Nem várt „alvázmosás” ért több izraeli vadászgépet

2020. január 13. 10:07
Egy sivatagi légibázison másfél méteres víz állt.

Súlyos károkat okozott izraeli harci repülőkben az utóbbi napok rendkívüli esőzése – jelentette a helyi média vasárnap este. Néhány óra alatt sokfelé több deciméternyi csapadék esett rendkívül heves felhőszakadásokból, a lezúduló víz pedig elárasztotta a harci gépek hangárait még mielőtt biztonságba helyezhették volna őket.

Az izraeli légierőnél több millió sékelre (több százmillió forintra) becsülik a károkat, melyek az egyik, déli országrészben lévő légi támaszponton keletkeztek. A javításokat követően pár napon belül bevetésre készek lesznek a vadászgépek.

A katonai cenzúra három napig megakadályozta, hogy a károk nyilvánosságra kerüljenek, de vasárnap az izraeli média bemutathatta a történteket (mint az Ynet portál is). A tizenkettes televízió híradása szerint a Negev sivatagban hirtelen megjelent vízfolyás mintegy másfél méter magasságban árasztotta el a hangárokat.

Az utóbbi hetek szélsőségesen csapadékos időjárása miatt hét ember meghalt.

(MTI)
 

Összesen 33 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

... úgy mellesleg hét ember is meghalt.

Ha végig autózol a Negeven Beer Shevától Eilatig, több olyan figyelmeztetést láthatsz az út mellett, olyan helyeken, ami mélyedésben fekszik, hogy ezt víz áraszthatja el. Talán azért figyelmeztetnek, hogy ha valami hasonló történik, nem lesz idő menekülni. Nem kell, hogy ott essen az eső, elég, ha csak oda folyik a víz.

Innen nézve nehéz elhinni, és sem értettem, miért vannak ott azok a táblák, csak sejtettem. A szöveg mellett elég egyértelmű ábra is volt, ha valaki sem angolul, sem héberül nem tud. Aztán megkérdeztem és ez volt a válasz.

Bevallom, a magyarázaton nem gondolkodtam, csak azon, hogy elég ijesztő lehet, amikor az úton keletkezik egy 50-100 méter széles, 1-2 méter mély átfolyás. Vagy talán ennél is nagyobb.

Hát, még ha kiderül, hogy az esőcsinálók megrögzött antiszemiták voltak, akik ellen - már megint, örökké - harcolni kell...

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés