Embercsempészeket vettek őrizetbe Sopronban és Mezőfalván

2019. december 19. 08:57

Két férfit vett őrizetbe a rendőrség, akik illegális migránsokat csempésztek be az országba Szlovéniából és Horvátországból.

2019. december 19. 08:57

Embercsempészés gyanújával folytat nyomozást egy magyar bűnszervezet tagjai ellen a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) – közölte az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) kommunikációs szolgálata csütörtökön reggel. Egy 31 és egy 35 éves férfit őrizetbe vettek.

A szervezet tagjai 2019 második felében a gyanú szerint „vagyoni haszonszerzés céljából több alkalommal közreműködtek Magyarországon, valamint Szlovénia, illetve Horvátország területén tartózkodó illegális migránsok Nyugat-Európába történő eljuttatásában”. A szállítási feladatokat „alkalmanként maguk végezték, illetve magyar állampolgárságú sofőröket bíztak meg”.

A közlemény szerint a magyar nyomozók szorosan együttműködtek a szlovén és a horvát társhatóságokkal, mivel ezekben az országokban idén több embercsempészt elfogtak, akik tagjai voltak a „hierarchikusan szervezett, konspiratívan működő, több személyből álló, embercsempész bűnszervezetnek”, amelyet K. Milán vezetett.

A csoport tagjainak elfogására e hét elején összehangolt akciót tartottak Sopronban és Mezőfalván. A 31 éves K. Milán mellett előállították a 21 éves R. Franciskát és a 35 éves N. Norbertet, és tárgyi bizonyítási eszközöket foglaltak le.

A két férfit őrizetbe vették, letartóztatásukat a bíróság elrendelte. Az ügyben „további elkövetők elfogása és elszámoltatása várható” – áll a közleményben.

(MTI)

Kapcsolódó cikkek

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zakar zoltán béla
2019. december 19. 11:25
Nem igaz-Závecz-Szakonyi-...
JMoflicheque
2019. december 19. 10:42
Nem órizetbe kellene venni, hanem tarkó lőni!!
palicsi
2019. december 19. 10:04
Aki ellógta a földrajz órákat az általános iskolában, az nem tudhatja, hogy a kerítés az a szerb-magyar határon van. Ettől Horvátország és Szlovénia nyugatabbra van (már ha ismeri valaki az égtájakat). Más itt a probléma. A Feri megmondta, hogy illegális migráció volt, de elmúlt (mint teenagerről a pattanások). Ha viszont hiszünk igazmondó Ferinek, akkor nem is volt kit csempészni ugye?
Veernewl
2019. december 19. 09:14
Jó helyük lesz Sopronkőhidán. Ott a krém.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik