnye szellemük végre igazi változást hozhat majd a magyar és az európai politikába.

Vagy nem.

Ha mégsem, akkor bocsánat.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 29 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

... úszik el a dinnyehéj ... fecseg a felszín ...
IGEN.

Szanyi valami olyasmire gondolhatott, hogy szervezeti trükkökkel sem lehet segíteni a párton, tehát ha például újraalapítanák más néven, megtagadva az MSZMP-t és megszabadulva mindenkitől, aki a rendszerváltás előtt funkciót töltött be, az sem lenne elég, mert a párt politikája akkor is népszerűtlen lenne és senkit sem érdekelne.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés