Folytatódik a betegek súlyos veszélyeztetése

2019. december 20. 11:41

Szabó Tímea
Facebook
Ilyen súlyos bűnökre egyszerűen nincs megbocsátás.

„Orbán Viktor kormánya nem hajlandó kifizetni a kórházak adósságának több, mint felét!! Nem elég, hogy kivérezteti a kormány a betegellátást, most még a kórházakat is totálisan cserbenhagyja.

Folytatódik a betegek súlyos veszélyeztetése, a tehetősök átterelése a fideszes magánegészségügybe, aki meg nem tud fizetni, az haljon meg nyugodtan a kormány szerint. Ilyen súlyos bűnökre egyszerűen nincs megbocsátás. Közösen el fogjuk kergetni őket.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 120 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Szabó Tímeának nagyon hiányzik az OPNI.

"Mi legyen még ingyen ...."

Például; a tampon, az óvszer, az alkohol, a kábítószer.....

Na ja!
A DK-so és szövetségesei karácsonyi ajándékként gréczi-bonbont kapnak.

Minden ilyen hazugságra a kormánynak azonnal reagálnia kell, mert ha nem, ez a sok csúsztatás ivódik be sok jószándékú ember tudatába is. Erre megy ki az ellenzék állandó "egészségügyezése".

Minden ilyen hazugságra a kormánynak azonnal reagálnia kell, mert ha nem, ez a sok csúsztatás ivódik be sok jószándékú ember tudatába is. Erre megy ki az ellenzék állandó "egészségügyezése".

Ebben nincs teljesen igazad. A finanszírozás alapját adó kódrendszer elavult: nincsenek összhangban a valós költségekkel. Aki pl. erős invazív cardiológiával rendelkezik, az ált. nyereségesen tud működni. Aki meg megpróbálja összerakni a politraumatizált betegeket, az meg a munkájával csak veszteséget termel. Tehát az intézményi osztályprofil erősen meghatározza a kórház anyagi helyzetét.
A hiány kb. 30%-a menedzsmenti okokra visszavezethető, de itt sem kell lopásra gondolni, hanem egydzerűen közalkalmazotti bérért megfelelő kódolási, számviteli, kontrollingos szakembert nem lehet találani. Így aztán vagy pályakezdő, vsgy a növéri palyát elhagyó Erzsike küzd az excellel.

Újra és újra csodálkozom az ilyen Tordai-féle akciókon. Ezzel mi a célotok? Ettől több libsi szavazótok nem lesz. Két hatása van:
1. Mozgósítja a nemzeti oldalt.
2. A legalább minimális szintű mentálhigiénével rendelkező baloldaliakat eltaszítja.
Ennek ellenére csak nyomjátok. Ezel után úgy tűnik, ti ezt élvezetből teszitek, de ezt meg nem akarom elhinni. Ennyire beteg lelkű egyének ilyen nagy számban nem lehetnek.

Miert kene a kormanynak fizetni az ados helyett? Tessek felelosen gazdalkodni.

35 évesen bírom még. ;-)

Ceterum censeo...

... az MSZP egyik utolsó nagy történelmi bűne, hogy ezt a rikácsoló némbert és a 0%-os P további illusztris provokátorait (Tordai Bence!) rászabadította az országra...

csak nem azt mondja ez a semmirekellő, hogy magánkórházak tartozását kéne kifizetnie az adófizetőknek?
Mert az állami kórházaknak nincs jogosultsága eladósodni az adófizetők kontójára. Normális esetben.

Múltkor láttam a parlamentben eltorzult arccal rikácsolni... hát mit mondjak... szerintem húsz évet öregedett (és csúnyult) így hirtelenjében.

Sok ponttal nem vitatkozom.
De! A költségvetésről nem a kótház főigazgatói szavaznak. Ők arról döntenek, hogy fogadják-e a beteget vagy sem. Elutasítani meg nem fogják akkor sem, ha veszteséget termel.

Hazudsz! Nem kicsit, nagyot!

Hol a határ? Mennyire súlyos bűnök azok, amikre még van megbocsátás? És ki (nem) bocsát meg? Nehéz kenyér ám a teológia...

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés