Budapest kamuzöld vezetése lefejezte a Főkertet

2019. december 14. 19:10

Megyeri Szabolcs
Facebook
Transzparencia, szakmai előválasztás? Ne vicceljünk!

„30 évvel a rendszerváltozás után egy eldugott felhívásból ma megtudhattuk – ahogy az 5 nappal korábban előkészített aljas lejárató cikkből következtetni lehetett –, hogy a Főkertet aljas politikai támadás fogja érni. A 30 évből közel egy évtizedet Szabó József vezette a Kertész szakma budapesti bástyáját. Az álzöld új budapesti vezetés elfelejtette vele közölni, hogy eztán nem kérnek a szakmai vezetésből. Alább az új vezérigazgató felé támasztott követelményeket ismerhetjük meg. Volna pár gondolatom:

- név szerint kik azok a bizottsági tagok akik kiírták ezt a pályázatot?
- biztos véletlen, de elfelejtették megkérdezni a komplett Kertész, tájépítész, faápoló szakmát
- transzparencia, (szakmai) előválasztás? Ne vicceljünk! Legalább 4 munkanapja van, az amúgy nyilvánvalóan kijelölt politikai érdekeket kiszolgáló új vezetőnek, hogy az előre megírt és rá kiírt pályázatot beadja
- az elvárható minimum egy hónap helyett 5 napot adnak a budapesti közvéleménynek, és a pályázóknak. Ráadásul a közelgő ünnepek miatt talán csendben le lehet vezényelni a váltást
- az új vezetőnek nem kell kertésznek lennie... elég ha közgazdasági, jogi vagy műszaki végzettsége van.

Budapest új kamuzöld vezetésének tehát az első konkrét tette, a Főkert szakmai lefejezése, meghatározhatatlan politikai érdekkörök kezébe juttatása.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 165 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

De miért szavaztátok meg ezt a karácsony nevű tetvet? Miért? Tarlós nem volt elég jó városvezető? Muszáj volt lecserélni erre a beszélő majomra, aki naphosszat csak Feri sleppjének csinálja a helyet, két kirúgás közt meg zöldeket beszél?

Én még mindig fogom a fejem. Pont Tarlóst kellett leváltaniuk ... pont őt.

Ez lett volna az utolsó ciklusa. Soha senki nem tudta még csak korrupciós gyanúba sem hozni. Soha senki nem tudta megvádolni azzal, hogy a Fidesz embereinek lenne szálláscsinálója. Azokat a vádakat, miszerint Tarlós a Fidesz bábja lenne, szerintem senki nem gondolta komolyan, még azok sem, akik kitalálták.

Bosszút akartak állni Orbánon és a jobboldalon. És ez sikerült belőle.

Hétvégén meg, araszolva a nullás déli szakszán, azon gondolkodtam, hogyha ez a Karácsony nevű senki megtorpedózza a Galvani híd építését, sajátkezűleg fogom megfojtani a beleivel.

"Már a múltkor is írtam, hogy nekem egyre szimpatikusabb ez a Karácsony!"

Én viszont nem gondoltam volna, hogy ilyen apparatcsik lesz belőle. Sejtettem, hogy csetleni-botlani fog, de azt, hogy közvetlenül a megválasztása után ilyen gyorsa tempóban a balos holdudvart kezdi el telepítgetni mindenféle posztra, ahova csak elér a keze, az engem is meglepett.

Tanulság, hogy ha legközelebb nem libsi főpolgármestert választanak, az első dolga legyen kibaszni az ablakon ezt a libsi parazita holtterhet.

Stílusa alapján valami kidobóember.

Ahogy telnek a napok, jönnek a hírek Karácsony disznóságairól, úgy vagyok egyre pipább, hogy elbuktuk Budapestet.

Te kis naiv! Kell a hely a csókosoknak.
Minden szinten, szinte minden.

"A libsik között sok a közgazdász..."

Na most ehhez képest nem volt egyetlenegy kiegyensúlyozott ciklusuk sem. A hazai sztárközgazdász elit nem tud felmutatni semmiféle eredményt, a Bokros csomagon kívül, ami ugye politikai szemszögből kudarc volt, hiszen hiába lazították fel jóléti intézkedésekkel a végére, mégis elveszítették a választ, amit 4 évvel előtte fölényesen megnyertek.

A libsi közgazdászok eredménytelenek. E-red-mény-te-le-nek! Semmit nem tudnak felmutatni, csak nagyívű esszéket, ami arra jó, hogy kitörölheted vele a hátsódat. Lúzerelit.

Ez korrupció a javából!

Meddig tűrjük, amit Karácsony csinál?
Miért nem vonulunk utcára?
Miért nem állunk azok mellé a cégvezetők mellé, akik eddig remekül végezték a dolgukat, és akiket ilyen aljas módon "végeznek ki"?
Ne maradjunk már csöndben, legyünk már észnél! Ne nézzük tétlenül ezt az aljasságot!

"Sajnálom Tarlóst nagyon,igazi világvárost csinált Budapestből..."

Félreértés ne essék, Tarlós sem volt tökéletes, a nyilatkozatai alapján sokszor tűnt arrogánsnak. Sokszor volt rá oka, de sokszor fölöslegesen volt arrogáns. Viszont mérnökemberi precizitással rendbe rakta azt az eklektikus disznóólat, amit a Demszky éra halmozott fel a maga uszkve 20 éve alatt, ami gyakorlatilag az államszocialista regnálás időszakának a fele. Mindenképp túl hosszú.

A nagyvárosi közönség alapból liberális beállítottságú, mindig is a liberálisok felé húzott. Ez mindenhol így van. Én szurkoltam annak, hogy a 2018-as országgyűlési-, és a 2019-es EP választás után a konzervatív oldal még kihúzza 2019 őszéig, és a szavazók nem dőlnek be a Karácsony-féle szirénhangoknak.

Karácsony roppantul gyenge jelölt volt. Azt kell mondjam, hogy ennél még Horváth Csaba is eredetibb volt. Viszont ugye, van az a hangulat, amikor az ellenzék annyira elkeseredett, hogy egy majmot is megválaszt a regnáló hatalom ellenében. Hát most ez történt. Megválasztották ezt a beszélő majmot főpolgármesternek, mert elegük volt a Fidesz hegemóniájából, és most látták az alkalmat, hogy revansot vegyenek.

Nekem az az érzésem, hogy nem erre számítottak, ami most zajlik. A szocialista időkben volt ilyen kontraszelektált a vezetői kinevezés,m mint ami most folyik. A Fidesz is csinált ilyet, de ami most zajlik, az a rendszerváltás óta példátlan. Ennyire kontraszelektáltan, nyíltan pártkatonákat kinevezni minden egyes pozícióra, ilyet még Medgyessyék sem csináltak. Nekem az a véleményem, hogy nagyon nagyon meg fogják ezt bánni.

Csak egy kis hatalmat kaptak vissza a kezükbe, és rá két hónapra már látszik, hogy milyen arcátlanul visszaélnek vele, ez nagyon rossz ómen. Főleg az rossz ómen, hogy annyira ki vannak éhezve, hogy még a látszat fenntartására sem tudnak ügyelni. Arra nem képesek, hogy pár hónapot várjanak, mielőtt sáskamódra letarolják a jól fizető pozíciókat. Nekik azonnal el kellett foglalniuk ezeket a posztokat. Keservesen meg fogják ezt bánni.

Nem az a probléma, hogy 'saját' emberekkel akarnak dolgozni. Hanem az, hogy egy rendelőintézet vezetésére nincs 'saját' orvosuk? A kertészeti vállalat vezetői pályázatából pedig miért épp a kertészeti végzettséget zárják ki? Nincs 'saját' kertészük?

Ha neked ennyi elég az örömhöz, akkor kettőnk közül én vagyok a boldogabb ember. Definitív. De nem sajnállak. Ki mint vet....

És mi a fasz köze van ehhez a főkerrtésznek? Nem tűnik fel, hogy egy ilyen posztra ideológiai alapon kinevezni valakit, az nem illiberális, hanem simán diktatórikus? A Tanú újratöltve.

Ha valami láthatóan és érezhetően épül, fejlődik - egy ember, egy család, egy ország- az nekem boldogság. Azt hiszem két malomban őrlünk. Én nem kellemesről, kicsinyes, majdhogynem kárörömről beszélek.
Nagyon boldogtalan lehetsz, ha Karácsony Gergely botladozása, aljas és gyáva meghunyászkodása, a Budapestiek aggodalma a végre élhető és működő városunkért a Te lelkednek öröm. Hát...akkor csak tapsolj!

Neked nem tűnik hazugságnak, amikor Gergőke azt mondta ndja, csak szakmai alapon küld el vezetőket?
Szabó kertészmérnök, az utána jövő nem lesz az.
Téged nagyon átvernek a palánkon.......

Sőt, még posztot is fabrikálnak, ha kell:

"átláthatóságért, a részvételiségért, az innovációért és a fenntartható fejlődésért felelős főpolgármester-helyettes" - ez például micsoda? Mert nekem úgy tűnik, hogy egy szimpla kifizetőhely.

A mandi nem annyira sportoldal.

"Hogyne volna eredmény! Ugyanúgy rengeteg ideig uralták a közgazdasági beszédet, ahogy a kultúrát."

Gazdasági, gazdaságpolitikai értelemben nem tudtak eredményeket produkálni. 1945 után egyre kontraszelektáltabb lett az egész gazdasági szakma, egyre nagypofájúbbakká váltak, de arra nem voltak képesek, hogy egy olyan, viszonylag kiegyensúlyozott ciklust összehozzanak, mint pl. amilyen a Fidesz 1998-2002-es ciklus volt. Ez azért sokat elárul a képességeikről.

Az, hogy ők voltak a "szakértők", hogy uralták a közbeszédet, az tény. Csak nem eredmény.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés