A petefészek nem botoxolható

2020. január 12. 12:36

Vesztergom Dóra
Képmás
Ha csak az a kérdés, hogy „éljünk”, utazgassunk-e még három évet a baba előtt vagy ne, én, inkább mielőbb a gyerek mellett döntenék. Interjú.

„Mi befolyásolja még a termékenységet?

Az életmód. A mozgásszegény életvitel, az elhízás egyértelműen csökkenti az esélyét a várandósság kialakulásának. A diétázás mellett vagy helyett én azt javasolnám mindenkinek, aki babát szeretne, hogy sportoljon aktívan hetente háromszor egy órát, ennek bizonyítottan jótékony hatása van a termékenységre. Persze az sem jó, ha valaki túl vékony, ahogy az sem, ha túl kövér, mert nőknél ilyen esetekben elmaradhat a menzesz, tehát nincs tüszőérés. A spermiumok szempontjából az a jó, ha a férfiak a túlzottan szűk nadrágjaikat kényelmesebbre cserélik, a családtervezés időszakában pedig a rendszeres szaunázást és a melegvizes fürdők látogatását is érdemes szüneteltetni. A dohányzás pedig a fő ellenség, amely rontja a hímivarsejtek és a petesejtek minőségét. Ráadásul a rendszeresen cigiző nőknél a menopauza is két-három évvel korábban kopogtat, és ez a káros szenvedély egyértelműen rontja a lombik sikerességének esélyét is. Hatalmas a jelentősége a pszichés faktornak is, annak, hogy mennyire feszült, stresszes állapotban vannak a babára vágyók.

Az az ideális, ha a húszas éveiben, de legkésőbb 35 éves koráig egy nő meg tudja szülni az összes gyermekét, akire vágyott a párjával együtt. Rengetegen vannak azonban manapság, akik csak 35 felett találják meg az „igazit”. Nekik mit tanácsolna?

Ha csak az a kérdés, hogy »éljünk«, utazgassunk-e még három évet a baba előtt vagy ne, én, inkább mielőbb a gyerek mellett döntenék.

Mozgással, helyes táplálkozással, rendszeres vitaminszedéssel nem lehet kicsit kozmetikázni a korunkon? A 40 az új 30, hirdetik a reklámok, és a tudatos életmódváltás következtében tényleg sok nő csinosabb, fittebb, mint 25 évesen volt… A látszat mennyire csal?

A petefészket nem lehet botoxolni! – ez a találó mondás ugyan nem az én fejemből pattant ki, egy brit orvosnőtől származik, de teljesen egyetértek vele. Külsőleg akármennyire is fiatalos valaki, a petefészekben található tüszők mennyisége valós képet ad az illető koráról. Rengeteg kutatás zajlik ezen a téren, de jelen pillanatban semmilyen módszer, kúra nem létezik, amivel fiatalítani lehetne a petesejteket.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 56 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Már elég régen kitalálták az x-elést.

Hagyd! Áldodó homár.

Hűha, kankós, elgurult?
X

azt se ertem miert ne lehetne a babaval, kesobb a gyerekkel utazgatni? a szuletes egy uj elet kezdete, nem egy meglevo vege!

Arra jók az ilyen posztok, hogy hatékonyan lehet X-elgetni a seggfejeket.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában