Az ellenzéki összecsapás éve jön

2020. január 6. 10:47

Nagy Ervin
Magyar Hírlap
Gyurcsány és a Momentum versenyfutásának a levét azok a települések isszák meg, ahol az összefogott ellenzék irányít.

„Gyurcsány Ferenc volt a másik, aki kihasználva az évek óta szokásává vált évértékelőinek nyilvánosságát, szintén deklarálta, hogy az elmúlt évek arról szóltak, hogy a Demokratikus Koalíció egyre erősebb lett – mára pedig a legerősebb párttá vált. Habár a bukott miniszterelnöktől már megszokhattuk a nagyotmondást, abban mégis igaza volt, hogy pártja mára az egyik legerősebb ellenzéki mozgalommá nőtte ki magát. Habár az üvegplafon még ott van Gyurcsány Ferenc feje fölött, mégis sokszor azt tapasztaljuk, hogy ő mozgatja a szálakat, illetve Karácsony Gergely is ugrik minden füttyszavára.

De ugyanezt hallhatjuk a Momentum vezetőitől is, azzal kiegészítve, hogy bizony az új generáció támogatása miatt övék lesz a jövő. A Jobbik pedig – amely a legtöbbet veszítette az összefogással – szintén továbbra is azt állítja, hogy annak ellenére, hogy gyengült a pozíciója, túlélte a »Fidesz támadásait« és újra fel fogják magukat tornászni az ellenzék csúcsára. Ráadásul a legutolsó parlamenti választásokon valóban ők voltak a másodikok, és különben is erős a frakciójuk, amiből lehet jövőre építkezni.

Tehát Magyarország az az ország, ahol minden valamire való ellenzéki párt a »legerősebb«, a »kormányváltó« és az »összefogás motorja« jelzőt kiérdemli saját maga értelmezése szerint. Ez az álláspont – szintén könnyen megjósolhatóan – oda fog vezetni, hogy miután véget ér a pozícióharc, minden éhes szájat betömnek, elkezdik majd egymást szapulni. A megszerzett hatalmi tisztségeket nem a szavazók szolgálatára fogják használni, hanem a másikkal folytatott versenyben akarják majd érvényesíteni. Ennek viszont – sajnálatos módon – azok az állampolgárok isszák meg a levét, akik olyan helyen élnek, amelyet az összefogott ellenzék irányít.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 26 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Csak azt kell látni, hogyan alakultak Európában a sokszínű koalíciós kormányalakítási tárgyalások. Merkel kudarcot vallott, Hollandiának majd egy évig nem volt kormánya, Finnországban, Svédországban ingatag koalíciók vannak, amelyekben elég kipöckölni az egyik résztvevőt, és dől az egész. Ezek az ingatag kormányzással működő országok aztán jól kézben tarthatóak.

Reméljük, meg is isszák.

Nehéz lesz 2022-ig mindent félretenni. Az élet ugyanis zajlik.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés