Orbán Viktor kérjen bocsánatot rasszista mondatai miatt!

2020. január 13. 7:20

Párbeszéd Magyarországért
MTI-OS
Egy miniszterelnöktől elfogadhatatlan, hogy különbséget tesz magyar és magyar ember között.

„A Párbeszéd elfogadhatatlannak tartja és mélységesen elítéli, hogy Orbán Viktor – minden, demokratikusan gondolkodó politikushoz méltatlan módon – félreérthetetlenül cigányozni kezdett, és hogy kijelentéséhez a Fidesz-kommunikáció is csatlakozott a hétvégén.

A miniszterelnöknek és pártjának minimum két okból kell visszavonnia a gyöngyöspatai gyerekekre vonatkozó kijelentését, egyúttal elnézést kérnie: részint a nyíltan rasszista és uszító hang miatt, részint azért, mert kétségbe vonta a független magyar bíróság – ezzel összefüggő – ítéletét.

Ha Orbán Viktor magát minden magyar ember miniszterelnökének és európai politikusnak tartja, akkor érthetetlen, hogy megkérdőjelezi a gyöngyöspatai gyerekek minőségi oktatáshoz való jogát.

Egy miniszterelnöktől elfogadhatatlan, hogy különbséget tesz magyar és magyar ember között, emellett azt vallja, hogy vannak olyan társadalmi csoportok, amelyeket nem illetnek meg az alapvető jogok. Ráadásul egészen hajmeresztő módon arra is utal, hogy a gyöngyöspatai gyerekeknek meg kellene dolgozniuk azért, hogy tanulhassanak.

A Párbeszéd követeli, hogy Orbán azonnal kérjen bocsánatot! A »munka nélkül kapott pénz« ügyében pedig azt javasoljuk a kormányfőnek, hogy mindenekelőtt a saját családjában és holdudvarában tegyen rendet, akik érdemtelenül, munka nélkül gazdagodtak meg ebben az országban.”

 

Összesen 154 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Elemezni kéne OV mondatát. Hol a rasszizmus benne? Tényszerűen vázolta a helyzetet?
Jó, igazából nem várom el az elemzést, hiszen akkor nem tudnának rasszistázni:-)))))

Ugye milyen nehezen feloldható dilemma a liberális paradigmarendszerben?
Most akkor cigány, vagy cigányellenes, cigány-szavazatokra hajt, vagy rasszista?
Na fuss neki mégegyszer!

Az ellenzék rendszeresen különbséget tesz magyar és magyar emberek között. A magamfajta kormánypárti szavazó például kizárólag megvezetett, iskolázatlan vagy haszonélvező magyar lehet az európai magyarok értelmezési tartományában.

A miniszterelnök arról beszélt, hogy nem érdemelnek százmilliós jutalmat azok, akik nem nevelik gyerekeiket a közösségi normák betartására. Százmilliós jutalmat kapnak azért, mert a viselkedni tudó gyerekek oktatását is hátráltatják, akiket így inkább más iskolába kell vinni, aha azt akarják, hogy az általános iskolából kellő felkészültséggel kerüljenek ki.

Lehet, hogy a gyöngyöspatai romákat nem érdekli, gyerekük mennyit tanul az iskolába, de mások ezt nem így gondolják. Nevezzük ezt természetes önvédelemnek egy olyan, a megélhetési jogvédők által kikényszeríteni kívánt helyzettel szemben, ahol a különböző módon szocializálódott gyerekek között az egyenlőség csak lefelé nivellálva valósulhat meg.

És még valamit: nincs egyenlőség olyan helyzetekben, amikor látható módon sérülnek azoknak a jogai, akik a normális tanmenethez ragaszkodnának, de ezt a deviáns tanulók lehetetlenné teszik. A tanulók egy része úgy megy iskolába, hogy felkészítették a közösségi életre, a másik része pedig nincs felkészítve. Aztán ez utóbbiakat teszik meg áldozatnak a többiek rovására.

Segítek értelmezni. Nyolc év alatt voltak pozitív változások, de a kérdés még nincs megoldva. Egyszerű ez, csak kicsit gondolkodni kell.

Gyurcsány idején ezt valakik a romák legyilkolásával próbálták rendezni és a mai napig nincs tisztázva, hogy a figyelmeztető jelek ellenére az elkövetők hogyan kerülhettek ki a hatóságok látóköréből, illetve miért tudták hosszú ideig folytatni a gyilkosságokat? Kik próbáltak ilyen módon

Kik próbáltak ilyen módon feszültséget kelteni a romák és nem romák között?

Az általatok istenített Márki Zay polgármestert hová sorolod ebben a felosztásban?

Minden ballib oldal foglalkozik ezzel a hazudozással..

Mire ment az ország s a cigányság a ti NEM rasszista kormányaitokkal? Talán NEM magasztos elvek, hanem józan ész kellett volna irányítson benneteket is. Kiderült, h. ahol nincs, ott ne keress.

Nem beszélve a nálatok hiányzó tisztességről. A csődtömegetek tetejéről követelőzni, ehhez azért vastag bőr kell.

A magamfajta biztos nem. Ha találsz tőlem EGYETLEN zsidózó vagy cigányozó kommentet, kérlek, linkeld be. Megjegyzem, a tiéd most is cigányozik...

Azt el sem tudod képzelni, hogy a cigányok nem valami végeredmény, hanem egy megindult folyamat alapján szavaztak a Fideszre, amitől változásokat remélnek. A cigányok integrációja egy olyan görbe, ami közelít az optimálishoz, de azt csak a végtelenben éri el. 600 év erre a bizonyíték.

De egy dologra azért rákérdeznék. Szerinted miért nincs a cigányok között fogadó készség az integrációra? Mert ennek első lépése lehetne az, hogy a közösségi életre felkészítve küldik iskolába a gyerekeiket, de Gyöngyöspatán nem ezt látjuk. Itt rögtön megjegyezném, hogy Gyöngyöspata csak egy település a sok közül. Igaz, itt sikerült mostanra rábírni a romákat, hogy majd másfél évtized összeférhetetlenség után gyermeknevelés helyett pereskedjenek, mert megkereshetnek egy pár hónapra való zsebpénzt. Integráció ügyében, ha jól látom, semmilyen eligazítást nem kaptak. Arról, hogy ebben mi lenne az ő feladatuk.

Szerinted ki hergel a cigányság ellen? És mi számít hergelésnek? Talán az, hogy kulturáltan kéne viselkedni, dolgozni kéne, a gyerekeket meg kéne nevelni, hogy közösségben viselkedni tudjanak?

A mai liberalizmusban, a korlátlan szabadságban már zaklatásnak számít, ha valakitől elvárják a társadalmi normák teljesítését?

De már csak a humor kedvéért kérdezem, kedvenceid piaci alapon miért nem ígérnek rá a szavazatok árára? Hiszen egy benne lévő, hozzáértő ember mondta ki, hogy egy értelmes önkormányzati képviselőnek meg kell tudni keresni évi 100 milliót. Ennyiből nem futja?

Vagy talán az a helyzet, hogy a romák pénzért sem szavaztak a balliberálisokra? Mert azt azért talán te sem állítod, hogy a hófehér lelkületű ellenzék inkább veszít, de akkor sem vesz pénzért szavazatokat.

Álságos hozzáállás. Azt talán te is tudod, hogy az általad említett törvényeket pont az általad is támogatott ellenzék támadná a legjobban Brüsszelben, ott pedig meglenne erre a támadásra a fogadó készség. Hiszen már azért is kitört a hisztéria, milyen alapon kaphat egy börtönlakó kártérítést azért, mert nem tartja elég kényelmesnek a börtönt. Képzeld el, ha a szegregációt arról az oldalról néznék, hogy az ellen a cigányságnak is tenni kell, pontokba foglalva az ezzel kapcsolatos követelményeket azzal, hogy amíg ez nem valósul meg, addig semmilyen kártérítés nem jöhet szóba.

Mint már említettem, a szavazatvásárlást, a vételárra való ráígérést a humor kedvéért vetettem fel. Az viszont már nem volt humor, hogy a szavazatvásárlást az ellenzék részéről sem lehet kizárni.

"Egy miniszterelnöktől elfogadhatatlan, hogy különbséget tesz magyar és magyar ember között."
Ugyanakkor minden bíró, minden szabó, minden orvos, stb. számára a különbségtétel kötelező.
Hogy van ez debilek?

Nem lehet valami nagy hír, ha az Indexen például egy sor nincs róla. De az ATV sem fúj győzelmi indulót, ráadásul egyetlen párt nevét sem említi, a jelöltekről csak mint függetlenekről szól.

http://www.atv.hu/belfold/2020..

Látom, nálad már kis, pár száz fős települések eredményinek is örülni kell.

Na jó. A mindent kiforgató szellemi maszturbáció helyett írd le, hogyan kéne szólni a törvénynek! Hozzá teszem, hogy eddig a szegregációt mindig a cigányok vonatkozásában emlegették.

Ez is egy álláspont, de azért sokkal értelmesebb lenne úgy kritizálni, hogy megoldási javaslat is van mellette.

Kiszámolták, mennyi pénzre van szükségük a jogvédőknek, hozzáadtak valamennyit, hogy a cigányoknak is jusson, így jöhetett ki az összeg. Mert az biztos, hogy bármi is legyen, ezt nem kapják meg tisztán a romák. Az előre felvett uzsorakölcsönt viszont biztosan behajtják rajtuk. És akkor majd nem mernek a jogvédők melléjük állni, mert ahhoz már bátorság kéne.

A felzárkóztató osztályok létrehozása és a családból való kiszakítás között van némi különbség. Talán inkább a családban kéne nevelni őket, a pereskedésre, az ingyen pénzre való felbujtás helyett a jogvédők talán ebbe az irányba terelhetnék őket.

Tudatos és sunyi izgatás folyik annak érdekében, hogy az oktatásban és az egészségügyben áttérjünk minél inkább a piacgazdálkodásra és fizethessünk tandíjat gyerekünk iskoláztatásáért meg 3000$ dollárokat azért, hogy egy magánklinikán egy csipesszel kiszedjenek a gyerek torkából egy kis lego kockát.

Nem bőrszín alapján, hanem kezelhetőség, fegyelmezhetőség alapján lettek elkülönítve. Azért, hogy mások, akiket otthon már megneveltek ne azt hallgassák, hogyan tanítják őket a közösségi viselkedés alapjaira. És ez nem a cigány gyerekek, hanem a szüleik bűne. Az pedig nem járható út, hogy miattuk a többiek, a kellően szocializálódott gyerekek ne kapjanak megfelelő minőségű oktatást. Mert erre is lehetne hivatkozni, csak ez nem korrekt politikailag. Ezeknek a gyerekeknek az elveszett életesélyét ki fizeti meg akkor, ha a kétféle közösség keveredése szükségszerűen lefelé nivellál?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés