Nincs értelme leváltani Trumpot, Amerikában nincs előrehozott választás (2017)

2019. december 18. 10:29

Szilvay Gergely
Mandiner
Ha az elnököt eltávolítják vagy lemond, akkor az alelnök lép a helyébe, Mike Pence pedig nem egy demokrata álom; majd a 17 személyes „öröklési listán” az utolsó a belbiztonsági miniszter.

„Az elnök helyébe mindkét esetben az alelnök lép. De esélytelen, hogy Mike Pence az utóbbi kezdeményezésre vetemedne. Még soha nem is alkalmazták ezt a lehetőséget.

Amit pedig itthon sokan nem tudnak még: Amerikában nincsenek előrehozott választások. Ráadásul az előző három évtized rendes választásain is újraválasztották a hivatalban lévő képviselők, szenátorok 90 százalékát, ha hihetünk az amerikai pártrendszerről és választásokról könyvet író L. Sandy Maiselnek.

Ha az elnököt eltávolítják vagy lemond, akkor az alelnök lép a helyébe, majd a 17 személyes „öröklési listán” az utolsó a belbiztonsági miniszter. 

Trump impeachmentjének az esélye tehát közelít a nullához, az eljárás bonyolult, csak végső esetben vetik be. Ha pedig megtörténne, akkor sem lennének előrehozott választások, hanem Mike Pence alelnök lépne elő elnökké. Nem éppen egy demokrata álom.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 15 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Az őslakos indiánokat a zsidók irtották ki? Na, ne röhögtess már!

Ne reménykedj! A korábbi internacionalista világforradalom nem sikerült, mai, 2.0 változata liberálisnak mondva szintén nem fog sikerülni. A véres forradalomban se nagyon reménykedj, vagy bízol a kommunista utódokban? Mert ilyeneket ők szoktak művelni, például sok dél-amerikai példa van rá.

Ez oké, de a demokratáknak is kell valami, amivel elfoglalhatják magukat. Különben kénytelenek lennének ezt csinálni naphosszat:

https://www.youtube.com/watch?..

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés