Szeret – nem szeret

2020. január 13. 14:02

Dr. Kopácsi János
Népszava
Jó lenne tudni, hogy akik ekézik Áder Jánost, azok milyen megfontolásból teszik, mit és kit képviselnek: vagy csak éppen a hangjukat hallatják?

„Anélkül, hogy bárkit is akadályoznék a szabad véleménynyilvánítása gyakorlásában, tény, hogy amiről beszél, amiért felemeli a szavát, az igenis fontos, nagyon fontos. Ügy. Szóval anélkül, hogy bárkit is megbántanék, jó lenne tudni, hogy akik ekézik az elnököt, milyen megfontolásból teszik, mit és kit képviselnek, vagy csak éppen a hangjukat hallatják, mert így lehet szerepelni, és az ma a legfontosabb. Az elnök meg törődjön a saját dolgával!

Szomorú, hogy minden megszólaló tisztában van a mai helyzettel, tudja, hogy mi a káros, és ami káros, az menyire káros, mik a következményei, hova vezet, ha átlépjük azt a pontot, ahonnan már nem lehet a folyamatokat megállítani, visszafordítani. Sőt! Azt is tudják, hogy a téma nem lehet ellenzéki–kormánypárti vita. Még tovább megyek: azt is tudják, hogy lépni kellene. No de kivel? Vele? Velük?

Még szomorúbb, hogy akiknek meg kellene szólalniuk, azok hallgatnak, jó esetben suttognak. Pedig lenne mit megvitatni. Például mindazt, amiről az elnök beszélt. Kivitelezhető, támogatható program kell, mielőbb. Ami van, az valamiért nem működik, vagy kevés, vagy nem úgy működik, ahogy kellene. Ugyan miért? Nem igazán hallani a Magyar Tudományos Akadémiát, az Agrárkamarát, a Gazdakörök Országos Szövetségét, a kutatókat, a gazdákat, stb. Talán ez is érthető: az egyiknek már mindegy, a többiek ezt szeretnék elkerülni.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 7 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A trágár hang, amivel a miniszterelnököt és a köztársasági elnököt támadják, minden szintet alul és képzeletet felülmúl.

A Jó Isten mentse meg ezt a szerencsétlen országot attól, h. ezek valaha kormányra legyenek megválasztva az elvarázsolt, lebutított szavazóik által.

DR. KOPÁCSI JÁNOS
Gyomirtás szőlőben és gyümölcsösben. / Kopácsi János, Kertészet és Szőlészet, 41 (10): 23. Herbicid; Glufozinát-ammónium; Hatásvizsgálat (1992)
Ez az ember, - ha róla van szó - a tények, a gyakorlat embere, nem a nihilé, nem a hisztérikáé.
Ez meglátszik írásán is, amely olyan a Népszavában, mint a sivatagban a forrás.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés