A faünnep előtt – az Alapjogokért Központ szemléje

2019. december 21. 14:17
Hiába is igyekeznek az ausztrálok, a keresztény hagyományok feladásában nem versenyezhetnek skandináv barátaikkal. Az Alapjogokért Központ szemléje a politikailag korrekt hírekről.

Az Alapjogokért Központ szemléje

„Üdvözöljük kedves olvasóinkat néhány nappal a fogyasztás és tolerancia legnagyobb modernkori eseménye, a faünnep előtt. Mi mással is kezdhetnénk e heti szemlénket, mint az ehhez kapcsolódó legfontosabb nyugati újításokkal. Itt van mindjárt Ausztrália, ahol a klímarettegésbe burkolt új zöldmilitáns ideológia sikeresen kiírtja a retrográd Szent Miklós püspök legendáját. Melbourne-ben ugyanis a Karácsonyhoz kapcsolódó szimbólumokat, hagyományos közösségi eseményeket, az ahhoz kapcsolódó keresztény üzeneteket (a kis Jézus eljövetelével érkező remény és szeretet) elkezdték lecserélni a fenntarthatósági és a sokszínűség fontos tematikájára. News.com.au tudósításából megtudhatjuk, hogy ennek a folyamatnak esett áldozatául a Mikulás is, akit egy melbourne-i gyermekotthonban „fenntarthatósági kalózra”, az évvégi karácsonyi ünnepséget pedig évzáró piknikre cserélték. De a progresszív gyermekotthonhoz hasonlóan döntött úgy a város egyik legnagyobb bevásárlóközpontja is, hogy az ünnepi dekorációt száműzve a fenntarthatóságot helyezi a Karácsony középpontjába, s emellett egy újragondolt a „diverzitást” megjelenítő Mikulással fogja köszönteni majd a kedves vásárlókat.

De hiába is igyekeznek az ausztrálok, a keresztény hagyományok feladásában nem versenyezhetnek skandináv barátaikkal. A magyar sajtó is tudósított arról, hogy egy svéd templomban a világon elsőként homoszexuális tematikájú oltárképet avattak. Az oslói Aftenpostentől pedig azt is megtudhatjuk, hogy a norvég állam több tízezer euróval támogatja a helyi muszlim közösségeket, hogy az ateizmus terjedése miatt elhagyott régi templomokat, egyházi ingatlanokat megvegyenek és azokból mecseteket, muszlim imaházakat alakíthassanak ki. Ha meg akarja tekinteni, hogyan fejlődik Észak-Európa és annak új, kedves lakóinak helyi közösségei, ne felejtse el felkeresni majd Stavangert, Skient, Oslót, Dramment és Mjøndalent.

Kedves Olvasóink azt is tudhatják, hogy a progresszió előretörésében milyen fontos szerepet játszik a tudomány. Jó hír, hogy Amerika elsőszámú online szótára, a Merriam-Webster a „they” (ők) névmást választotta az év szavává. Mint ahogyan arról a The Guardian beszámol, ez a szó a gendertudósuk által feltalált nembináris személyek „gendernévmásává” vált az utóbbi időben, így hát méltán érdemelte ki a díjat. Mi sem érthetnénk egyet jobban.

A szavakkal azonban érdemes óvatosan bánniuk a tudósoknak is, azok egy része ugyanis súlyosan kirekesztő lehet. Így jártak a Google kvantum számítógépét fejlesztő tudatlan fejlesztők is, akik egy tudományos folyóiratban a „felsőbbrendű” (supremacy) kifejezést merészelték használni az új szuperszámítógép képességeinek leírására. Ez pedig természetesen kiverte a biztosítékot az újbeszéd-gárdisták körében: felháborodott levelet írtak a brit Nature tudományos folyóiratba. Ha szeretne többet tudni a már születésekor rasszista kvantum számítógépről feltétlenül olvassa el a nature.com beszámolóját.

De kirekesztés miatt nem csak számítógépeket, hanem a skótokat is sarokba állítanunk ezen a héten. A skót Perth városkában ugyanis aggasztó jelenségekre figyelhettünk fel, hiszen a megállíthatatlan progresszió ellen küzdő helyi konzervatív milíciák olyan matricákkal ragasztották tele a csendes városka utcáit, amin az volt olvasható, hogy „It’s okay to be white” (oké, ha fehér vagy). Hogy a jelenség terjed és aggasztó mi sem mutatja jobban, minthogy korábban Oxford utcáin találkozhattak olyan plaktokkal a járókelők, amelyekre hasonló súlyú gyűlöletkeltések voltak írva. Például az egyik matricán az állt, hogy „Nő, főnév, felnőtt nőnemű ember”, egy másik pedig azt olvashattuk, hogy „A transznők férfiak és legtöbbüknek pénisze is van”. Az aggasztó esetről még a BBC is beszámol, ahonnan azt is megtudhatjuk, hogy a lámpákra és tűzcsapokra ragasztott levonók kapcsán több aggódó lakos is megkereste „Perth Against Racism” (Perth a Rasszizmus Ellen) nevezetű civilszervezetet, hogy jelezzék nem érzik magukat biztonságban. Reméljük sikerül a rend helyreállítása.

De e heti számunkban se feledkezzünk meg a mozi- és mesehősökről! Fontos hír, hogy a teljes hadseregeket pusztakézzel elpusztító Wonder Woman következő filmjében már nem fogja használni kardját, mert az egy túlzottan agresszív, fallikus szimbólum. Ezt a szuperhőst játszó színésznő, Gal Gadot nyilatkozta Sao Pauloban a Comic Con Experiance nevezetű szórakoztatóipari rendezvényen a Wonder Woman 1984 című film kapcsán. Ez megnyugtató fejlemény mindannyiónk számára. Ha szeretné megtudni, hogyan menti meg a világot Wonder Woman fallikus szimbólumok nélkül, feltétlenül kattintson a Pluralist cikkére.

De a mozik kitalált világa helyett nézzük inkább a hétköznapok hőseit: a Marvel Hero Project keretében 2019 decemberének szuperhősévé azt a 12 éves Mighty Rebekah nevű kislányt választotta, aki egy iskolai LGBTQ történelem tanterv bevezetéséért emelt szót a New Jersey-i törvényalkotók előtt. A róla készült dokumentumfilmből megtudhatjuk, hogy a történelmet bizonyosan tudományos alapossággal ismerő kislány „Sose láttam önmagát a nekik tanított történelemben” ezért fontosnak tartja, hogy több nyíltan homoszexuális vagy transzszexuális személyről tanuljanak a gyerekek az iskolákban. Ez az érvelés a hőseposz szerint annyira letaglózta Phil Murphy kormányzót, hogy nem tudott egyebet tenni, mint aláírni az ezt a lehetetlen helyzetet orvosló törvényjavaslatot. Aki szeretné többet megtudni a Marvel által a témában készített gyerekképregényről, annak az advocate.com segíthet eligazítást nyújtani.

De eheti szemlénkben arról is olvashat, hogy a két biológiai nem létezése csak kitaláció, amely minden szempontból haladó elméletet, a mértékadónak gondolt Time magazin LGBT-díjjal jutalmazott idén (!). Tehát ha még mindig a kitalált maradi nemek egyikében bolyong, gyorsan kattintson a Pinknews cikkére!

Nehezen értelmezhető ugyanakkor mindezek fényében, hogy a Time-különdíjas szerint nemlétező heteroszexuálisok, hogy lehetnek transzfóbok, mint azt az Advocate cikke állítja….No de lépjünk ezen a dilemmán túl, hiszen a tudomány bizonyítottnak látja, hogy a heteroszexuális emberek között bizony alacsony a hajlandóság a transzneműekkel való randevúzásra és egyéb kapcsolatokra… A (nemlétező) heteroszeuxuális férfiak pedig attól is rettegnek, hogy transzneműekkel való randizás esetén homoszexuálisnak nézik őket. (Tehát titkolt homoszorongók is – szerk.)

A Karácsonyra való tekintettel azért mégiscsak szeretnénk a szeretet jegyében búcsúzni kedves olvasóinktól. Tudja, hogy hívják azt a kapcsolatot, amelyben egy heteroszexuális, cisznemű férfi transznő iránt vonzódik? Transzamornak! El ne mulassza hát a témában hosszasan fejtegető Vice cikkét elolvasni.

Ezúton is kívánunk kedves olvasóinknak a retrográd keresztény hagyományoktól mentes toleráns évvégi napokat és klímaszorongástól mentes progresszív új évet!”

A teljes szemle itt olvasható.

Összesen 30 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Mióta a világ fennáll, Sátánnak akkora ereje, hatalma sohasem volt, mint napjainkban.
Szájer József: "Nemrég részt vettem az Európai Parlament berlini fal leomlására emlékező ülésén... Az ottani vitából, a brüsszeli frakcióvezetők szónoklataiból egy Nagy októberi (novemberi) baloldali forradalom tűnt a szemeink elé, amelyet az akkori emberek a klímaváltozás és a korrupció ellen indítottak (!), amelynek a populizmus, a nacionalizmus és a kirekesztés volt a fő ellensége (!). (...)"

Ha jól meggondoljuk, tök igazad van... Magyarországon is üdítő lenne egy olyan üzlet, amely kimarad a karácsonyi konzumőrületből. És még sak holnap lesz aranyvasárnap...

A denaturalizált ember-kép perverz.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés