Anettka a szántásban

2019. december 11. 7:32

Pilhál György
Magyar Nemzet
Tetszik, nem tetszik, a trágár őszödi ember feltartóztathatatlanul nyomul tovább; beolvaszt, lenyúl, felszalámiz mindent.

„Hogy mit jelent ma idehaza a liberalizmus, arra nem is lehetne jobb példa, mint Bősz Anetté, aki röpke tíz nappal azután, hogy elnökévé választotta a Magyar Liberális Párt, nemes egyszerűséggel csatlakozott a DK parlamenti frakciójához. Annak a Gyurcsány Ferencnek a gyülekezetéhez, akiről korábban ő maga még úgy nyilatkozott: »Amit ő tesz: rombol, (…) diktálni és megmondani akar, és nem együttműködni.« S miután Láriferi szemernyit sem változott az eltelt években (legföljebb az orra lett egyre pirosabb), erős a gyanú, Anett asszonyka adta alább…

Itt akár abba is hagyhatnám az írást: akad-e, aki ennyiből ne tudná minősíteni Bősz elnök asszony karizmáját? De azért folytatom, hadd magyarázza meg. És ő »megmagyarázza«. Azt mondja, liberálisként sok kérdésben egyetértett és eddig is hatékonyan együttműködött a DK-val. Most meg azért csatlakozik hozzájuk, hogy erősebben megjelenjenek az Országgyűlésben a liberális értékek. (A micsodák? – kapja fel a fejét az olvasó. »Liberális értékek«? Ez nagyjából ugyanaz, mint a »szocialista vívmányok« vagy a »kommunista erkölcs«.)

Ha kinevetgéltük magunkat, azért szögezzük le: mint minden vígjátéknak, a Bősz-kabarénak is komoly üzenete van. Tetszik, nem tetszik, a trágár őszödi ember feltartóztathatatlanul nyomul tovább; beolvaszt, lenyúl, felszalámiz mindent és mindenkit az Orbán-rettegő oldalon. Sokatmondó kép. Mintha a kolhoz szántóföldjén kalászt morzsolgató joviális Rákosi elvtársat látnánk (önelégült ábrázatukban sok a közös), mellette Anettka, a marokszedő leány, amint áhítattal nézi a piros fejű agronómust. Addig exponáljunk, amíg nem késő!”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 57 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Egy trollnak ez a dolga, ő pedig nagyon szorgalmas. :)

Anettka politikai "karrierje" a legjobb viccek kategóriájába tartozik.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés