Vigyázz, ha Orbán letegez!

2020. január 11. 18:54

Karafiáth Orsolya
24.hu
A kormányinfó mutatja a kanyart.

„A minapi Orbán-beszéd ismét élesen megmutatta, hogy kommunikációs kanyar előtt állunk, és a Fidesz felismerte, hogy a hívei, elsősorban a fiatalok kezdenek elpártolni tőle.

Aminek több oka lehet.

Először is:a mostanság szavazókorba lépőknek nagyobb a demokráciaigényük, mint az elődeik többségének.Alighanem gyökeret vert gondolkodásukban, tán nincs rendben az, hogy autoriter politikus urak szabják meg, hogyan is kell létezni. Taszító érzés újraélni, amit esetleg gyerekként, asztalnál már tapasztaltak: ha nem eszed meg a spenótot (amivel persze a javadat akarják), akkor nincs süti sem. Értsd: nem oké, hogy a kedvezmények ára a hallgatás, a mindenhonnan dőlő hülyeség rezignált elfogadása.

Másodszor: egy (legalább viszonylag) szabadan gondolkodó fiatal miért rajongana az olyan (sokak számára) nyomasztó kényszerért, ami arra ösztönöz, hogy a terveinél több gyereket vállaljon? Pláne miért rajongana egy olyan rendszerért, ami elvárja tőle, hogy egyféleképpen és pont úgy gondolhasson a családra, mint a hatalom?

Mi a jó abban egy fiatal lánynak, hogy úgy érzi, a politika szülőgépként tekint rá?

A rendszerváltás után született fiataloknak a világ már nemcsak egy az állam bácsi által kiutalt garzon, valamint egy örökállás nyugdíjig, hanem tágas, lehetőséggel teli hely. Naná, hogy nem viszik át, ha a lehetőségeiket szűkíteni kívánja bárki is.

Harmadszor: a fiatalok nem bírják, ha a hatalom erőből veri végig az intézkedéseit. Micsoda felzúdulás támadt a 2013-as „hallgatói szerződésről szóló törvény”, a „röghöz kötés” elfogadásakor! Aki nem emlékezne: a passzus előírja, hogy az egyetemistáknak az állami támogatásért cserébe a diploma kézhezvételétől számított húsz éven belül mennyi időt kell itthon dolgozniuk. Sajnos a tüntetések, lelkes szónoklatok után a dolog elcsendesedett, azóta csupán néhány hangocska jelzi, hogy azért ez szinte példa nélküli eljárás Európában.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 192 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

De azért rinyáltok az orvoshiány miatt...

Válaszok:
Berecskereki | 2020. január 11. 20:20

El sem olvastam. Most is ordenáré?

"De azért rinyáltok az orvoshiány miatt..."

Pedig nekik az OPNI hiányzik.

Egy riport nyomán

"Farkas Edina Lina/WMN: Mindig jellemző volt rád, hogy tartottad a tökéletesség látszatát. Most is úgy tűnsz, mint aki teljesen jóban van önmagával. Ez így is van?

Karafiáth Orsolya: (nevet) Nálam szorongóbb, rosszabb önértékelésű embert aligha találnál. Bár ez régebben sokkal súlyosabb méreteket öltött: óriási volt a különbség a között, amit mutattam kifelé az embereknek, és ami bennem zajlott. Úgy két éve kezdtem el megszeretni magam, addig egyfajta hűvös távolságtartással viszonyultam saját magamhoz. De mindig van valami „javítanivaló”, folyton azt kérdezem magamtól, mikor leszek már végre készen?

F. E. L./WMN: Ha jól sejtem, akkor maximalista is vagy…

K. O.: Nagyon, és ez azzal is jár, hogy mások sikereit mindig túlértékelem, nagyobbnak, szebbnek látom őket, a magamét pedig alapvetésnek gondolom. A mai napig tanulom, hogyan örüljek a sajátjaimnak.

F. E. L./WMN: Nem titok, hogy hosszú ideig alkoholbeteg voltál, és nem is olyan rég egy egész könyvet szenteltél a témának, a Szirént. Találó a cím, hosszú évekig te is kicsit úgy éltél, mint egy tengeri nimfa.

K. O.: Ebben van valami, sokáig jellemző volt rám, hogy csak elvettem mások szeretetét, gondoskodását.

Az alkohol felduzzasztotta az egómat, (megjegyzésem; ami azóta sem múlt el) és úgy voltam vele, nekem jár a hódolat, a mások gondoskodása.

Visszagondolva is fáj, hogy sokszor semmibe vettem, és átvertem másokat. Bánom a megbántott férfiakat, barátokat, családtagokat, és örülök, hogy ez az időszak már elmúlt."
https://wmn.hu/wmn-attolfugg/4..

Orsolya!
Semmi botmixer?
Miért ez a hanyagság?

Más.
"Szélsőséges szervezetnek nyilvánította a brit rendőrség délkelet-angliai terrorellenes parancsnoksága (CTPSE) az Extinction Rebellion (XR) környezetvédőit, írja a Sky News.

A csoport így egy listára került például a neonáci Nemzeti Akcióval és iszlám fundamentalista terrorszervezetekkel.

A parancsnokság tanároknak és rendőröknek készítette el a tizenkét oldalas dokumentumot, hogy „megvédjék a fiatalokat és a felnőtteket az ideológiai szélsőségektől”. Az Extinction Rebellion az „elitellenes filozófiája” miatt került fel a listára, támogatói pedig „erőteljesen, érzelmektől fűtve beszélnek olyan környezeti témákról, mint a klímaváltozás, ökológia, gáz- és olajkitermelés, repülőterek bővítése, vagy a környezetszennyezés”.
https://index.hu/kulfold/2020/..

Fletó elvtárs kis múzsája

https://hvg.hu/itthon/20171117..

Válaszok:
Berecskereki | 2020. január 11. 21:38

Ne bántsuk Orsolyát! Hányatott gyermekkora volt.
https://ahaza.blog.hu/2018/05/..

Na ja!
Ha inni akarsz markolj bele a miniszterelnök hátsójába, aki majd meghív egy sörre. Igaz pénz nincs nála, de majd megoldja.

"Gyurcsány Ferenc a hvg.hu-nak – a sajtósán keresztül – elárulta, az eset 2005-2006-ban történt a bulinegyedben. A Kuplungban volt baráti beszélgetésen Dessewffy Tibor szociológussal, aki a tanácsadója volt. Gyurcsány a pultnál állt, akkor fogta meg Karafiáth a fenekét hátulról. A testőrök emlékei szerint nem voltak bent. Miután nála nem volt pénz, vélhetően Dessewffy fizette Karafiáth sörét is."
https://hvg.hu/itthon/20171117..
https://hvg.hu/itthon/20171117..

Örömmel tölt el, hogy ilyen sokoldalú, mindenhez értő, kiváló stílusú, művelt emberek között élhetek, mint a szerző.
Bízom benne, hogy eme írása pusztán a véletlen műve, megállapításait iróniának szánta, ami nem jött át.
Remélem hamarosan rendeződik hormonháztartása és egy szerető férfi karjaiban megéli a boldogságot.

Te miért gyűlölöd ennyire Orbánt? Orsolya pszichiátriai eset, Nálad mik a motivációk, mi magyarázza a kettős mércét, a balliberális korrupcióval szembeni elnézésedet, a már kórosnak tekinthető egyoldalúságodat? A távolság, a tagkönyv, a korod?

Természetesen ha Gyurcsányné tegez le, az pozitív, progresszív és előremutató.

Hitvány alkoholista ribanc.

A primitív propagandamunka valószínűleg fizet. Ha nem is kiemelkedően, de rendszeresen, kiszámíthatóbban, mint a kreatívkodás.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés