Szegregációt sürget a Mi Hazánk

2020. január 11. 14:10

Mi Hazánk
MTI-OS
Az iskolákban és szociális intézményekben is jelentkező agresszió elsődleges oka a családokban keresendő, sajnos a többségében cigány elkövetők számára otthon ez a norma.

„A Mi Hazánk szerint az integráció megbukott, erre világítanak rá a közelmúltban napvilágot látott, az egész társadalom igazságérzetével szemben álló esetek is. Ennek ellenére a Mi Hazánk az egyetlen párt, amely szerint meg kell teremteni az igazságos, szakmai alapokon álló szegregáció lehetőségét, mert enélkül továbbra is ártatlan áldozatokat követel az integráció minden áron való erőltetése.

A szociális szféra romokban hever: megalázóan alacsony fizetésért dolgoznak a szakemberek emberpróbáló feladatokat ellátva, sokszor a saját testi épségük kockáztatásával. A gyermekotthonokban tett korábbi személyes látogatásaim során is tapasztaltam a nehézségeket, amelyek megoldása a kormány feladata lenne.

Az iskolákban és szociális intézményekben is jelentkező agresszió elsődleges oka a családokban keresendő: sajnos a többségében cigány elkövetők számára otthon ez a norma, a követendő példa, aminek a levét a velük együtt élni kénytelen társaik isszák meg. Az elmúlt harminc év kormányai meg sem próbálták kezelni a problémát, mert fontosabb volt nekik, hogy megfeleljenek a közéleti diskurzust uraló liberális véleményformálóknak, mint az ártatlan áldozatok védelme.

A Mi Hazánk szerint a normákat betartó gyerekek jogainak érvényesítése az elsődleges, így álláspontunk szerint a beilleszkedésre képtelen gyerekeket akár az intézményekből is el kell távolítani, és őket szegregáltan, a megfelelő szakemberek biztosításával és az ő testi épségüknek a megóvásával kell nevelni.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 44 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Megy napok óta a diszkurzus az integrációról- szegregációról, az alpproblémák egyszerű felvetése nélkül.
"Az iskolákban és szociális intézményekben is jelentkező agresszió elsődleges oka a családokban keresendő, sajnos a többségében cigány elkövetők számára otthon ez a norma."

Amit fordítsunk úgy, hogy a cigányok személyiségjegyei elképesztő módon különböznek a magyarokétól. A rájuk jellemző 80 IQ-pont körüli kognitív képesség csak az egyik tényező- a klánrendszerű szocializáció- ahol a klánon kívül senkit sem vesznek emberszámba, az agresszió, a normakövetésre való képtelenség, a szükségletek elhalasztásának képtelensége, az empátia alacsony foka, a szorgalom, céltudatosság alacsony foka meg a többiek. Olyan osztályokba, ahol a cigány tanulók majd harmada szellemi fogyatékos, viszont gazembermód agresszív és kezelhetetlen, melyik fogyatékos lipsi engedné a gyerekét?

Horváth Aladár klasszikus mondása ugrik be, mikor fél év után otthagyta övéit: tanítsa őket akinek két anyja van...

600, de az is sok idő...

Nyilván az életben nem hallottál még arról, hogy az Európában leginkább integrálódott két cigány csoport a spanyol gitánók és a romungrók. Mely siker vérrel kikényszerített vegyes házasságok, az endogámia felszámolásának következménye. A Mária Teréziával indult folyamat pár száz év alatt azért csak relatív sikereket tudhat magának: az oláh cigányokhoz képest mindenki egészen normális...

Ez nagyon bozas agyra valló beröffenés volt- a Sirály későn zárt tegnap?

1. A cigány gyerekeknek - de: minden gyermeknek - joga van a lehető legmagasabb szintű oktatásra.
2. A magyar gyerekeknek - de: minden gyermeknek - joga van a lehető legmagasabb szintű oktatásra.
3. Az optimálisan legmagasabb szintű oktatás kétséget kizáróan azonos, vagy nagyon közeli szociális-kulturális hátterű tanulók osztályaiban (csoportjaiban) valósítható meg.
4. Minden más próbálkozás: merénylet, BŰNCSELEKMÉNY a gyerekek érdekeivel szemben.
5. Fentiek fényében köteles Magyarország biztosítani minden gyermek tanulási-fejlődési lehetőségét...

Ingyenpénz a cigányoknak 2020. január 9. 21:06
MIKLÓSI GÁBOR Index azt mondja, a gyöngyöspatai iskola tanulói
"amúgy teljesen egészséges és megfelelő képességű gyerekek"

"Orbán Viktor az amúgy teljesen egészséges és megfelelő képességű gyerekeit a körzeti általános iskolában évről évre valamiért mindig olyan osztályba írathatta csak be,ahol a párhuzamos osztályokénál gyengébb képesítésű tanárok tanítottak, rosszabb feltételek között, alacsonyabb óraszámban, a tanulókra kevesebb figyelmet fordítva. "

Miklósi Gábor "amúgy teljesen egészséges és megfelelő képességű gyerekei"
- elszedik más gyerekektől a pénzüket.
- WC-re csak pénzért engednek be más gyerekeket.
- elveszik más gyerekektől a tízórait
- a tanárnő nyakába hurkot dobnak
- lekurvaanyáznak mindenkit, a tanárokat, igazgatót is, aki nem olyan "teljesen egészséges és megfelelő képességű", mint ők
- a WC-ben mellészarnak, melléhugyoznak a csészéknek
- az iskola berendezéseit brutális módon használva, tönkreteszik
- társaikat megfenyegetik, ha elmondják, megölik őket, a leánytestvérüket megerőszakolják
- a tanórák lefolytatását, a tanítást viselkedésükkel ellehetetlenítik
...folyt.?
Ja, hogy Miklósi nem így látja.
Van egy javaslatom.
ha komolyan gondolja, szervezzen nyaranta, szünidőben csoportokat, és vigye el őket Izrael államba, üdülésre, felüdülésre, fejlesztésre, vagy egyszerűen csak tegyen ezzel jót ezeknek "az amúgy teljesen egészséges és megfelelő képességű gyerekekkel"...
Hogy miért épp Izraelbe?
A válasz egyszerű: a legtöbb, 100-ból 99 nevelési szakértő, pedagógiai iránymutató izraeli eredetű, izraelihez köthető szocializáltságú egyénektől származik.
Az ilyen típusú "civil" szervezetek pénzelői szintúgy, ugyanez a kör.
Tessék. Nekik sikerülnie kell, elvégre ők a megmondók, a mindent tudók. Hajrá.
De ha nem teszi, - nem vállalja fel - akkor viszont kussolás van neki, mint a Soros-féle gazdáinak is...

Nem a cigányokat kell szegregálni, hanem az antiszociális gyerekeket. Akik közt feltűnően sok a cigánygyerek.

Azt hiszem, a szlovákok valami ilyen modellt működtetnek.

A józan ész CSAK helyeselni tudja, h. az iskolába tanulni járók érdekei legyenek az elsődlegesek. Ami most van, az a felzárkóztatandók együttműködésének hiányában végérvényesen megbukott, további működtetése nemzeti érdeket sért. A felzárkóztatandók érdekeit is sérti a bizonyítottan kudarcos modellhez való további ragaszkodás.

A továbbiakban viszont a leírhatatlan körülmények közül az iskolába érkezőket MÁS felszereltségű iskola (sokkal jobb, mint a felelős szülők rendezett otthonaiból érkező gyerekeknek, zuhanyozási lehetőséggel, iskola által mosatandó skolai egyenruhába átöltözéssel, garantált tanfelszereléssel) kéne várja. Aki itt sem fogható munkára, mert az iskola nemcsak munka, de elsősorban munka színtere, annak is járna iskola, csak NEM ez a jobbik, mert aki nem hajlandó teljesíteni, annak is kell iskolába járni, csak éppen nem a legdrágábba, azok közé, akik teljesíteni akarnak.

A felnőtt élet mindenképpen osztályozni fog.

Szlovákiában viszont ismeretlen a mindig demokratikusan megválasztott, mert nincs is másra lehetőség Európa közepén, kormány ellen nyílt sisakkal, féktelen és gátlástalan támadásokkal az ország saját kormánya MEGBÜNTETÉSÉT elérni célzó ellenzéki politikusi gárda. Ezért is tudnak a többi V4-ek olyasmit meglépni, ami nálunk lehetetlen.

A saját kommentemet átolvasva látom, h. amit még számomra is kissé meghökkentő módon helyesnek látnék, az nagyon hasonló Nannyó gyerekkori iskolájához, feltehetőleg az átkos Kádár korban. Minden joggal elítélhető rezsimben voltak egészen jó dolgok is. Bár lehet, h. azokat a pedagógusokat még egy régebbi rezsimben képezték, melyben az érték elvűség nem volt szitokszó és az érték egybecsengett a józan ésszel.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés