Petíció a családon belüli erőszak megfékezéséért

2020. január 9. 9:47

Lehet Más a Politika
MTI-OS
A kormány imázsfilmeket készít, ahelyett, hogy valódi megoldásokat és intézkedéseket hajtana végre.

„Magyarországon milliós nagyságrendű azok száma, akiket lelki erőszak ért a családjában, százezreket ért fizikai erőszak, míg csaknem 300 ezerre tehető azok száma, akik nemi erőszak áldozatai voltak. Gyakran nem indul eljárás az elkövetők ellen.

Mindannyiunkat megdöbbent és mélységesen elszomorít az az erőszakhullám, amely védtelen gyermekekkel és nőkkel szemben történik. Az országgyűlés képviselői közösen léptek fel számtalan alkalommal a családon belüli erőszak elleni hatékonyabb fellépés, így az Isztambuli Egyezmény ratifikációja érdekében is.

A kormány azonban imázsfilmeket készít, ahelyett, hogy valódi megoldásokat és intézkedéseket hajtana végre. Pedig a családon belüli erőszak elleni fellépés közös ügyünk.”

 

Összesen 26 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A családon belüli erőszak igen összetett jelenség. Fontos lenne, hogy azok, akik egyébként a család fogalmának, a családnak mint értéknek a lejáratói és kigúnyolói, most ne akarjanak a családok védőinek szerepében tündökölni. Éppen a család szövetének roncsolása, a családot vállalok állandó kigúnyolása ez egyik fő oka az erőszak társadalmi méretűvé válásának. Akik a családban nem szeretetközösséget, nem kölcsönös felelősségvállalást akarnak láttatni, hanem gazdasági érdekközösséget, megágyaznak annak a szemléletmódnak, amely a családtagokat - főleg a házastársakat - lecserélhető eszközöknek tartja (lásd öregecske feleség paradigma).

Ugyancsak visszás, ha azok akarnak harcolni a családon belüli erőszak ellen, akik egyébként jeles művészek nők elleni erőszakos tevékenységeit elsikálni igyekeznek.

És UGYANÍGY visszás az is, ha jachtjaikon kikapcsolódo valódi keresztények emelnek szót a jelenség ellen.

Összegezve: a családon belüli erőszak csökkentéséhez családbarát szemléletmód, a családban értéket és szeretetközösséget látó attitűd kell társadalmi szinten. Valamint az erőszaktevők méltó büntetése, illetve az erőszakot elszenvedők támogatása, segítése. Jelenleg majdhogynem az áldozat szokott a hibás lenni...

"Lemondott polgármesteri tisztségéről Balogh József, Fülöpháza exfideszes polgármestere, akit súlyos testi sértés vádjával másodfokon, jogerősen is elítélt a bíróság, az első ítéletet szigorítva 10 hónap szabadságvesztésre, 2 évre felfüggesztve. A feleségét durván bántalmazó politikus az ítélet estéjén, írásban küldte meg lemondó nyilatkozatát a képviselő-testületnek, tudta meg az Index. A lemondás a benyújtás napjától hatályos."
https://index.hu/belfold/2016/..

Egyébként pedig az LMP ne szónokoljon a fizikai erőszakról, mivel a többi párttársaikkal ők kezdték el az országgyűlésben a fizikai erőszak alkalmazását.
Ha szó szerint vennénk amit szónokolnak, akkor tagjaik közül már jó pár személynek börtönbe lenne a helye, vagy vissza kellene vonni a mandátumát.

A https://birosag.hu/hirek/kateg.. linken található riport a témával foglalkozik. A magyar törvények szigorúak és Varga Judit által bejelentettek még tovább szigorítják. Szerintem ezzel sokkal szigorúbb lesz, mint amit az Isztambuli szerződés tartalmaz, amely általánosít, diszkriminatív és diktatórikus egyes témákban. Sőt! Szerintem egyes témákban még a család "szövetét" is roncsolja.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés