Blöffkoalíció

2019. december 18. 8:00

Kacsoh Dániel
Magyar Hírlap
Jávor Benedek kiküldetése, a Szabad Városok Szövetsége jelen állás szerint aligha több, mint kommunikációs blöff.

„Állítólag a fizetés mellett lesz feladata is, ki kell lobbiznia, hogy az ellenzéki vezetésű fővárosok, élükön a magyarral, közvetlenül is kapjanak uniós forrásokat. Ismerős követelés: ilyesmiről egyeztetett 2015 környékén a szocdem Martin Schulz és barátja, Botka László szegedi polgármester is, mondván, ha a csúnya kormányok nemet mondanak a tömeges bevándorlásra, Brüsszelnek érdemes lenne őket megkerülve a »befogadó, haladó szellemű« településekhez közvetlenül irányítani a migránsokat. No meg némi uniós támogatást. Aztán hasonló elképzelések láttak napvilágot a Gyurcsány-művekben és a Soros-közeli Timmermans környezetében is.

Nyilván attól még, hogy ezek a nagy koponyák kiötlötték, aligha valósul meg az önkormányzatok közvetlen EU-s támogatása. Persze láttunk mi már a brüsszeli mocsárvilágban önkéntesből kötelezővé válni holmi migránskvótákat, szóval nem árt az óvatosság! Ettől függetlenül, Jávor Benedek kiküldetése, továbbá az egész Szabad Városok Szövetsége jelen állás szerint aligha több, mint kommunikációs blöff, a szokásos liberális ideológiai hadviselés újabb terepe. Ennek apropóján el lehet költeni némi közpénzt holmi Greta Thunberg-pólós aktivisták úgynevezett szakértői díjára, »szabadságszerető és zöld városok« jeligével. Egyúttal kiváló eszköz a legitim népképviselet torpedózására a nemzetközi porondon. Vagyis munka helyett duma és rinya, míg a V4-ek kormányai csúcsra járatják gazdaságaikat.

Sebaj, ha Karácsony eközben hagyja az Orbán-kormányt legalább azokat a fejlesztéseket megvalósítani, melyeket a következő évtizedben ezermilliárd forintos nagyságrendben tervez, akkor végül is eljátszadozhat a habókos bandájával. Ott tartunk azonban, hogy a stadiont már engedi, de díjnyertes múzeum és szuperkórház nem épülhet állami pénzen Budapesten. Helyette viszont jut idő a csilivili globalista polgármesteri összeborulás megszervezésére Soros »filantróp« György Budapestről állítólag elüldözött egyetemének budapesti épületében, ahol szabadon röpködhetnek a »demokrácia«, az »emberi méltóság« és a »populisták« kifejezések. A 444 és társai pedig szó szerint elaléltak a kőkemény európaiságtól.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 50 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Az önkormányzatok jelenleg is kapnak EU-s támogatást a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programon keresztül. Ez egy igen érdekes konstrukció például a megyei jogú városok tekintetében. Minden város kapott egy keretösszeget (több 10 milliárd forintot), amelyhez neki kellett szociális, egészségügyi, gyermekjóléti, energetikai vagy fejlesztési projektötleteket adni. Tehát itt fordítva ment a dolog: először volt meg a pénz, amelyet különböző zsebekbe osztottak - egészségügyi alapellátás fejlesztése, szociális alapszolgáltatások fejlesztése, óvodai és bölcsődei férőhelybővítés, energetikai fejlesztések, satöbbi - és az önkormányzatok maguk találhatták ki az egyes projekteket.

És ki hozta tető alá ezt a konstrukciót Brüsszellel? Hát az antidemokratikus, önkormányzatellenes jelenlegi kormány. Tudniillik eddig ilyen még sosem volt...

Ez tényleg egy jó, hasznos konstrukció. Nálunk épült belőle új bölcsőde, nappali ellátó intézmény autisták számára, felújult több tucat rendelő, óvodák, idősotthonok energetikai felújítására került sor, de a szegregált városrészek rekonstrukciójára, illetve társadalmi felzárkózásra is jutott. Tudom, hogy szörnyű egy "haladónak" ilyesmit olvasni, de evvan...

Jávor első feladatának tartja a dugódíj ért való lobbizast Brüsszelben, mert a kormány nem akarja bevezetni:-)
Jó lobbizast. Várom a budapestiek kormányellenes tüntetését a dugódíj
bevezetése érdekében.

Szeged sokkal többet kapott, mint mi. Lakosságszám alapján osztották el a forrást, egy nyilvános kormányrendelet alapján. De ugyanígy kapott Salgótarján is. Akkor talán nem volt több ellenzéki megyei jogú város. :)

De, ez a dolga a mindenkori hatalomnak. És ha ezt jól csinálja, minek lecserélni olyanokra, akik eddig csak romokat, pusztulást, leépülést hagytak maguk után?

Szerintem jó az ügy, ugyanis legalább nem itt rontja a levegőt a Jávor, aki pont az a sunyi típus, mint a Karácsony.
:-)

Amúgy a trollok miét ezt a posztot szállták meg? Vajon?

Válaszok:
kalotaszeg | 2019. december 18. 9:41

Az egészségügy itt praktikusan az alapellátást jelenti, mert az az önkormányzati feladat. Egyébként én is többet adtam volna rá...

Így van. Ez kifejezetten a megyei jogú városokra, illetve a megyékre fókuszáló program.

Szerintem nem tagja a Megyei Jogú Városok Szövetségének, de könnyen lehet, hogy ebben tévedek. A logika az volt, hogy azokat a városokat is támogatni kell, amelyek gazdaságilag fejletlenebb régiókban vannak. Mármint EU viszonylatban. Ez Budapestre nem feltétlenül igaz.

Egyet nem szabad elfelejteni, egyre több új állás és kiadás van a bp-i városházán.
A 20.000.- Ft meg nem jön meg.

Ez lehet, de az önkormányzati törvény nevesíti az önkormányzati feladatokat. Egészségügy vonatkozásában ez az alapellátás. A szakellátás állami feladat.

"Jávor Benedek kiküldetése, a Szabad Városok Szövetsége jelen állás szerint aligha több, mint kommunikációs blöff."

A "szabad városok" ráadásul egy emeletes baromság. Csak el kell gondolkodni rajta. Sületlenség. Mint a kitalálóik.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés