A ludak a karácsonyra szavaztak

2019. december 13. 16:33
Jörg Schindler
Spiegel
Jobb, ha elkezdenek reménykedni, hogy az ünneplők közben vegetáriánusok lettek.

„Senki sem tudja pontosan, mit kezd majd Johnson a hatalommal. Az ember, aki számára magasra kerülni könnyebb volt, mint ott maradni, talán maga sem tudja. Lehet, hogy tényleg olyan liberális, mérsékelt konzervatív lesz, akinek sokan mindig is látták. Olyasvalaki, aki megragasztja, amit eltört. Olyasvalaki, aki azzal kezdi, hogy nyit a 48%-nyi brit felé, akik 2016-ban az uniós tagság megtartása mellett szavaztak. Olyasvalaki, aki a toryknak új kurzust ad, és többé nem ignorálja a szegénységet és a groteszk egyenlőtlenséget az országban. 

De az is lehet, hogy a végleg elszabadított Johnson folytatja a pusztítást, amivel letarolta az Egyesült Királyságot kormányra kerülése után. Lehet, hogy tovább sértegeti a skótokat és az íreket. És az is lehet, hogy a lehető legtávolabb vezeti majd országát az EU-tól, hogy folytathassa elődje megosztó deregulációs és privatizációs politikáját – az Atlanti-óceán túlpartján szokásos alacsony adókkal és »hire and fire« munkapiaccal. Trump és a megerősödött brexit-radikálisok erre kényszerítik majd Johnsont. Bármi áron. 

Azt mondják, a libák nem szavaznának a karácsonyra. Nagy-Britanniában megtették. Jobb, ha elkezdenek reménykedni, hogy az ünneplők közben vegetáriánusok lettek.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 9 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés