Czunyiné: Nem szabad kettős mércét alkalmazni a szexuális zaklatás ügyében

2019. december 17. 15:41
Az Országgyűlés ülésén újra terítékre került a Gothár-ügy.

Czunyiné Bertalan Judit (Fidesz) a Gothár-ügyről szólva felháborítónak nevezte, hogy a Katona József Színház vezetése a „balliberális elittel karöltve” „falazni” próbált a Kossuth-díjas rendezőnek, holott más esetben „harciasan tetszelegnek” a védelmező szerepében.

Bírálta a Párbeszéd képviselőjét, Burány Sándort, aki szerinte a nők elleni szexuális zaklatásokra vonatkozóan tett „csípős megjegyzést”, „együttműködési kényszernek” titulálva az ilyen eseteket. A fideszes képviselő ezért Szabó Tímeát, a Párbeszéd frakcióvezetőjét vonta kérdőre, hogy miért hallgat az ügyben, miért nem ítélte el a megjegyzést, miért nem zárja ki a képviselőt a frakcióból. Hangsúlyozta: nem szabad kettős mércét alkalmazni a szexuális zaklatás ügyében. Ezért arra kérte a képviselőket, hogy ne csak akkor legyenek „nagy nővédők”, amikor nem a balliberális oldalhoz kötődő esetről van szó.

Rétvári Bence államtitkár arról beszélt: korábban az ellenzéki frakciók képviselőnői petíciót fogalmaztak meg és közösen léptek fel a szexuális zaklatások ellen, most viszont, amikor egy balliberális oldalhoz tartózó színházi rendezőről és az ügyet „elmismásoló igazgatóról van szó”, nem tesznek semmit. Kétszínűséggel és álszentséggel vádolta az ellenzékieket, akik szerinte csak akkor hangosak, ha nem a balliberális oldalhoz kötődő esetről van szó.

(MTI)

Összesen 2 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés