Rengeteget végezhetünk egy év alatt

2019. december 13. 9:14

Donáth Anna
Facebook
Fejlődnek és gyarapodnak az eszközeink, nő és erősödik a Momentum közössége – de a célok ugyanazok.

„Pontosan egy éve történt, hogy a Kossuth téren a rabszolgatörvény ellen tiltakozva a magasba emeltem egy Momentum-színű füstgyertyát – mire a készenléti rendőrök lefújtak könnygázzal, földre vittek, majd elszállítottak, és hajnalig a fogdában tartottak.

Volt értelme ellenállni. Ma is van. Ezerféle formában kell kiállni, és nem arra várni, hogy a rendszer a saját súlyától vagy külső nyomásra összeroskadjon. Korábban és tisztább lelkiismerettel várhatjuk a változást, ha mindent megtettünk érte.

Márpedig rengeteget végezhetünk egy év alatt. Tavaly decemberben a rabszolgatörvény, az önkény ellen tüntető momentumos fiatalok ott álltak az első, könnygázzal telibefújt sorokban. Elgyalogoltunk a hóban tiltakozni a propagandagépezet motorja, az MTVA elé is. Szerintem nem is értette a hatalom, hogy mi történik; hogy azt érezte az ország egyik fele, folyamatosan nélküle, sőt, ellene kormányoznak. Elemi erejű felháborodást keltett, hogy mit művel a Fidesz.

Nézem az akkor készült képeket, és sok olyan arcot találok, amelyek azóta egyre többeknek lehetnek ismerősek. Májusban, az európai választáson már minden tizedik szavazó a Momentum-listát választotta, a tüntetéseken szintén aktív Cseh Katalint és engem hatékony brüsszeli eszközökkel felszerelve, hogy a szabad, tisztességes és igazságos Magyarország megteremtésén dolgozzunk. Már nem csak egy füstgyertya van a kezemben, és ha megnéziyek az egy évvel ezelőtti képeinket, akkor azóta polgármesterré, főpolgármester-helyettessé, képviselővé választott momentumosokat is felfedezhettek rajtuk.

Akik ma is ugyanazt csinálják. Mind ugyanazt tesszük. Fejlődnek és gyarapodnak az eszközeink, nő és erősödik a Momentum közössége – de a célok ugyanazok. Kerpel-Fronius Gábor ugyanazért az okos, kulturált és fejlődő városért küzd immár Budapest második embereként, amit az utcán követelt, amiről a margitszigeti fűben ülve mesélt, amit a programunkhoz kidolgozott. Soproni Tamás precíz terézvárosi polgármesterként, Orosz Anna befogadó, szolidáris újbudai alpolgármesterként a gyakorlatban mutatja be azt, amiről a Momentum alapítása óta beszélnek… és itt még 130-nál is több, immár az önkormányzatokban dolgozó tagtársamat, barátomat sorolhatnám fel.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 181 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Osszegyurcsanyozták magukat és erre büszke. Fúuuuuuuj

Nullácska Annácska, mítúszökevény.

Donáth: "Rengeteget rombolhatunk egy év alatt."

A látszat csal. Ami nektek a lényeg abba belebuktatók.
Megválasztották Várhelyit, és a buzdításod ellenére, hogy a kinti magyarok ne válasszák meg a brexitet, na ez se jött be nektek.
Na, de sebaj! Van, volt és lesz elég munkátok, a gyűlölködésre, megosztásra a kormány elleni harcra, a magyar nép elárulására, ti sükebóka, éretlen vadócok.

Rengeteget. Pont, ahogy az ausztrál mondja: bare feet and pregnant in the kitchen. (Mezítláb és terhesen a konyhában.)

Örülj neki te szerencsétlen, hogy ennyivel megúsztad. Gyurcsány párttársad idejében a szemedet is kilövette volna, de jobb esetben is agyba főbe vertek volna és a Rádió udvarán térdepelhettél volna.

A hozzád hasonló korú rendőrökre, rendőrnőkre!!! dobtátok a füstbombát, nem törődve annak következményeivel. Most meg hősként tetszelegsz?

Sőt az USA-ban, ha felszólítás után a zsebéhez nyúl, simán agyonlövik.

Aki fenn van a Facebookon, az a róla alkotott lesújtó véleményét neki írja meg, azt elolvassa. Igaz hogy törli is, de legalább legyen már tisztában a jobboldal véleményével.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés